Ancestry

Alla recensioner

Ancestry

100% Skulle handla här igen

Omdömen, klagomål och kundupplevelser Skriv en recension

Läs erfarenheter och recensioner från företag i Sverige. Ta reda på vilken den bästa nätbutiken är innan du gör din beställning. Tillsammans kan vi bestämma vilket företag som är bäst!

Alla recensioner (0)

  • Inga recensioner än!

    Hitta företag som du har erfarenhet av och skriv recensioner! Dina recensioner bidrar till en transparent marknad och förbättrar företagens tillförlitlighet..

Andra personer tittade också på

Logo Werlabs
Werlabs
0 recensioner

Hur många personer vet egentligen hur kroppen mår? Visst känner man om man har tandvärk eller ont i nacken efter en fotbollsm...

Logo Dokteronline.com
Dokteronline.com
0 recensioner

Ibland känner man sig orolig över hur man mår. Om man misstänker att man borde uppsöka en läkare på grund av n...

Logo Mobrog
Mobrog
0 recensioner

Ofta är det så att de flesta av oss känner att det vill ha eller skulle behöva lite mer pengar. Det kan bero på att man ...

Logo Dagens Industri
Dagens Industri
1 recensioner

Idag är det enklare än någonsin att hänga med nyheterna. Det ända man behöver göra för att se det senaste ...

Ancestry

Det har aldrig varit så enkelt som det är idag att släktforska, eftersom vem som helst har möjligheterna att göra det online via olika sajter. Man har idag möjligheten att beställa hem ett DNA test, skicka det till ett laboratorium och sedan kommer man online att kunna bygga ett släktträd tillsammans med de personer som har ett liknande DNA. Ancestry är ett företag som erbjuder tjänsten att analysera DNA men det går även via dem att skapa släktträd och hitta släktingar man inte visste om. Det finns flera företag där ute som också gör detta, så hur ska man kunna bestämma sig för ett företag? Där kommer vi OmdömesStälle in, eftersom du har möjligheten att på våran sajt både läsa och skriva kostnadsfria recensioner om olika företag. 

Mer om Ancestry
Ancestry är ett amerikanskt företag som grundades i Utah under 1996. Det Ancestry gör är att de tillgår DNA-släktforskning och släktforskning på internetet och i dagsläget har de 1400 personer anställda. Företaget är verksamma i cirka 30 olika länder och inne på deras sajt har de samlat cirka 27 miljarder historiska uppgifter samt att de i Sverige har tagit hjälp av svenska kyrkböcker tillsammans med Genlines. Sedan företagets start har de sålt 18 miljoner DNA test till kunder runt om i världen och de har i dagsläget 3 miljoner betalande kunder. 

Det som erbjuds hos Ancestry
Vem som helst kan skapa ett konto inne på sajten och börja släktforska. Själva tjänsten fungerar som en prenumeration där kunderna betalar en fast summa i året eller månaden och har sedan tillgång till sitt släktträd och sina kontakter. Helt nya kunder har möjligheten att prova på tjänsten gratis under en två veckors period. På sajten finns det för svenska kunder två olika prenumerationsalternativ som kostar 995 kr respektive 1 995 kr. För det billigare alternativet kommer kunder att få tillgång till svenska och nordiska databaser, medans med det dyrare alternativet får kunden tillgång till uppgifter från hela världen. Då kunden har sitt konto kommer hen att kunna få tips till sitt släktträd, tillgång till kyrkböcker, möjligheten att ladda upp bilder och videor och även kontakta personer som hör till samma släktträd. 

Ett DNA kit hos Ancestry kostar 79 € och det kan beställas direkt via deras hemsida. Kunden ska beställa hem testet, ta ett salivprov och sedan skicka provet till ett labb där det kommer att analyseras med fler än 700 000 genetiska markörer. Inom 6-8 veckor kommer personen att till sin e-post få provsvaren. Ancestry har en kundtjänst som kan nås via telefon eller mejl. 

Erfarenheter av Ancestry
Har du valt att släktforska via Ancestry? Om du har det, kan inte du då berätta för oss vad du tyckte om tjänsten i en recension? Tyckte du att det var smidigt att göra ett DNA test och är det simplet att online skapa ett släktträd med personer från hela världen? Finns det något du skulle vilja ändra på och vad för för- och nackdelar kan du dela med dig av? 


Hur man släktforskar hos Ancestry.