3 företag

Leasing

...

  Leasing


  Att leasa en bil brukade vara kopplat till en företagsaktivitet - så är det inte längre! Leasing har blivit mer vanligt för privat bruk (eller privatleasing) och allt fler företag erbjuder leasingavtal som innehåller allt: reparationer, underhåll, försäkring och vägskatt. Det enda du behöver betala för är bränslet och resten ingår i en månadskostnad.

  Fast är det verkligen billigare än att köpa en bil? Vilka är fördelarna och nackdelarna med privatleasing? Är du fast med en bil under fyra år och vad händer om du vill avsluta ditt kontrakt innan dess? Är du i så fall tvungen att betala straffavgifter och vem ska stå för skadorna vid händelse av olycka? Finns det dolda avgifter och kommer något i det finstilta att kosta dig extra? Information kring dessa frågor kan vara svåra att få från leasingbolaget. Därför har vi samlat en översikt av alla företag som erbjuder billeasing; hos oss har kunder delat med sig av sina synpunkter och erfarenheter med billeasing. Vad är din erfarenhet av leasing? Lämna din recension hos oss och hjälp andra att göra rätt! 

   

  Leasing

  Nuförtiden kan inte bara företag utan även privatpersoner leasa en bil. Att leasa en bil innebär i stora drag att du hyr en bil över en längre period och det kan vara en bra alternativ för dig som inte vill köpa en bil. Att köpa en bil medför alltid många extra kostnader och det kan kännas nästan omöjligt att räkna ut exakt hur mycket bilen kommer att kosta. Detta eftersom försäkringar, däck, reparationer, underhåll och andra kostnader kan tillkomma och det kan vara svårt att hålla koll på dem alla.

  Hur fungerar billeasing?

  När man leasar en bil betalar man oftast en månatlig avgift i vilken ingår försäkringar samt underhåll och ibland även körkilometer. Med körkilometer menas att du kan köra bilen ett visst antal kilometer per år utan extra tilläggskostnad. Ibland kan du köra utan begränsningar beroende på ditt avtal. 

  Hur länge kan man leasa en bil?

  Perioden du leasar din bil är oftast mellan 24 och 60 månader och under den här perioden är bilen din. När kontraktet har tagit slut kan du returnera bilen till tjänsteleverantören om du inte vill skriva ett nytt avtal och fortsätta att leasa bilen. 

  Varför ska man leasa en bil?

  Att leasa en bil har många fördelar och nackdelar. Att leasa en bil är ett enkelt alternativ för dig som vill kunna köra bekymmersfritt. När du leasar en bil kan du slippa stressen som kan uppkomma vid bilköp och du slipper tänka på reparationer, däckbyte, underhåll och allt annat som har att göra med din bil. Att leasa en bil är dock inte för alla; somliga kanske föredrar att köpa en bil och sköta allt underhåll på egen hand. Om du vill leasa en bil kan du läsa recensioner över företag som erbjuder billeasing; på så sätt kan du ta reda på om billeasing är för dig samtidigt som du lättare kan välja mellan alla företag.