Viktigt att tänka på när du ska välja skäggolja i höst

Viktigt att tänka på när du ska välja skäggolja i höst
Nätbutiker

Att hålla skägget friskt och fräscht under årets alla månader är inte så lätt. Särskilt inte under vinterhalvåret, då den torra luften kan få till och med ett annars välskött skägg att se sprött och livlöst ut. För att råda bot på problemet rekommenderar de flesta professionella barberare att man använder en skäggolja av god kvalitet.

Skäggolja är inte bara en estetisk stylingprodukt för ditt skägg, utan bidrar till att behålla skäggets och hudens goda hälsa och allmänna hygien. Inte minst genom att skäggoljan dagligen avlägsnar till exempel svamp och bakterier som annars lätt kan börja gro i skägg, särskilt de skägg som är av lite tätare kvalitet.

Eftersom skäggolja är en så ofta rekommenderad och brett älskad produkt, är det inte konstigt att det också finns ett stort utbud av olika oljor från en lång rad varumärken på marknaden. Men vilken är höstens fräschaste skäggolja? Efter att ha testat den produkt vi ska gå igenom idag, kan vi nog påstå att vi har hittat den. Det handlar om Oud & Saffron från svenska Beard Monkey.

Oud & Saffron – skäggolja med en mörk doft fylld av mystik

Beard Monkey själva beskriver Oud & Saffrons doft som kraftfull, sensuell och med en viss ton av mystik. Och vi kan bara hålla med, den mörka blandningen av oud och saffran fullkomligt osade manlig mystik långt inpå kvällen utan att på något sätt vara overpowering.

Doften av saffran känner säkert samtliga våra läsare till, men oud är en något mer okänd ingrediens. I alla fall under namnet oud – som agarträ eller agarwood känner kanske fler igen vilken doft det handlar om? Doften kallas även örnträd eller aloeved, och är alltså en doft som utvinns ur ett träd – Aquilaria agallocha närmare bestämt, som primärt växer i Asien.

Oud har använts under tusentals år inom meditationsdrivna asiatiska religioner, och har en tydlig känsla av ett naturligt lugn. Beard Monkey har med andra ord varit riktigt smarta när de kombinerat det med den för många hemtrevliga doften saffran (med en självklar plats både i orientaliska kök och i det svenska julköket) – med Oud & Saffron i skägget framstår bäraren som en mycket trygg och varm famn att vila ut i.

Bättre skägg med skäggolja

För att verkligen kunna säkerställa att en skäggolja vårdar skägget enligt varumärkets utfästelser, behöver man testa den under lite längre tid. Beard Monkey utlovar att skäggoljan Oud & Saffron kommer göra skägget mjukt och fräscht samt förebygga problem med torr hud. Under den tid vi har testat produkten har vi inte hittat något som motsäger detta. Efter några dagars användande av Oud & Saffron känns skägget nästan i klass med David Erikssons (Årets Skägg-vinnare 2017).

Att skäggolja som produktkategori är en viktig del av en hälsosam skäggrutin vittnar många erfarna skäggbärare, som till exempel “Skägget” från Vindeln, om. Och vi måste säga att efter att ha varit noggranna med insmörjningen varje morgon, är resultatet slående. Fnas och irritation är som bortblåst, och den mjuka, fräscha känslan sitter i hela vägen till läggdags. Helt klart bland de bättre skäggoljor vi provat.

Beard Monkey – varumärket bakom skäggoljan

I dag väljer många konsumenter att inte bara titta på egenskaperna hos den specifika produkten de överväger att köpa, utan även att göra en bakgrundskoll på varumärket som står bakom den. Det finns med andra ord anledning att ägna lite tid åt att titta närmare på företaget bakom Oud & Saffron, och det har vi också gjort.

Beard Monkey är ett svenskt företag, vilket gör att deras produkter sannolikt är lite extra väl lämpade för den svenska marknaden och det skandinaviska klimatet. Till största del sker tillverkningen av Beard Monkeys produkter lokalt, vilket är något vi uppskattar.

Varumärket Beard Monkey hör till företaget Headsup AB, som har sitt säte i Jönköping och är en grossist riktad direkt mot små och stora frisersalonger och barberare. Avsändaren av Beard Monkeys produkter har med andra ord stort fokus på de krav som ställs hos professionella barberare, vilket vi tycker märks på kvaliteten hos deras produkter.

Slutsats

Vårt samlade omdöme om skäggoljan Oud & Saffron från Beard Monkey är mycket gott. Doftupplevelsen är mjuk och behaglig och har dessutom fått god respons även från personer i vår närhet. Vi kan inte annat än att lyfta på hatten för Beard Monkeys produkt, väl anpassad efter svenska väderförhållanden under höst och vinter. Du som blir nyfiken på denna produkt hittar den i välsorterade butiker, hos barberare och självklart online. (Tips: Missa inte vår guide till saker som är bra att tänka på när du handlar på nätet!)

Om du vill ta ditt skägg till ytterligare en nivå, kan det vara en god idé att kombinera denna fina skäggolja med en allmän översyn av dina hälsovanor som kost och motion. För du vet väl att skäggväxt precis som annan hårväxt påverkas av dina levnadsvanor? Med en bra hälsa som grund kommer Oud & Saffron skäggolja bli pricken över i:et för ditt fantastiska skägg. Stark rekommendation.

Mer Nätbutiker