Svenskarna uppskattar fördelarna med e-handeln allt mer

Svenskarna uppskattar fördelarna med e-handeln allt mer
Nätbutiker

Det är många branscher som hade det otroligt tufft rent ekonomiskt under pandemiåret 2020 och där det för många börjat likadant nu under starten av 2021. Där många verksamheter genomlider ett ekonomiskt stålbad så finns det även flera branscher som även går riktigt bra.

En hel del butiker inom E-handeln är en sådan bransch och där många företag har ett rekordår bakom sig. En av de stora förklaringarna till E-handelns succé är att vi alla blivit mera statiskt hemmasittande och där många har valt att shoppa online istället för att handla i butik.

Spontana inköp och internets snabba tillgång till rabatter och erbjudanden har också gjort att vi shoppar mera på nätet än tidigare. Många av oss har också blivit betydligt mera medvetna om hushållets ekonomi och där många vill ta chansen att också spara en slant på sina inköp om det är möjligt.

Samtidigt som vi är många som vanligtvis kan ha nära till våra fysiska butiker för att göra våra inköp så finns det också många som bor på andra delar i vårt avlånga land och där långa avstånd till butiker kan vara ett faktum. Att handla shoppa online kan då för många kunder vara ett mycket smidigt och enkelt sätt samtidigt som man även sparar pengar.

Handla där du befinner dig

Andelen svenskar som e-handlade uppgick till 82% det sista kvartalet år 2020, vilket är ett ordentligt lyft från 2019. Totalt växte e-handeln med 40% år 2020 jämfört med 2019. Allt fler svenskar har förstått e-handelns fördelar och shoppar som aldrig förr från sin smartphone, surfplatta eller på gammalt hederligt vis från sin dator i hemmets trygga vrå. Möjligheten att kunna shoppa från flera olika enheter är något som många konsumenter uppskattar.

Har man bara en trygg och säker internetuppkoppling på sin smartphone så kan man shoppa precis lika bra på bussresan hem från jobbet, i väntrummet hos tandläkaren eller när man sitter i bilen och väntar på att hämta upp barnen efter deras fotbollsträning.

Det är till och med troligt att just E-handel via sin smartphone kommer att slå ut nästan all annan shopping i framtiden, både vad gäller shopping fysiskt i butik och i jämförelse med andra enheter online.

För kunderna så finns det alltid vissa saker som är extra viktiga innan man är beredd att göra ett köp på nätet. Som kund så vill man alltid känna sig trygg och säker när man ska handla online, att företaget som man handlar oss kan erbjuda flera olika typer av trygga betalningslösningar är alltid prioriterat.

Snabba leveranser, fri frakt, garanti på sitt köp och en bra deal med en trevlig rabatt eller annat lockande erbjudande är andra viktiga exempel på vad svenska konsumenter uppskattar.

Mer Nätbutiker