5 företag

Hemförsäkring

...

  Hemförsäkring


  I den här kategorin hittar du en översikt över tillgängliga försäkringsbolag som erbjuder hemförsäkringar i Sverige. Du kan läsa åsikter och recensioner från andra kunder som har delat med sig av sina erfarenheter eller lämna dina egna synpunkter för att hjälpa andra att välja rätt. Funderar du på att byta till ett annat försäkringsbolag och är det nya försäkringsbolaget pålitligt? I denna kategori har vi samlat åsikter från verkliga kunder hos olika försäkringsbolag i Sverige - genom att läsa recensioner kan du ta reda på vilket företag som kommer kunna hjälpa dig på bäst sätt och skydda dig från oväntade utgifter när något går fel med din bostad.

  Hemförsäkring

  Nästan alla svenskar kommer att någon gång att teckna en försäkring. När vi pratar om försäkringar pratar vi om ett avtal som tecknas för att täcka utgifter som uppstår i händelse av olycka eller annan någon annan olägenhet som medför oförutsedda utgifter. Tack vare försäkringar kan man skydda sig vid händelse av exempelvis sjukdom, arbetsförlust, stöld eller brand på sättet att de flesta utgifter blir täckta av försäkringsbolaget när skadan väl är skedd.

  Försäkra din bostad

  Hemförsäkring tecknas för att täcka kostnaderna för potentiella skador på din egendom. Detta kan vara skador vid brand eller naturkatastrofer men även skador från inbrott. Olika försäkringar för din bostad är exempelvis bostadsrättsförsäkring och hemförsäkring och de flesta väljer att teckna någon av dessa försäkringar eftersom kostnaderna vid händelse av skador kan bli mycket stora. Försäkringar för ens bostad är alltså helt frivilliga men de flesta väljer att teckna dem i alla fall.

  Vad täcker en hemförsäkring?

  Vad som täcks av din hemförsäkring beror på ditt avtal och det försäkringsbolag hos vilket du tecknar din försäkring. Vad den täcker kan variera och även priser kan variera kraftigt hos olika försäkringsbolag. Vanliga skador som ofta täcks av din hemförsäkring kan vara följande:

  • Brandskador och skador vid explosion

  • Vattenskador från exempelvis läckage

  • Skador orsakade av stormar och naturkatastrofer

  • Skador vid inbrott och rån

  • Skador vid blixtnedslag

  Ofta täcker din hemförsäkring inte bara skador utan även kostnaderna för stulna saker. Tänk dock på att alla hemförsäkringar är olika hos alla försäkringsbolag; jämför därför olika försäkringsbolag för att ta reda på var du kan få den bästa försäkringen och den bästa betjäningen till det förmånligaste priset. Tänk även på att försäkringar inte täcker egenvållade skador - har du själv orsakat skadan kommer du att få bekosta kostnaderna själv.

  Många fördelar med bostadsförsäkringar

  Att teckna försäkringar för sin bostad är alltså inte tvingande enligt lag utan helt frivilligt. För många är det en självklarhet att teckna en hemförsäkring eftersom en olycka lätt kan vara framme och kostnaderna kan bli högre än vad man förväntade sig. Summan av alla personliga saker som finns i ens bostad är ofta mycket högre än vad man tror och vid händelse av brand eller någon annan förödande olycka kan kostnaderna bli skyhöga om man inte är försäkrad. För att undvika höga kostnader väljer många att sprida risken genom att teckna en försäkring som räddar din ekonomiska situation om det värsta skulle inträffa.

  Har du egen erfarenhet av bostadsrättsförsäkringar och hemförsäkringar? Fungerade kontakten med försäkringsbolaget smidigt eller var det någonting som gick fel efter en skadeanmälan? Berätta för oss - dela med dig av dina åsikter, lämna en recension och berätta för andra användare vad som gick bra och vad som inte gick bra. På så sätt kan du hjälpa andra kunder att välja rätt försäkringar samtidigt som du hjälper försäkringsbolagen att förbättra och upprätthålla sina tjänster.