3 företag

Övriga försäkringar

...

  Övriga försäkringar


  I den här kategorin hittar du ett brett urval av försäkringar och försäkringsbolag som du kan teckna i Sverige men också när du reser utomlands. Här kan du ta del av erfarenheter, åsikter och recensioner från kunder som delat med sig av sina uppfattningar och upplevelser. En del försäkringar är frivilliga men mycket nödvändiga och andra försäkringar, som exempelvis trafikförsäkringen, krävs enligt lag. Andra försäkringar, som exempelvis hemförsäkringen eller försäkringar som rör din hälsaär ofta nödvändiga men inte obligatoriska. 

  behöver just du teckna? Funderar du på att byta till ett annat försäkringsbolag och vill veta om du verkligen kan skära ner på din budget? Funderar du på hur andra förhåller sig till de försäkringsbolag du ännu inte har bekantat dig med? Den här kategorin fungerar som en samlingsplats för åsikter från kunder av olika försäkringsbolag i Sverige. Vi har samlat en översikt som ska hjälpa dig att välja rätt bolag och rätt försäkringar så att du ska kunna vara trygg i din vardag. Har du egna erfarenheter? Din åsikt är viktig - lämna din recension hos oss och hjälp andra att göra rätt beslut.


   

  Övriga försäkringar

  Utöver de vanligaste försäkringsbolagen finns nischade och specifika bolag som erbjuder försäkringar riktade inte bara till särskilda, värdefulla föremål utan även särskilda stunder i livet. Försäkringsbranschen är en enorm bransch - oavsett om du vill försäkra något så monumentalt som en livförsäkring eller så specifikt som antika instrument så kommer du förmodligen att hitta ett företag som kommer att försäkra det. Vi rekommenderar dig att läsa vad andra har sagt om försäkringsbolagen för att du ska kunna ta reda på var du får bäst betjäning och de bästa villkoren. Här kommer några exempel på olika typer av situationsspecifika försäkringar som kan vara bra att hålla koll på:

  Livsförsäkring

  Trots att du kanske inte tänker på din bortgång eller de arrangemang som följer så vet du att det någon gång kommer ske. Det ger inte bara dig utan även din familj en viss trygghet att teckna en livförsäkring så att ni kan vara beredda när det väl händer. Din livssituation kan alltid förändras och oberoende var du befinner dig i livet kan det vara viktigt att du har en bra och tillförlitlig försäkring samtidigt som du vet vad din försäkring täcker. Därför har vi gjort en översikt över alla försäkringsbolag som erbjuder livförsäkringar. Vi har skapat ett utrymme för kunder att lämna värdefulla recensioner som du kan läsa innan du tecknar en livförsäkring. Hos oss kan du läsa pålitliga recensioner av kunder som har delat med sig av sina erfarenheter, åsikter och klagomål.


  Juristförsäkring

  Vad är det bästa du kan göra när du letar efter rättshjälp? Tvister av olika slag kan resultera i situationer som behöver redas ut på juridisk väg och det kan handla om krångliga familjesituationer eller osämja av olika slag. Om det tråkiga skulle inträffa kan det vara bra att ha tecknat en juristförsäkring på förhand för att få de största kostnaderna täckta. En juristförsäkring är inte bara bra vid tvister, utan även för dig som behöver juridisk hjälp med avtal och dokument.


  Skadeförsäkring

  En skadeförsäkring är en försäkring som tecknas för att skydda dig från höga kostnader vid olika skador på din egendom. Skadeförsäkring är ett samlingsnamn på dessa typer av försäkringar och tecknas för att ersätta kostnaderna när din egendom har blivit skadad av exempelvis brand, vattenläckage eller naturkatastrofer. Tack vare en skadeförsäkring kan man undvika en jobbig, ekonomisk situation efter en olycka och trots att skadeförsäkringar i regel inte är obligatoriska är det en självklarhet för många att försäkra sin bostad, båt eller att ytterligare försäkra sin bil utöver den obligatoriska trafikförsäkringen.


  Begravningsförsäkring

  En bortgång medför ofta höga kostnader och kan ge ekonomiska svårigheter för anhöriga om man inte är förberedd på utgifterna. En begravningsförsäkring ger dig ekonomisk förberedelse och täcker inte bara kostnaderna för själva begravningen utan ofta även kostnaderna för bland annat bouppteckning, gravsten och gravskötsel. Tack vare en begravningsförsäkring kan man vara beredd på de flesta utgifter som tillkommer vid någons bortgång och genom att få rätt stöd och betjäning från ditt försäkringsbolag kan en tung händelse bli något lättare.


  Studentförsäkring

  En studentförsäkring är i princip samma sak som en hemförsäkring fast anpassat för studenter. Det betyder främst att studentförsäkringen vanligtvis är lite billigare jämfört med vanliga hemförsäkringar, men precis som med andra försäkringar skiljer sig villkoren från varandra beroende på vilket försäkringsbolag du väljer. Vad de har gemensamt är dock att du är tvungen att vara berättigad en studentförsäkring genom att vara inskriven på en skola som är CSN-berättigad - är du alltså inte student kan du inte heller teckna en studentförsäkring. Bland andra Hedvig och Folksam erbjuder studentförsäkringar - läs kundrecensioner och jämför företag för att hitta den bästa studentförsäkringen just för dig.


  Ansvarsförsäkring

  Hoppsan! Råkade du spilla kaffe över din dator på jobbet, eller öppnade du bildörren lite för snabbt och nu har grannen en buckla i sin bil? Ingen fara, det är vad ansvarsförsäkringar finns till för. De finns till för både företag och privatpersoner och ger dig ett skydd om det skulle vara så att du krävs på skadestånd eller hamnar i en rättstvist. Att ha en ansvarsförsäkring kan vara bra för dig som vill vara säker på att inte råka ut för onödiga kostnader när olyckor händer, och speciellt för dig som är klumpig kan en ansvarsförsäkring vara ett bra sätt att minska stressen för de utgifter som uppkommer när någonting går sönder.