13 företag

Försäkring

...

  Försäkring


  I den här kategorin hittar du alla försäkringsbolag med försäkringar som kan behövas för dig som bor i Sverige. Vi delade in dem i kategorierna hem, andra försäkringar, fordon, hälsa och resa. Du kan läsa åsikter eller recensioner från kunder med olika erfarenheter eller skriva din egen recension om ett försäkringsbolag eller enskild försäkring som du har en personlig erfarenhet av. 

  Kanske funderar du på att byta till ett annat försäkringsbolag och vill veta om du det är värt att skära ner på de månatliga kostnader som går till olika försäkringar? Vill du veta hur andra förhåller sig i jämförelse med olika försäkringsbolag, eller har du redan valt ett nytt och vill veta om det är pålitligt? Hur hanterar bolaget klagomål och har bolaget bra kundservice? 

  Inom denna kategori har vi samlat åsikter över försäkringsbolag i Sverige. Vi har samlat recensioner över försäkringsbolag som bland andra ICA Försäkring, Folksam och Länsförsäkringar, för att bara nämna några. Genom att läsa kundrecensioner behöver du inte förlita dig på endast en hemsidas påstående eller vad en försäljare gärna vill att du ska tro. Hos oss har du tillgång till recensioner från tidigare kunder och kan bilda dig din egen uppfattning om vilket försäkringsbolag som är bäst

  Försäkring

  Försäkringar tecknas för att täcka utgifter vid oväntade kostnader, såsom medicinska problem, bostadsproblem eller trafikolyckor. Vissa försäkringar är obligatoriska medan en stor del är valfria. Ett exempel på en obligatorisk försäkringstyp är trafikförsäkring för bilister medan exempelvis hemförsäkringar och reseförsäkringar inte är obligatoriska. På grund av de ekonomiska fördelarna med att ha en försäkring väljer många de icke-obligatoriska försäkringarna. Det finns många olika typer av försäkringar och för att ge dig en bättre förståelse om tillgängliga försäkringar kommer följande stycken ge dig en översikt över de olika möjligheterna.

  Försäkringar för din bostad

  Hemförsäkring tecknas för att täcka kostnaderna för potentiella skador på din egendom. Det kan handla om skador vid brand eller naturkatastrofer, men också skador från inbrott. Exempel på försäkringar för din bostad är bostadsrättsförsäkring och hemförsäkring. Om du bor i en husbåt är det dessutom möjligt att teckna en specifik husbåtsförsäkring.

  Personförsäkringar

  Personförsäkringar som du kan teckna i ditt namn är exempelvis livförsäkring, juristförsäkring, begravningsförsäkring, studentförsäkring, ansvarsförsäkring och sjukförsäkring. Försäkringarna tjänar ett unikt syfte, men vad de har gemensamt är att de alla skyddar dig och din hälsa på ett eller annat vis.

  Djurförsäkring

  Förutom försäkring för dig själv och din egendom kan du självklart också teckna försäkringar för dina husdjur. De mest populära försäkringarna för djur är hundförsäkring och kattförsäkring och är något som många väljer att teckna för att kunna ta hand om sitt husdjur. Behöver din hund ett dyrt läkemedel eller om din katt behöver opereras så täcks ofta kostnader delvis av djurförsäkringar.

  Försäkringar för fordon

  När du kör bil, traktor, motorcykel eller moped finns det alltid en risk att du råkar ut för olyckor och skador. Detta kan vara ett eget misstag, ett misstag från någon annan eller av en situation som du inte kan göra någonting åt, som exempelvis en dålig väg eller dåligt väglag. Trafikförsäkring är obligatorisk för alla och vid händelse av olycka täcker den alla personskador samt skador på motpartens bil om det var du som orsakade olyckan. Vill du ha en försäkring som täcker skador på ditt eget fordon kan du teckna övriga fordonsförsäkringar hos ditt försäkringsbolag. Dessa är inte obligatoriska men kan vara bra för dig som vill undvika höga kostnader för reparation av skador på din bil. 

  Försäkringar för semester och fritid

  Du kanske inte vill tänka på det nu, men under din semester eller fritid kan du också stöta på situationer som resulterar i ett dyrt och dystert slut på din semester. Genom att teckna en försäkring för din semester eller fritid kan du förhindra att du behöver betala höga kostnader när någonting går fel. Några exempel är reseförsäkring, avbeställningsförsäkring och skidförsäkring.