21 företag

Biltjänster

...

  Biltjänster


  En bilresa under helgen eller en limousine till ett bröllop, hur ska man egentligen välja bil och hur hittar man det bästa alternativet för bästa resan? Idag finns ett brett utbud av biluthyrningsfirmor och det kan vara svårt att veta vart man ska vända sig. Kollektiva hemsidor kan erbjuda bilar till ett lägre pris än biluthyraren själv, men hur vet man egentligen att de är tillförlitliga och finns det någon baktanke du behöver se upp för? Förutom det billigaste alternativet vill du självklart ha det bästa alternativet - läs recensioner hos oss för att ta reda på vilket företag som erbjuder hyrbilen just för dig. Har du hyrt en bil och vill dela med dig av dina synpunkter? Dela med dig av åsikter, beröm och klagomål hos oss!

  Biltjänster

  Innan du hyr en bil och tecknar ett avtal är det viktigt att du bekantar dig med alla villkor hos biluthyraren. Vid händelse av skada kan det ibland vara svårt att veta vem som ska stå för ersättningen och därför är det viktigt att du har koll på vilka försäkringar du har har samt vad du kommer att behöva bekosta själv. Förutom det kan det vara svårt att hitta den rätta bilen och det rätta biluthyrningsföretaget som kan erbjuda bilen som passar just dina behov. .

  Är det verkligen så lätt att hyra en bil och vad behöver man egentligen tänka på? Nedan har vi samlat en lista på saker som kan vara värt att tänka på innan du hyr en bil så att du kan undvika strul. Ska du hyra bil utomlands? Läs då mer på M Sverige, Sveriges största konsumentorganisation för bilister och andra trafikanter.

  Vem kan hyra bil?

  I Sverige är åldersgränsen för att ta bilkörkort 18 år. I praktiken innebär det att vem som helst med ett körkort kan hyra bil. En del företag har dock infört egna åldersgränser för biluthyrning eller för uthyrning av vissa bilar; ofta bör du vara över 21 eller kanske till och med 25 år gammal för att få hyra en bil. Hos en del biluthyrningsfirmor kan det kosta dig mer att hyra en bil om du är under 25 år. Detta eftersom man bedömer att risken för krock och skador är större med ovana förare, det vill säga unga personer som precis har fått sitt körkort. 

  Får två förare hyra samma bil?

  Ja, oftast är detta inget problem såvida båda förarna uppfyller åldersgränserna samt har giltiga körkort. Tänk dock på att de flesta biluthyrningsföretag erbjuder detta mot en extra avgift, det kan med andra ord bli billigare att hyra en bil med bara en förare. 

  Var kan jag hyra bil? Du kan hyra en bil hos olika företag som erbjuder biluthyrning. Många företag erbjuder olika typer av bilar såväl elbilar som skåpbilar. Vi har samlat en översikt av biluthyrningsföretag; läs och jämför kundrecensioner för att hitta den bästa bilen för dig! 

  Vilka kostnader tillkommer när jag hyr bil?

  När du hyr en bil är det många faktorer som spelar in på hur mycket det kommer att kosta, bland annat kommer först och främst din ålder att inverka på priset. Det spelar naturligtvis också roll vilken bil du vill hyra samt vilka försäkringar du vill teckna. Beroende på ditt avtal tillkommer också avgifter per körd kilometer samt kostnader för exempelvis vägtullar. En del företag erbjuder ett billigare pris om du bokar i tid eller betalar samtidigt som du bokar. 

  Vilka försäkringar behöver jag?

  När du hyr en bil ingår skadeskydd, stöldskydd och tredjepartsskydd, men det är mycket viktigt att du noggrant läser igenom om hyresavtalet för att ta reda på exakt vilka skador försäkringen egentligen täcker. Alla skador kanske inte täcks av biluthyrarens försäkring. Dessa kan vara skador på exempelvis fönster eller speglar och somliga företag erbjuder tilläggsförsäkringar på dessa mot en extraavgift. När olyckan är framme och skadorna täcks av försäkringen behöver du därför endast betala självrisken. 

  I biluthyrarens försäkring ingår även stöldskydd, men tänk på att detta gäller för själva bilen och inte dina egna ägodelar som finns inne i bilen. Stulna ägodelar täcks ofta av din hemförsäkring; kontakta ditt försäkringsbolag för att ta reda på om detta gäller dig. 

  Självriskeliminering

  Vid händelse av skada som täcks av biluthyrarens försäkring kommer du att behöva betala en självrisk. De flesta biluthyrningsföretag erbjuder självriskeliminering vilket innebär att du inte behöver betala självrisken när olyckan är framme. Tänk dock på att självriskeliminering kan vara mycket dyrt och därför kan det vara bra att överväga fördelarna och nackdelarna med det.

  Vad annat ska jag tänka på?

  När du ska hyra en bil är det bra att bekanta dig med vilka alternativ som finns. Detta kan du göra genom att läsa kundrecensioner hos oss för att ta reda på vilket som är det bästa, bekvämaste och förmånligaste biluthyrningsföretaget. Innan du tecknar på ett hyresavtal ska du alltid läsa igenom det mycket noggrant för att försäkra dig att du vet vilka villkor som gäller eftersom en olycka lätt kan vara framme. Innan du sätter dig i din bil och kör iväg bör du även alltid inspektera bilen så att du kan vara säker på att du vet vilka skador som orsakats av dig och vilka skador som fanns på bilen sedan tidigare. Självklart vill du också veta om företaget du hyr bilen av är pålitligt och inte utsätter dig för scams med dolda avgifter. För att läsa mer om vad du kan tänka på innan du hyr en bil - läs mer på HallåKonsument.

  För att försäkra dig om att du hittar det bästa alternativet hos det pålitligaste företaget med den bästa betjäningen och förmånligaste priset: läs recensioner hos oss för att hitta rätt!