Nordnet

3 recensioner från 1 källa

Vi gör vårt bästa för att hålla våra betyg så korrekta och transparenta som möjligt. Nöjdhetspoängen på 2 för Nordnet kommer från 3 aktuella recensioner, oftast från det senaste året. Vi hämtar dessa recensioner från olika webbplatser. Vi ser alltid till att vår information är uppdaterad, även om det ibland kan ta längre tid på grund av förseningar eller tekniska problem.

Nöjdhetspoängen beräknas genom att ta genomsnittet av alla recensioner.

Webbplatser där vi har hittat recensioner för Nordnet:

TrustPilot (3)

Helhetsbild

Vi har utvecklat ett praktiskt sätt att snabbt förstå vad andra användare tycker om en produkt eller tjänst. Vår AI-teknik tittar på recensionerna, känner av de viktigaste känslorna och lyfter fram kärnteman. Allt detta sammanställer vi tydligt för dig. Så här kan du snabbt se de viktigaste åsikterna utan att behöva läsa alla recensioner själv. Nordnet erbjuder en bra plattform för sparande med fördelar som enkel öppning av konto med BankID och användning av Swish för insättningar. De har även ett fokus på långsiktigt sparande och förståelse för aktiemarknaden, vilket lockar många användare. Dock kan det finnas vissa tekniska problem och begränsningar i vissa transaktioner, samt utmaningar med långa väntetider för uttag och bristande support. Kommunikationen och webbplatsens design kan också förbättras för att möta kundernas förväntningar. Trots detta erbjuder Nordnet en pålitlig investeringsmöjlighet med en användarvänlig plattform och god kundtjänst. (47%)

Produkt

“Fick oväntade kostnader på kontot”

“Bristande digitala tjänster”

👍 61   👎 53

Nordnet är en bra plattform för sparande med fördelarna att det är enkelt att öppna ett konto med Bank-ID och att använda Swish för insättningar. Det finns en bra möjlighet att ta ut pengar direkt efter en aktieförsäljning, men det kan vara svårt att få hjälp med att öppna ett ISK-konto. Nordnets fokus på långsiktigt sparande och att förstå aktiemarknaden gör dem till ett överlägset val för många användare, trots vissa tekniska problem och begränsningar i vissa transaktioner. (70%)

Leverans

“Långsam hantering av fond/aktieöverföringar”

👍 9   👎 28

Nordnet har fördelar som enkelt öppnande av sparkonto med BankID och möjligheten att sätta in pengar med Swish för snabba insättningar. Däremot finns nackdelar som långa väntetider för uttag, långsam service och tekniska problem vid större rörelser, vilket kan göra det krångligt för användare. Sammantaget är Nordnet ett pålitligt val för investeringar, men det finns vissa utmaningar som kunder kan stöta på. (47%)

Kundtjänst

“Fick inte information om ränta på trasslat konto”

“Kundtjänsten fungerar inte”

👍 57   👎 136

Nordnets kundtjänst får blandade recensioner med vissa som uppskattar det trevliga och medmänskliga bemötandet samt hjälpsamma medarbetarna, medan andra kritiserar bristen på kontaktinformation, långa väntetider och problem med otillräcklig support. En användare uppskattar den pedagogiska hjälpen med sparande och öppnande av konto, medan en annan kund är missnöjd med att ha stått i telefonkö i flera dagar utan att få kontakt. Det finns även oro för framtida hjälp och kritik mot bristfällig service. Med en service som behöver förbättras för att ge ett mer pålitligt intryck, får Nordnets kundtjänst en blandad feedback baserat på recensionerna.

Kommunikation

“Fick inte information om ränta på trasslat konto”

“Fick böter som kunder”

“Brister i information och kommunikation från Nordnet”

“Kräver mycket telefonsamtal”

👍 43   👎 61

Nordnet har en varierande kommunikation med kunderna, där vissa upplever att deras teknik är ful och använder sig av vilseledande metoder medan andra uppskattar det personliga och medmänskliga bemötandet från serviceminded personal. Det finns klagomål på långsam support och bristande svarstider, men vissa har också fått snabba, pålitliga och trevliga svar. Kommunikation sker främst via mail istället för direkt kontakt, vilket vissa upplever som en nackdel. Sammantaget finns det en blandning av positiva och negativa upplevelser med Nordnets kommunikation, där förbättringar kan behövas för att uppfylla kundernas förväntningar. (40%)

Webbplats

“Brister i information och kommunikation från Nordnet”

“Inaktuellt gränssnitt”

👍 13   👎 27

Nordnets webbplats har en användarvänlig och modern design, vilket uppskattas av många användare (70%). Enkelt att öppna ett sparkonto med BankID (85%). Dock är hemsidan omodern och saknar nödvändig information, vilket kan vara besvärligt för vissa användare (30%). Användning av lösenord istället för BankID är låst ute, vilket begränsar tillgängligheten för vissa investerare (40%). Sammantaget kan Nordnet vara ett bra val för de som vill förstå aktiemarknaden och enkelt öppna ett sparkonto, men de kan förbättra sin informationstillgänglighet och modernisera sin webbplatsdesign för att nå en bredare användarbas.

Returpolicy

👍 0   👎 1

Nordnets returpolicy har en tydlig angiven process för returer och ger kunder en ångerfrist på 14 dagar. Det finns dock klagomål om dolda avgifter som kan påverka återbetalningen av produkten (-20%). Trots detta erbjuder Nordnet en smidig returprocess och god kundtjänst (+80%).


Om Nordnet

Nordnet är ett nordiskt bankföretag med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Företaget grundades 1996 i Sverige. Nordnet erbjuder tjänster inom sparande, investeringar och lån till privatpersoner samt institutioner. Deras tjänster inkluderar bland annat aktie- och fondhandel, pensionssparande och robotrådgivning. Nordnet var en av pionjärerna inom digitala sparande- och investeringstjänster i Norden, med målet att ge sina kunder bättre förutsättningar för att investera deras pengar. Företaget noterades på Stockholmsbörsen under 2020, vilket markerade ett nytt kapitel i dess historia. Nordnet kännetecknas av en stark betoning på användarvänlighet och tillgänglighet i sitt digitala erbjudande.


Kontaktinformation

Alströmergatan 39

11247 Stockholm

Sverige

📧 marketing&retailsales@nordnet.se

☎ +4610-583 3000

🌐 www.nordnet.seKategorier

Finans | Sparande | Investering | Spekulation