OmdömesStalle
  Företag (9)

  Mobil & Telefon

  Att äga en fast telefon nuförtiden, i mobiltelefonens tid? Vissa skulle säga; att ha en telefon i hemmet idag är en nödvändighet. Många leverantörer erbjuder fortfarande ett sortiment av fasta telefoner som ser ganska moderna ut. För andra så är det viktigast att mängden av data är hög. Vill du veta vad andra kunder tycker? Läs då recensioner, åsikter, erfarenheter och klagomål som delats av dina medkunder. Vi har gjort en översikt över alla leverantörer som erbjuder en fast telefontjänst. Har du en egen upplevelse att dela med dig? Lämna då vänligen en recension.

  Mer info om Mobil & Telefon företag

  Använding av mobiltelefoner och att vara konstant ansluten är idag en avgörande sak för många användare. Urvalet av företag som tillhandahåller dessa tjänster växer dagligen. Det finns så många olika märken, leverantörer och telefoner: Nokia, Samsung, HLC, Microsoft och naturligtvis Apple. Men också nya märken på marknaden som Huawei och Motorola. Alla dessa mobiltelefoner erbjuds av företag som Vodafone, EE, Smarty och O2. Dessa företag kräver i sin tur alla kunders uppmärksamhet med rabatter och specialerbjudanden. Men vad är det bästa erbjudandet och vem är den bästa mobiltelefonleverantören? Är den senaste mobiltelefonen det viktigaste eller spelar service också en viktig roll? Vad är de månatliga kostnaderna och vad betalar du för att använda mer än dina paket och fasta samtals minuter? Hur strikt är ett eller två års kontrakten och vad händer när din mobiltelefon går sönder? Dessa frågor är viktiga, men leverantörerna har inte mycket tydliga svar.

  Vi gjorde en översikt över alla mobiltelefonleverantörer, komplett med berättelser och erfarenheter av andra kunder som i efterhand haft erfarenhet och delat sina åsikter och klagomål. Har du en upplevelse att lägga till? Lämna en egen recension.

  Mobilabonnemang är prenumerationer som du tar ut för din mobiltelefon. När du tar etn prenumeration på en mobiltelefon kan du välja vilka produkter och tjänster du vill ha aktiva på den här mobiltelefonen. Om du skriver under en prenumeration som inkluderade till exempel internet, så kan du kan använda internet på din mobiltelefon. Om du prenumererar på samtals minuter och text så kan du använda din mobiltelefon för att ringa till fasttelefonnummer, mobiltelefonnummer och skicka text till andra mobilnummer. Beroende på vilka produkter och tjänster valt med ditt mobilabonnemang betalar du ett fast belopp per månad. För att ge dig en tydligare bild av de prenumerationer du kan ta ut för din mobiltelefon beskrivs de olika mobilbeskrivningarna i följande stycken.

  Mobilabonnemang med internet
  Fler och fler använder internet på sina mobiltelefoner för att öppna och skicka e-postmeddelanden, eller för att surfa på internet och använda de olika sociala medienätverken. Om du tecknar ett mobilabonnemang som inkluderar internet kan du använda en internetanslutning för din mobiltelefon. Detta innebär att du inte bara kan använda internet genom att ansluta till Wi-Fi utan också att du kan ansluta till internet utan hjälp av offentliga nätverk. Hur mycket internet du kan använda exakt beror på prenumerationen du tar ut. Till exempel kan du ta en prenumeration med obegränsat internet, medan det finns andra prenumerationer som sätter gräns för mängden internet du kan använda på din mobiltelefon.

  Mobiltelefonabonnemang utan internet
  Om du aldrig använder internet på din telefon så kan du teckna ett abonnemang utan internet. I så fall kan du använda din enhet för att ringa och skicka sms, men du kan inte använda internet utan att ansluta till ett Wi-Fi-nätverk. Om du inte tycker att använda internet på din telefon är bekvämt eller har en enhet som inte är gjord för internet, så kan det löna sig att titta på ett abonnemang utan internet när du tittar på kostnaderna.

  Mobilabonnemang med en enhet
  När du tar ut ett mobilabonnemang kan du inte bara välja mellan prenumerationer med eller utan internet. Du kan också välja om du vill att priset för din enhet ska läggas till din månatliga faktura. Om du väljer ett prenumeration inklusive en enhet, så får du,(förutom din prenumeration) en helt ny enhet att använda under den här prenumerationen. Kostnaderna läggs till i din månatliga faktura.

  Mobilabonnemang utan enhet
  Ett mobilabonnemang utan enhet kallas sim-kort prenumeration. Om du tecknar det här abonnemanget får du bara simkortet med abonnemangets produkter och tjänster. Detta simkort kan användas med din nuvarande enhet. På så sätt blir dina månatliga utgifter billigare än när du också måste betala för din nya mobiltelefon.

  Endast sim-kort, eller snarare en prenumeration från en annan leverantör? Varför skulle du inte ta en mobiltelefon med sim-kort? Endast sim-kort är ofta ett smart val. Prenumerationer från mobiltelefonföretag innebär oftast betalning av din 'gratis' telefon, vilket innebär att du i slutändan betalar för din telefon ändå. Tänk om din telefon går sönder på grund av att du tappar den? Ofta måste du fortfarande betala din prenumeration som om din söndriga telefon oberoende använder. I så fall måste du ändå köpa en ny mobiltelefon, eftersom din prenumeration oftast ändå kan ändras först efter två år. Det är också möjligt att köpa fler samtals minuter eller MB, men du kan inte ändra det tillbaka. Besvärligt och riskabelt. Det är därför som sim-endast ofta är ett bättre val. Men vad är det bästa valet? Vi lämnar svaret på den frågan till dig att. Har du erfarenhet av en sim-prenumeration? Skriv då en recension och låt alla få veta vilket företag du tror ska få ett positivt eller negativt betyg.

  Är dina månatliga utgifter för höga? Eller vill du inte ha oförutsedda utgifter för ditt mobilabonnemang? Är du rädd för din räkning varje månad eftersom du redan är rädd att du använde mer än din datapaket, samtals minuter eller MB-gräns? Isåfall kan förbetalt vara ett alternativ. Förbetalt är det enklaste sättet att hålla dina utgifter under kontroll. Du betalar ett fast belopp. När pengarna tar slut kommer telefonen att sluta fungera, så du kommer aldrig att behöva ta itu med oförutsedda kostnader igen. Men hur praktiskt är det egentligen? Hur lägger du till telefonens samtalskredit? Kan du betala med kreditkort? Hur kan du kontrollera din samtalskredit och kan du kontrollera detta online? Det här är alla frågor som dina medkunder kan svara på. Vi gjorde en översikt över alla telefonleverantörer som erbjuder förbetalda tjänster. Läs deras praktiska erfarenheter, recensioner, åsikter och klagomål så att du kan se vad det egentligen betyder när du väljer förbetalt.