Innan du försäkrar ditt husdjur - tänk på detta

Innan du försäkrar ditt husdjur - tänk på detta
Försäkring

Vårt husdjur är en självklar del av vår familj, och det finns inte mycket vi inte är beredda att göra för att vår fyrbente vän ska må så bra som möjligt. Som du säkert är medveten om kan ett veterinärbesök vara en dyr historia, i synnerhet om olyckan är framme eller om vår pälskling blir sjuk. Därför skaffar de flesta hund- och kattägare sig en försäkring som garanterar att vi alltid kan erbjuda dem den bästa vården när det behövs.

För hundar

Bäst hundförsäkring hittar du bara på ett enda sätt - genom att jämföra dina olika alternativ. Om du sätter dig framför datorn och börjar googla för att hitta alla tänkbara försäkringsbolag och be dem om en offert kan det vara en ganska tidskrävande uppgift att göra detta. Det enklaste och smidigaste är att du går direkt till en jämförelsesajt.

Det finns många olika saker som kan skilja en försäkring från en annan. Hur stort ersättningsbelopp du är berättigad till är en viktig faktor, alla har nämligen ett maxbelopp för ersättning som vanligtvis ligger mellan 60.000 och 150.000 kr. En ganska stor skillnad med andra ord! Självrisk, karensdagar, rabatter samt olika tilläggsförsäkringar är också bra att ha koll på.

Hundförsäkringar kostar i genomsnitt omkring 1.000 kr per år, men det finns även billigare varianter som bara täcker olyckor. Tänk på att skaffa en speciell försäkring om du använder eller har planer på att använda din hund till ett specifikt syfte som t ex avel eller jakt.

För katter

Självklart ska du även jämföra dina valmöjligheter när det är din katt du ska försäkra, och en jämförelsesajt gör hela jobbet åt dig på bara några minuter. Det är helt gratis att använda sig av detta verktyg, de är helt opartiska och du binder inte upp dig till något bara genom att be om informationen.

Bäst kattförsäkring är den som passar perfekt för både dina och din katts behov. En vanlig rutinoperation kostar ett par tusen kronor, för att inte nämna ett mer komplicerat ingrepp. Sedan kanske det tillkommer mediciner och/eller rehabilitering. I ett sådant läge känns det verkligen tryggt att ha en försäkring och veta att man alltid kan erbjuda sin katt den vård som den behöver.

Genomsnittspriser på kattförsäkringar ligger kring tusenlappen per år, men det finns flera olika rabatter kan ha rätt till som exempelvis katteungerabatt eller mängdrabatt om du har fler än ett djur.

Lassie, ManyPets och Moderna är några försäkringsbolag som erbjuder riktigt bra försäkringar till såväl hundar som katter, kolla in dem för att se om någon av dem är det bästa valet för dig och din trogne vän.


Mer Försäkring