Omio

Alla recensioner

Omio

100% Skulle handla här igen

Omdömen, klagomål och kundupplevelser Skriv en recension

Läs erfarenheter och recensioner från företag i Sverige. Ta reda på vilken den bästa nätbutiken är innan du gör din beställning. Tillsammans kan vi bestämma vilket företag som är bäst!

Alla recensioner (0)

  • Inga recensioner än!

    Hitta företag som du har erfarenhet av och skriv recensioner! Dina recensioner bidrar till en transparent marknad och förbättrar företagens tillförlitlighet..

Andra personer tittade också på

Logo DFDS
DFDS
0 recensioner

Att resa är något som väldigt många tycker om att göra. Vissa vill fara en gång i året på en solsemses...

Logo Reseguiden
Reseguiden
0 recensioner

Att resa är något som väldigt många tycker om och som väldigt många även gör, till och med flera gå...

Logo Sunweb Ski
Sunweb Ski
0 recensioner

Att resa är något som man ofta väljer att göra. Vissa tycker om att resa till solen med hela familjen och bara njuta under en ...

Logo Interhome
Interhome
0 recensioner

Att resa är något som man ofta väljer att göra. Vissa tycker om att resa till solen med hela familjen och bara njuta under en ...

Omio

Miljontals människor använder sig dagligen av någon typ av kollektivtrafik. De kan vara att de tar bussen eller tåget till jobbet varje morgon samt eftermiddag, de kanske väljer att samåka med olika personer alla dagar för att spara pengar eller så åker de relativt ofta flyg. Eftersom allting går att göra i dag via internet med dagens teknik, så har det ofta även blivit så nu att det endast går att köpa en tågbiljett online, inte längre ombord som det gick förr i tiden. Eftersom det finns så många olika bolag inom alla typer av kollektivtrafik så finns det företag och hemsidor där man på en och samma sida kan boka tåg, buss, flyg eller till och med hyra bilar. Det finns flera sådana hemsidor, men Omio är en av dem. 

Vad ska jag göra om jag är tvungen att avboka min resa? Kommer jag att kunna se alla mina bokade resor om jag skapar ett konto inne på Omio´s hemsida? Hur ska jag göra om jag vill resa med mitt husdjur? Det är frågor man kan finna svaret på genom att läsa andra personers recensioner

Information om företaget Omio
Själva idén till företaget fick grundaren Naren Shaam år 2010 då han var ute på en omfattande backpacking resa genom Europa. Han ansåg det både knepigt och dyrt att boka bussresor i olika länder och valde därför att sedan åka hem och skapa något eget. Under 2013 grundades och lanserades företaget GoEuro och böt sedan namn under 2019 och blev Omio (oh-ME-oh är uttalet av företagets namnet). Idag är Omio verksamma i 35 länder, de har cirka 27 miljoner månatliga användare från 120 olika länder. 

Omio har även lanserat en applikation där användare kan boka resor direkt i mobilen. 

Det som Omio erbjuder sina kunder
Tåg, buss eller flygresor kan resenärer välja mellan att boka inne på Omio´s hemsida, samt det går att boka hela resor via dem som tex en weekend trip till London. Kunderna kan välja på vilket språk de vill använda själva bokningstjänsten och även i vilken valuta de vill se priserna. Har det gjorts en bokning på någon resa är det möjligt att både ändra på den och även ställa in den helt och hållet, på hemsidan kan resenären då se hur mycket hen kommer att bli återbetalning. Alla resor går inte att få pengarna tillbaka på. 

Hur kundtjänsten hos Omio kan nås
Är det så att kunderna har några frågor eller funderingar så kan hen komma i kontakt med kundtjänsten hos Omio genom att skicka e-post eller ringa dem på telefon, då ska kunden komma ihåg att lägga till sitt ordernummer om hen redan har någon. Skulle kunden vara i behovet av att lämna in en reklamation kan det göras genom att först kontakta kundtjänsten för att ärendet ska gå vidare.
 
Har du handlat hos Omio? Om du har det kan du skriva en egen recension om företaget där du berättar vad du tyckte om kvaliteten på tjänsten som de erbjuder, hur kundtjänsten var till hjälp om du kontaktade dem samt hur det fungerade att göra en reklamation om du var tvungen att göra det.


Tips om man ska åka tåg i Europa.