7 företag

Betaltjänster

...

  Betaltjänster

  När du överför pengar är det viktigt att du använder dig av ett pålitligt företag för att försäkra dig om att dina pengar kommer fram på ett säkert sätt. Ibland råkar användare av ett visst företag ut för scams och kan bli av med pengar som kan vara svåra att få tillbaka. Ibland händer misstag vid transaktioner och det är bra att vara förberedd på vad som kan hända. När du väljer företaget genom vilket du genomför dina transaktioner vill du vara säker på att dina pengar kommer fram och inom rätt tid. 


  Vilka andra risker behöver man vara medveten om? Finns det dolda transaktionskostnader du inte kunnat veta om på förhand och vad gör man om företaget verkar motvilligt att hjälpa dig få tillbaka dina pengar? Hos oss har vi samlat en översikt av företag med kundrecensioner som kan hjälpa dig att välja rätt när du väljer ditt företag för penningtransaktioner. Genom att läsa recensioner kan du ta reda på vilket företag som hanterar dina gireringar på bäst sätt och vilket företag som kan hjälpa dig när det går fel. Har du egen erfarenhet? Lämna ditt beröm och dina klagomål hos oss och hjälp andra att välja rätt!


  Logo Revolut

  Revolut

  0 recensioner

  Väldigt många av oss vill spara pengar. Vissa vill göra det för att de vill spara till något speciellt som kanske en res...

  Logo Bunq

  Bunq

  0 recensioner

  Ibland kan man kanske känna att pegarna börjar ta slut, fast man egentligt precis fick lön. Det kan ofta vara så att man har v...

  Logo TransferWise

  TransferWise

  1 recensioner

  I dagsläget kan man relativt ofta hamna i en situation då man är tvungen att föra över pengar till någon annan, och...

  Logo Monito

  Monito

  0 recensioner

  I dagsläget kan man relativt ofta hamna i en situation då man är tvungen att föra över pengar till någon annan, och...

  Logo OFX

  OFX

  0 recensioner

  I dagsläget kan man relativt ofta hamna i en situation då man är tvungen att föra över pengar till någon annan, och...

  Logo Wirex International

  Wirex International

  0 recensioner

  På ett eller annat sätt så måste vi alla tjäna pengar eller ha något typ av inkomst för att faktiskt kunna k...

  Logo PrepayWay

  PrepayWay

  0 recensioner

  Man kan i dag hitta alla produkter och tjänster man än kan tänka sig online. Online kan man tex få hjälp med att hitta de...

  Betaltjänster

  Oavsett om du ska betala räkningar eller skicka pengar till en vän vill du vara säker på att pengarna kommer fram till rätt person. Vanligtvis gör vi gireringar från våra bankkonton direkt genom bankernas egna appar och plattformer, men många väljer även att använda sig av tredjepartsaktörer genom vilka man kan skicka pengar.

  Betala med saldo eller kort

  Olika företag erbjuder olika sätt att använda plattformen för att skicka pengar. Ofta handlar det om att du fyller i dina kortuppgifter på företagets plattform där du har skapat dig ett användarkonto och därefter dras dina pengar direkt från ditt kort när du överför betalningar. 

  Andra företag erbjuder även möjligheten att betala genom saldo. Det innebär att du laddar upp en fast summa på ditt användarkonto, dvs. att du fyller på ditt saldo på ditt konto, och därefter kan du betala med det belopp du har laddat upp. Saldot kan du fylla på vid behov och använda vartefter på ett sätt som passar dig.

  Varför ska man använda tredjepartsaktörer för sina betalningar istället för sin bank?

  För många är det enklast att enbart använda sig av sin bank för betalningar medan det för andra kan vara enklast att vid vissa tillfällen använda sig av en tredjepartsaktör. Orsaken är oftast att det går smidigare att skicka pengar genom appar från tredjepartsaktörer som inte kräver några bankuppgifter från mottagaren jämfört med att fylla i uppgifterna via sin nätbank. I en del appar behöver du till exempel bara veta mottagarens telefonnummer för att kunna skicka pengar. Det gör det enkelt att snabbt skicka pengar åt exempelvis en vän eller kollega samtidigt som du slipper fråga efter bankkontonummer.