1 företag

Gas

...

  Gas


  Energigaser är en väsentlig del av energiindustrin och används för en mängd ändamål, bland annat i hushållet för matlagning och uppvärmning. När du väljer energikälla för just ditt ändamål kan det vara bra att ta reda på vilken typ som passar just dig, och framför allt att du tar reda på vilken leverantör som kommer att kunna möta just dina behov. För att vi ska kunna leva bekvämt är det viktigt att vi har en pålitlig leverantör som erbjuder den högsta säkerheten och servicen. Har du erfarenhet av gasanvändning? Är du nöjd med din leverantör, eller finns det något som du önskar att du visste innan du tecknade ditt avtal? Dela med dig av dina synpunkter hos oss och hjälp andra att välja rätt energikälla och företaget bäst för dem!
   

  Gas

  I och med att användningen av kärnkraften mattas ut på grund av dess negativa miljöpåverkan används gas som ett bättre och kompletterande alternativ. Exempelvis naturgas används bland annat i hushållet för matlagning och släpper ut väsentligt mindre koldioxid jämfört med till exempel olja och kol. Eftersom har allt fler under den senaste tiden har blivit uppmärksamma på koldioxidens miljöpåverkan väljer många att byta till ett miljövänligare alternativ som gas. Förutom att gas är ett miljövänligare alternativ jämfört med exempelvis olja är det även ett bekvämt och mycket effektivt bränsle som gör att många väljer just gas som energikälla.

  Vad används gaser till?

  Gaser används även som en typ av bränsle till fordon eller för uppvärmning av till exempel byggnader. En stor del av energiindustrin är beroende av gas som inte bara används av hushåll för el och värme, men för till exempel sjöfart eller vid tillverkning av exempelvis plast. 

  Samtidigt som gas kan användas till en mängd olika ändamål och för med sig många fördelar finns även säkerhetsrisker med att använda just gas. Naturgas är mycket brandfarligt och är naturligt luktfri, därför tillsätts ett luktämne i gasen så att man lättare ska kunna upptäcka läckor. Idag är läckor dock mycket ovanliga och alla moderna gasspisar fungerar på ett sätt som ska minska risken för att man själv av misstag råkar orsaka en gasläcka.