12 företag

Elektricitet

...

  Elektricitet

  Funderar du över vilken eldistributör som är bäst för dig? Vad behöver man tänka på när man ska teckna nytt elavtal och är det verkligen någon skillnad på elleverantörer? Är det enkelt att flytta sitt elavtal och vilken erfarenhet har andra användare? Hos oss hittar du en översikt över olika elleverantörer som erbjuder olika typer av energikällor. Det kan vara värt att tänka på vilken typ av el som är bäst just för dig och genom att läsa kundrecensioner från andra användare kan du enkelt hitta rätt leverantör. 
   


  Elektricitet

  Idag är i stort sett alla människor på jorden mer eller mindre beroende av elektricitet. I länder med ett kallare klimat är behovet för elektricitet större eftersom det i stor utsträckning används för uppvärmning. I Sverige använder en invånare väldigt mycket el per år jämfört med personer i länder där behovet för elektricitet är mindre.

  Elektricitet är en energiform som har omvandlats från en energikälla. Energikällor delas in i två huvudsakliga grupper: förnybara energikällor och icke förnybara energikällor. Förnybara energikällor, som ofta även kallas grön energi, är exempelvis sol, vind och vatten. Icke förnybara energikällor är exempelvis kol och olja och precis som namnet säger kan dessa energikällor inte förnyas utan kan ta slut.

  Hur väljer jag elleverantör?

  När du väljer en elleverantör kan det vara bra att första främst ställa sig frågan om vilken energikälla du vill använda dig av. Beroende på ditt ändamål och dina personliga åsikter i miljöfrågor kan valet av energikälla variera; många väljer grön energi som energikälla eftersom den typen av energi är förnybar och ett mycket mer miljövänligare alternativ medan andra tycker att icke förnybar energi är ett bättre alternativ. Grön energi kan vara lite dyrare jämfört med icke förnybar energi som exempelvis olja vilket gör att många väljer fossila bränslen för sin elektricitetanvändning. 

  När vi väljer leverantör vill vi självklart jämföra olika priser för att få det bästa och förmånligaste alternativet. Kom ihåg att inte bara pris och typ av energi bör spela roll när vi väljer leverantör, utan även kundvänlighet och tillförlitlighet. Ibland går inte allt som man har tänkt sig och när du har problem med fakturor eller avtal är det viktigt att din leverantör kan hjälpa dig med dina frågor. När du tecknar ett avtal med en ny leverantör kan det vara bra att veta på förhand om om interaktionen med företaget fungerar smidigt. Är det enkelt att teckna avtal? Hur fungerar uppsägning vid tidsbundna avtal och kan man byta energikälla för sin elektricitet på ett smidigt sätt? Tillkommer dolda avgifter och är företaget ifråga pålitligt? Dessa frågor är det bra att ställa sig innan man väljer en leverantör. Genom att läsa recensioner från riktiga användare hos oss kan du jämföra olika leverantörer för att hitta den bästa just för dig.