Hur du kan inreda ditt sovrum enligt feng shui

Hur du kan inreda ditt sovrum enligt feng shui
Allmänt

Fengshui eller feng shui betyder bokstavligt talat vind och vatten och baserar sig på den kinesiska läran om hur vår omgivning påverkar i princip allting. Feng shui är något som man huvudsakligen pratar om då det handlar om byggnader eller hemmamiljöer, och därför ska du nu få lära sig hur du kan designa ditt sovrum enligt feng shui, även om du endast har ett litet sovrum.

Mer om feng shui

Varför vill man inreda sitt sovrum eller andra delar av hemmet enligt feng shui? Jo, eftersom feng shui är något som förbättrar energin inne i rummet. Det utgår från de fem elementen trä, jord, eld, metall och vatten och med hjälp av rätt färger och placeringar, kan man känna en allt starkare energi.

Tack vare energierna som feng shui skapar hjälper det till att skapa mer lycka, men många har även sett skillnad då det kommer till deras kärleksliv eller kreativitet. Feng shui kommer som sagt från kina, och började för mer än 3 000 år sedan. Vad feng shui främst handlar om är själva placeringen av möbler och prylar, så det gäller att göra lite efterforskning om man har planer på att skapa ett sovrum med starka feng shui energier.

Hur man inreder ett litet sovrum:

Alla kan vi inte bo i ett stort hus där vårt sovrum har både en egen toalett och walk-in-closet, utan de allra flesta av oss har generellt sett ett litet sovrum. Dock ska man inte låta kvadratmetrarna komma i vägen för drömsovrummet, utan det finns många tips och metoder man kan ta användning av.

Nedan kommer några som kan hjälpa dig på traven:

Ljusa färger - Om du vill att ditt sovrum ska kännas större än det faktiskt är, ska du komma ihåg att ljusa färger får allting att se större ut medans mörka färger gör motsatsen. Detta betyder inte att du behöver vara rädd för mörkare färger, utan om du vill kan du utan tvekan skaffa en fondvägg i mörkare färg, men försök att för det mesta hålla färgerna ljusa.

Rätt val av sänggavel - Trots att sänggavlar funnits redan länge, har vi på den senaste tiden blivit allt mer kreativa med våra sänggavlar där många även tillverkar dem själva. Om du är ute efter en ny sänggavel, kan det vara bra att välja en som är relativt tunn, eftersom en stor sänggavel kommer kännas tung, och därav förminska rummet.

Speglar - Speglar är något som definitivt gör att ett rum känns mycket större, av den enkla anledningen att de skapar en illusion. Det finns några tips och råd att följa när det kommer till placeringen av speglar i ett sovrum, och helst ska man undvika att placera en spegel på väggen motsatt sängen, i synnerhet om det är en helkroppsspegel.

Inred ditt sovrum enligt feng shui

Avkoppling och återhämtning, de två främsta orden man bör tänka på angående sovrummet. Vi vet att möblernas placering är en grundpelare inom feng shui, och eftersom sängen är en stor möbel gäller det att placera den på rätt plats. Sängen ska vara placerad i dörrens riktning, utan att vara placerad direkt framför dörren. Kom även ihop att lämna tomrum på både vänster och höger sida, samt i fotändan. När man inreder sovrummet enligt feng shui kan man hela tiden återgå till “less is more” vilket innebär att man inte ska addera för många små detaljer eller prydnader, eftersom de faktiskt kan stjäla den underbara energin men håller på att skapa.

Om du är en person som anser att platsen under sängen är det perfekta stället att förvara saker har vi nu dåliga nyheter åt dig. Om du vill inreda enligt feng shui ska du alltid se till att ha tomt under sängen. Om du har saker och ting liggandes under sängen kan de rubba energin, i synnerhet om de är laddade med negativa tankar. Om du måste förvara saker under sängen, se då till att de har en positiv laddning.

Var kan man köpa ny inredning?

Eftersom du nu lärt dig mer om feng shui och kanske vill möblera om är det dags att införskaffa några nya möbler. För att öka dina chanser att bli nöjd med dina inköp ska du inte glömma att läsa recensioner här på OmdömesStälle, där vi samlat recensioner om en massa olika nätbutiker.

Mer Allmänt