Krediter & Lån


Under en livstid kommer de flesta att någon gång ta ett lån. När besparingarna inte räcker till finns banker och låneföretag till för att hjälpa dig, oavsett om det handlar om ett bostadslån för att köpa ditt första hus, eller ett konsumtionslån för att köpa din första bil. Samtidigt som det kan vara en bra idé att ta ett lån för att nå ett visst mål är det viktigt att man bekantar sig med de alternativ som finns och tar reda på vilket som passar just dig. Att ta ett lån är inte alltid så enkelt och det kan vara stor skillnad på villkor hos olika banker och andra företag som beviljar lån.

Att låna pengar snabbt kan verka som en bra lösning på kort sikt, men det medför ofta mycket höga räntor. Det kan vara svårt att veta vilket företag man ska vända sig till och att veta var man kan få bäst rådgivning samtidigt som man får sitt lån med de bästa villkoren. Vi har samlat en översikt av företag och banker som kan hjälpa dig. Läs kundrecensioner för att ta reda på vilket företag som är bäst just för dig!
 

 

Krediter & Lån

 

Numera är det mycket vanligt att ta lån inte bara för stora inköp som en bostad, men även för mindre inköp för exempelvis bilar, skogsmaskiner eller studier. När du ska göra ett större inköp är lån ett bra sätt att nå dina mål om besparingarna inte räcker till. För dig som ska starta ett nytt företag kan lån vara ett mycket bra sätt att skaffa startkapital för att du ska kunna driva din verksamhet. När du behöver göra andra investeringar i ditt företag kan det vara bra att vända sig till en bank för rådgivning och för att få det bästa lånet. 

Det finns olika typer av lån, bland annat bostadslån och konsumtionslån. Avbetalning, kreditkort eller SMS-lån är också olika former av lån och handlar om en mindre summa pengar än vid exempelvis bostadslån. Dessa kan vara bra alternativ när dina utgifter tillfälligt blir större än dina inkomster eller när besparingarna inte räcker till; ibland uppstår oförutsedda utgifter och då kan ett lån hjälpa dig att hantera dessa situationer. Oväntade utgifter kan uppstå om exempelvis en maskin går sönder eller om du är tvungen att betala sjukvårdskostnader efter ett plötsligt insjuknande. 

Att låna pengar medför alltid extra kostnader när du lånar från en bank eller ett finansiellt institut. Dessa kostnader delas upp i amortering, ränta och avgifter, vilka handlar om olika uppläggningskostnader och administrativa kostnader hos din bank. Ibland tillkommer höga räntor och avgifter som kan bli mycket större än vad du tänkte dig från början. Detta är speciellt vanligt vid snabblån och därför är det  viktigt att du bekantar dig med alla lånevillkor innan du tar ett lån, och framför allt att du frågar dig själv om lånet verkligen är värt kostnaderna. 

Så hur hittar man egentligen det billigaste lånet?  Det som alla banker har gemensamt är att ju högre risk på ditt lån, desto högre ränta kommer banken att erbjuda. Detta betyder dock inte att alla lån kostar lika mycket hos alla banker och alla banker och företag kanske inte kan erbjuda dig ett lån som passar just dig och dina behov. För att hitta det billigaste lånet, den bästa kundservicen och det pålitligaste företaget rekommenderar vi att du jämför olika banker och företag genom att läsa kundrecensioner. På så sätt kan du försäkra dig om att företaget är pålitligt, samtidigt som det hjälper dig på vägen att ta rätt beslut.