6 företag

Kryptovaluta

...

  Kryptovaluta


  Att handla med kryptovaluta har blivit allt vanligare under den senaste tiden. Många anser att digitala valutor har många fördelar och en del vill till och med påstå att det är framtiden och kommer att konkurrera ut traditionella valutor. Samtidigt menar andra att kryptovalutor är bara en enda stor bubbla som inte kommer hålla särskilt länge.


  Hur investerar man i kryptovaluta och hur kan man göra rätt beslut? Hur kan man skapa maximal lönsamhet när man investerar i kryptovaluta och vilka företag är pålitliga? Finns det dolda risker, och är det verkligen så lätt som det verkar? Vi har samlat en översikt av företag som arbetar med kryptovalutor. Läs recensioner från användare för att ta reda på vilket företag som är rätt för dig. Har du egen erfarenhet? Lämna din recension hos oss!

   

  Kryptovaluta

  En kryptovaluta är en digital valuta som inte styrs av centrala instanser, som exempelvis banker. Precis som traditionella valutor som exempelvis kronor och euro förändras värdet och kan skapa vinst åt den som växlar mellan olika valutor. Skillnaden är dock att förutom att kryptovalutor inte styrs av banker fungerar kryptovalutor endast virtuellt och består av krypterad data. Till skillnad från till exempel kronor finns det alltså inte några fysiska sedlar av kryptovalutor, utan de fungerar enbart digitalt.

  Kryptovalutor en form av spekulation
  Värdet på en kryptovaluta styrs genom spekulation och växling. Spekulation anses vara en mycket riskfylld investeringsform och kan på kort sikt ge mycket hög vinst samtidigt som det också är mycket sannolikt att du går miste om dina pengar. Innan du investerar i kryptovalutor  är det viktigt att du medveten om riskerna samt att du ser till att du har fått tillräcklig information.

  Vem kan handla med kryptovalutor?
  Vem som helst som är över 18 år kan handla med kryptovalutor. Innan du börjar investera och spekulera är det bra att bekanta sig med de skatteregler som gäller kring handel av kryptovaluta - läs mer hos Skatteverket.

  Vilka företag inom kryptovalutahandel är pålitliga?
  Idag finns ett brett utbud av företag med diverse applikationer genom vilka du kan sätta in pengar för att handla en viss valuta. Oftast kräver dessa hemsidor viss information av dig för att du ska kunna placera dina pengar - var därför uppmärksam på vilket företag du väljer för dina investeringar för att undvika att dina personuppgifter hamnar i fel händer! För att ta reda på om ett företag är legitimt: gör din egen bakgrundscheck på företagens officiella hemsidor och läs recensioner från andra användare. På så sätt kan du se till att dina pengar och personuppgifter inte hamnar i fel händer.