Så här kan du spara pengar när du shoppar online

Så här kan du spara pengar när du shoppar online
Nätbutiker

Onlineshoppingen har tagit världen med storm och tack vare det markant ökande kundantalet världen över kommer vi inte komma undan näthandeln, så låt oss göra det bästa av det. När pandemin tog över så gott som hela världen hade vi inget annat val än att handla online, så under den tiden lärde vi oss några användbara tips. Nedan kommer vi gå igenom hur du kan spara pengar när du handlar online, så spara dessa tips och använd dem på kommande Black Friday Sales.

Spara pengar medans du handlar

Kanske fel att säga att du kommer spara pengar, eftersom du alltid kommer göra av med pengar om du shoppar, men med tipsen nedan kommer du inte behöva spendera lika mycket pengar som du annars skulle göra. Om man jämför priserna i fysiska butiker och webbutiker har vi vid flera tillfällen sett att det är billigare online, samt att det i långa loppet blir billigare eftersom urvalet är större och du behöver inte ta dig till affären.

Tips på hur du kan spara pengar när du shoppar:

  • Kampanjer och rabatter

Det första du kan göra när du besöker en ny nätbutik är att kolla in deras kampanjer eller nuvarande erbjudanden. Flera av alla nätbutiker har en outlet där de samlar alla produkter till extra bra pris. Om du märker att du ofta tar dig till en eller några hemsidor kan du passa på att prenumerera på deras nyhetsbrev för att få info om erbjudanden direkt till e-posten helt gratis.

  • Rabattkoder

På nätet finns flera sajter som erbjuder rabattkoder, ofta kan det vara så att dessa koder inte fungerar men det är åtminstone värt ett försök. Du kan även hålla koll på sociala medier eftersom influencers och innehållsskapare ofta delar med sig av rabattkoder då de gör samarbeten med företag.

  • Shoppa i lugn och ro

I en fysisk butik kan du känna stress eftersom det är andra människor, köer och ett begränsat antal storlekar. Detta behöver du inte fundera på när du handlar online. Om du är ute efter en specifik produkt kan du kolla in en drös olika nätbutiker som säljer produkten, för att sedan lägga beställningen där den är mest förmånlig.

  • Cashback sajter

Cashback är ett begrepp som innebär att du får tillbaka en liten procent av den summan du spenderat. Det finns flera olika cashback sajter som du kan bli medlem på och för att få pengar tillbaka behöver du enkelt nog bara bara spendera pengar.

  • Fynda runt jul och black friday

Under Black Friday och innan julen brukar många butiker erbjuda sina kunder stora rabatter, eftersom de vet hur mycket försäljningen ändå kommer att gå upp. Även efter julen under mellandagarna kommer många företag erbjuda sina produkter till extra bra priser, vilket är ett utmärkt tillfälle att spendera julklappspengarna. Nedan kommer du kunna läsa mer om Black Friday och varifrån den globala rabattdagen egentligen kommer.

Vad är Black Friday?

Black friday är en återkommande dag varje år som firas den sista fredagen i november. Black Friday är en känd som världens största shoppingdag men hur började det hela egentligen? Det hela kommer från USA och namnet började användas redan i början på 1960-talet. I USA är de flesta skolorna och många arbetsplatser stängda och trots att det inte är helt på samma nivå här i Norden, har även vi börjat ta del av denna dag. För snart ett decennium sedan började även svenska butiker uppmärksamma Black Friday och sedan dess har deras försäljning skjutit i höjden under denna dag. Många anser Black Friday som startskottet på julklappshandeln, något kanske du också kan göra efter de flera spartipsen du fått.

Öka dina chanser att bli nöjd

Det är svårt att på förhand veta om man kommer bli nöjd eller inte med en produkt eller ett företag, men det finns åtminstone en sak man kan göra innan man lägger en beställning. Här på OmdömesStälle har vi samlat en massa recensioner om en drös olika företag och nätbutiker som finns på den svenska marknaden. Vi vill att alla ska känna sig så trygg och säker som möjligt så börja även du läs recensioner innan du handlar, det kan även leda till att du sparar pengar.

Mer Nätbutiker