46 företag

Vitaminer och Kosttillskott

...

  Vitaminer och Kosttillskott

  Vissa personer har matvanor med en bred variation för att ge tillräckligt med vitaminer från deras dagliga måltider, men oftast har de flesta har inte det. Känner du dig sjuk ofta, låg eller har du brist på energi på grund av vitaminbrist? Då är det bra om du tar extra vitaminer för att ge din kropp det stöd den behöver. På den här sidan kan du se vilka företag som säljer vitamintillskott, proteintillskott och andra typer av kosttillskott för ett hälsosammare liv. Du kan också läsa och gå genom åsikter från andra kunder som varit i kontakt med företagen. 


  Genom att läsa recensioner, erfarenheter och klagomål från andra kunder, är det lätt att ta reda på om du bör eller inte bör handla hos ett visst företag. Är recensionerna huvudsakligen positiva, så vet du att detta är ett bra företag att vända sig till. Finns det flera negativa recensioner och klagomål, så vet du att det troligtvis är bättre att vända sig till en annan leverantör. Använd recensioner, erfarenheter och klagomål för att hitta den bästa leverantören av vitaminer och lämna gärna dina egna.


  Vitaminer och Kosttillskott

  Din kropp behöver vitaminer för att kunna funktionera normalt. Oftast får vi i oss de vitaminer vi behöver genom maten vi äter, men ibland kan krävas extra vitaminer om vår kost är bristfällig. När man följer ketodieten, LCHF, paleo eller 5:2, för att bara nämna några av de populäraste dieterna idag, är det viktigt att man har koll på vilka vitaminer man får och inte får i sig genom sin kost eftersom man lämnar bort vissa typer av mat. Idag finns ett brett utbud av företag som erbjuder vitamin- och kosttillskott så att du ska kunna följa den diet som passar dig och samtidigt få i dig alla nödvändiga näringsämnen.

  Vattenlösliga och fettlösliga vitaminer

  Det finns 13 olika livsnödvändiga vitaminer, vilka man brukar dela upp i två kategorier. Vitaminer kan alltså vara antingen vattenlösliga eller fettlösliga.

  Med vattenlösliga vitaminer menas vitaminer som bokstavligen löser upp sig i vatten. I praktiken innebär det att om du får i dig för mycket av de vattenlösliga vitaminerna kommer de lösas upp och överskottet åker ut med urinen. Med andra ord är det ingen fara om du i misstag råkar få i dig för mycket av de vattenlösliga vitaminerna - din kropp gör sig av med dem på ett naturligt sätt.

  Med fettlösliga vitaminer är det däremot viktigare att se till att man inte får i sig för mycket eftersom dessa lagras i fettet i din kropp. Ett överskott av fettlösliga vitaminer kan leda till hälsoproblem - det blir helt enkelt för mycket av det goda. Ha därför koll på vilka vitaminer du behöver samt vilka som är fettlösliga och vattenlösliga innan du intar vitamintillskott.

  Läs om vitaminer hos de olika företagen

  Det kan kännas överväldigande att veta vilka vitaminer man behöver och från vilket företag man vill beställa dem. Vi samlade en översikt av företag som erbjuder vitamintillskott och andra typer av kosttillskott. Få hjälp på vägen att välja rätt vitaminer genom att läsa kundrecensioner om de tillgängliga företagen som erbjuder kosttillskott. Genom att hitta ett pålitligt företag som kan hjälpa dig med det du behöver kan du se till att allti få i dig tillräckligt med näringsämnen samtidigt som du kan följa en hälsosam livsstil och följa en diet som passar dig.