Julklapps idéer granskade

Julklapps idéer granskade
Nätbutiker

Julen närmar sig med stormsteg och det kan vara svårt att hitta den perfekta julklappen i sista minuten. Men oroa dig inte, vi har några fantastiska idéer som kan hjälpa dig att överraska vem som helst på din lista. Här är några personliga julklappsidéer som kommer att sprida glädje och värme under julhelgen.

Hemmagjorda och personliga julklappar

En av de mest personliga sätten att visa någon att du bryr dig är genom att skapa en hemmagjord julklapp. Det finns många olika saker att göra hemifrån. Här är några exempel på hemmagjorda julklappar.

 • Doftljus
 • Deodorant
 • Smycken
 • Klädesplagg
 • Maträtter
 • Efterrätter
 • Hårprodukter
 • Tvålar

Genom att lägga tid och omsorg på att skapa något unikt visar du verkligen att du har tänkt på personen och deras intressen. Det som gör dessa hemmagjorda julklappar så värdefulla är att de flesta kan göra susen oavsett vem de tillhör. Alla dessa produkter går enkelt att göra med hjälp av bloggar, Youtube-videos och artiklar på nätet som detaljerat vägleder dig steg för steg.

Förslag för arbetsgivare

Som en arbetsgivare kan det verka stressig och nervöst när det kommer till att ge gåvor till sina anställda, men knepet är att inte försöka gräva så djupt för att hitta något för personligt, då de finns många generella julklappar som alla kan uppskatta. Vårt första exempel är användbara saker med logotyper på sig. Att ge kaffemuggar, fleecetröjor, tvålar, arbetsbyxor etc inslaget i en tygkasse med tryck på sig är ett bra sätt för att få anställda att känna sig uppskattade. Naturligtvis kan sådant som matkorgar eller presentkort för spa-behandlingar göra susen för en glad julstämning före eller efter semestern.

Julklappsidéer för familjemedlemmar

Att hitta passande julklappar till dina familjemedlemmar kan vara en utmaning, men det finns många idéer som kan hjälpa dig att överraska dem. Nyckeln till framgångsrika klappar för familjen är att främja tid tillsammans med dem. Du kan därför trycka foton på en kalender, fotoram eller fotoalbum. För andra enkla tips går det även att ta inspiration från de senaste urvalen från årets julklapp, till exempel som evenemangsbiljetter eller andra unika upplevelse-presentkort.

Något speciellt för din partner/sambo

Den perfekta julklappen till din sambo eller partner kan kännas som den viktigaste av alla eftersom du vill visa din kärlek och uppskattning. En vanlig missuppfattning är att de måste kosta mycket, men så länge du och din sambo sätter ett tydligt prisintervall så finns det många typer av julklappar som du kan ge. Några exempel inkluderar:

 • En romantisk weekendresa för att komma bort från vardagen,
 • En personlig smycke med era initialer eller ett speciellt datum ingraverat
 • Varma och mjuka myskläder med målet att göra hemmet mer mysigt och bekvämt under vintern
 • En hemmaspa-upplevelse med massageoljor, doftljus och avslappnande musik

Oavsett vad du bestämmer dig för att skaffa, det viktigaste är att det är något som din partner kan uppskatta och att det bevisar att du har din partners välmående i högsta omtanke..

Enkla lösningar för svärfamiljens julklappar

Vilka typer av presenter som du är bekväma att ge till svärfamiljen kan bero på hur länge du har lärt känna dem. Om du har en stark gemensamhet med dem så kan du ge dem samma typ av julklapp som du ger till familjen från din sida av släktträdet. Om din familjerelation med dem inte är så pass nära så går det utmärkt att ge dem upplevelser som är relaterade till deras intressen. Det visar att du lyssnar på dem och att du är intresserad av att lära känna dem. De ger dessutom möjligheten att antingen låta dem göra det med varandra eller tillsammans med dig för familjetid.

Något som alla grannar kan uppskatta

Att ge julklappar till dina grannar är ett trevligt sätt att sprida julglädje och visa att du bryr dig om ditt närområde. Ett säkert val för julklapp till dem är exempel inkluderar En korg med lokala delikatesser och godsaker

 • En vacker växt eller blomma för att lysa upp deras hem
 • En handskriven julhälsning och en flaska glögg eller julmust
 • Utrustning för en förbättrad sömnupplevelse (t.ex örngott med extra komfort, nebulisator, lugnande fuktkräm)

Om du är bra på att baka kan du också överraska med hemlagade godsaker som pepparkakor, knäckebröd eller chokladpraliner. Att ge bort något som du har lagat själv visar verkligen att du har lagt ner tid och ansträngning på att skapa något speciellt.

Som du kan se så finns det gott som julklappsförslag som funkar för de mesta. Enligt statistik från 2022 så har det svenska folket bekräftat att det viktigaste med julen är att vara tillsammans med familj och vänner, medan julklappar inte ens är en av de tre högsta svaren. Så känn dig inte för stressad över denna jul. Ha kul!

Mer Nätbutiker