OmdömesStälle

  Recensioner vidaXL

  Med dagens e-handel så kan man verkligen hitta så gott som alla produkter man kan tänka sig online, det har nästan ingen skillnad vad det än handlar om. Förr var man tvungen till att hitta tiden till att åka till en fysisk butik, sedan se hur sortimentet såg ut och ofta kunde det även vara så att den produkten man ville ha var helt slutsåld eller så fanns den inte alls i passliga storlekar för just det. därför är det så smidigt i dagsläget när man kan sitta hemma bekvämt med sin telefon eller datorn och shoppa på olika hemsidor. Då behöver man inte anpassa sig till några öppettider samt att frakten och returerna går väldigt smidigt nuförtiden. Vissa nätbutiker strävar efter att ha ett så stort sortiment som möjligt och säljer därför produkter inom så gott som alla kategorier man än kan tänka sig. Medans andra företag vill rikta in sig på en viss produktkategori och en viss målgrupp av människor och säljer därför produkter inom endast den kategorin. Det finns många olika nätbutiker runt om i världen, men en som finns i Sverige går under namnet VidaXL och de erbjuder sina kunder möbler och annan inredning.

  Är kvaliteten bra på produkterna om jag väljer att handla hos VidaXL? Hur ska jag göra om jag känner mig missnöjd med någon produkt och är kundtjänsten enkel att komma i kontakt med. Det är frågor man kan finna svaret på genom att läsa andra personer recensioner.

  Mer information om VidaXL

  VidaXL är ett företag och en nätbutik som är både grundad och lanserades i Nederländerna under 2006. Företaget är verksamma genom att köpa in produkter och sedan sälja dem vidare men de har även en egen fabrik där de tillverkar sina egna produkter och sedan säljer dem. i dagsläget erbjuder företaget sina produkter i 27 olika europeiska länder, förenta staterna samt Australien.

  KidsBrandStore movie commercial

  Vad erbjuder VidaXL sina kunder?

  Inne på företagets hemsida kan man kolla igenom olika kategorier som tex leksaker och spel, husdjurstillbehör, hus och trädgård, möbler etc. Vet man exakt vad det är man är ute efter så kan man genast använda sig av sökfunktionen. När man gör en beställning via hemsidan så kommer den sedan att skickas inom 8 arbetsdagar till dig och sedan kommer det att ta ytterligare några dagar för dig att få paketet. Medans paketet är på väg så kan man spåra det för att se var det är och skulle man sedan känna sig missnöjd så kan man göra en retur via hemsidan.

  Hur kan man nå kundtjänsten hos VidaXL?

  Skulle man vilja komma i kontakt med företagets kundtjänst så kan man göra det antingen genom att skicka e-post till dem, ringa dem på telefon eller så kan man chatta med dem direkt inne på hemsidan. Men innan man gör det kan man läsa igenom de oftast ställda frågorna som finns inne på hemsidan, för att se om man hittar svaret på sin fråga.

  Har du handlat hos VidaXL? Om ja, skriv då gärna en egen recension.


  Inredningstips.

  vidaXL
  Omdömen, klagomål och kundupplevelser (13)

  3
  8% Skulle handla här igen!
  Beställning
  rating
  3.2
  Tjänst
  rating
  2.6
  Prissättning
  rating
  2.4
  Leverans
  rating
  3.6

  Alla recensioner

  Affiliate redovisning: Det här inlägget innehåller en anknuten länk, vilket innebär att när du klickar på Visa och därefter gör ett köp kan vi få en provision som hjälper till att driva webbplatsen.

  Enkel att montera? NOT!

  Köpte en solsäng som var "enkel att montera" enlig hemsidan. Drygt 40 träbitar av undermålig kvalitet och dåligt utsågade. En av plankorna var dessutom sönder på mitten. Monteringen tog mig över 5 timmar fastän jag är ganska händig. Inga färdiga hål och inga färdiga mått. Allting måste måttas och förborras med olika borrstorlekar, trots det sprack trät upp ibland. Ritningar gjorda av varelser får yttre rymden och inte anpassade för människor på denna planet.

  Av: Mats Norberg19-07-2021
  Beställning
  rating
  Tjänst
  rating
  Prissättning
  rating
  Leverans
  rating
  Skulle handla här igen
  Nej
  3
  rating

  Fruktansvärt dåligt. Bluff, bluff, bluff!

  Beställde en röd fåtölj. Fick ett meddelande från Bring den 7/7-21 att beräknad leverans var 5/7!!!!
  Sedan har inget hörts och det går inte att spåra paketet!
  Gissa om jag ångrar köpet. Tog betalningen genom Klarna - få först betala sen. Har lyckats stoppa betalningen, men jag uppmanas ta kontakt med säljaren. Om jag försökt detta. Gissa hur många gånger jag lyckats komma till säljare, de ska kolla och sedan blir jag bortkopplad utan svar.
  Jag vill nu inte ha varan, för det är säkert bara skräp. Men hur kommer man från detta? Jag är en van internet handlare, men detta tar priset av svindel-
  Mycket arg Gunilla

  Av: Gunilla Bielkelo-Gunnarsson14-07-2021
  Clas Nygren02-08-2021

  Opålitligt fått en ofullständig leverans, eftersom man inte reagerar har jag begärt och blivit lovad retursedel men icke varken VidaXL eller CDON bryr sig 2500:- åt h…..e. ALDRIG MER

  Beställning
  rating
  Tjänst
  rating
  Prissättning
  rating
  Leverans
  rating
  Skulle handla här igen
  Nej
  2
  rating

  Sanslöst dåligt!!!

  med…
  Sanslöst dålig kvalité på vårt set med utemöbler, skruvar fattades monteringsanvisning felaktig skruvhål felborrade. Hela skiten gick sönder och möglade ihop efter några månader.

  Utöver detta saknades flera stolar.

  Av: Andreas14-07-2021
  Beställning
  rating
  Tjänst
  rating
  Prissättning
  rating
  Leverans
  rating
  Skulle handla här igen
  Nej
  2
  rating

  Solsäng

  Köpte en solsäng för dryga 700 kr i maj. Dum som jag var så testade jag inte den innan Kroatienresan nu i Juli.
  Den var värdelös. Skranglig ostabilt och det gick inte att fälla ner så man kan ligga på magen. Den kom snabbt och de svarade snabbt på min klagan, men vad hjälper det när jag inte kan lämna tillbaka den värdelösa solsängen.

  Av: Lisa Olsson14-07-2021
  Beställning
  rating
  Tjänst
  rating
  Prissättning
  rating
  Leverans
  rating
  Skulle handla här igen
  Nej
  5
  rating

  Kuddar till utemöblerna

  Köpte stora kuddar till utemöblerna som jag byggt själv, får hem kuddarna de är inte sydda ordentligt och ser ut som ett barn har gjort kuddarna och då betala vi ändå totalt 2800 för 2 delar av detta! När man skriver till dom får man olika svar att man ska skriva vilka kuddar som behövs ersättas och de ska skicka ut det, sen får man svar att jag måste skicka tillbaka ALLA kuddar också dom det inte är fel på. Värsta är nog att man pratar med 10 olika och aldrig samma person på detta företaget och många gånger känns sommett automatisk meddelande som skickas ut! Och ersättningen vi kunde få om vi behöll de som var fel på var 140 kr, skojar du eller?!?! Rena skämtet detta företaget,
  Deras frakt bolag ska leverera till dörren, de slängde paketen i uppfarten vid brevlådan vid en väldigt trafikerad väg där de bara kunnat stanna bilen och tagit mina varor. Kommer aldrig mer handla här!

  Av: Louise13-07-2021
  Beställning
  rating
  Tjänst
  rating
  Prissättning
  rating
  Leverans
  rating
  Skulle handla här igen
  Nej
  2
  rating

  Sista köpet från denna butik

  Beställde ett överdrag för utemöbler som lovade vara vattentätt. Inga problem med leveransen men produkten håller definitivt inte för vatten. Såg mest ut som en billig presenning som de sytt ihop. Alla dynor var dyngsura efter en regnskur. Kundtjänst är svåra att få tag på och ingen kan egentligen bemöta kritiken eller svara på frågor.
  Fått lägga ut flera hundra kronor själv för att täta sömmarna själv. Sista beställningen en gör där.
  Hade varit billigare att köpa en presenning från lokala bygghandeln

  Av: Anna R27-06-2021
  Beställning
  rating
  Tjänst
  rating
  Prissättning
  rating
  Leverans
  rating
  Skulle handla här igen
  Nej
  2
  rating

  VARNING FÖR DETTA FÖRETAG!!!!!

  Jag hoppas i och med detta kanske avråda någon som går i tankarna på att köpa från detta pajasbolag

  Köpte en markis med antracitgrått markistyg.
  Leveransen bestod av 3 delar varav själva markisen var den första som levererades. Kartongen var trasig och hoptejpad, dock verkade inget vara skadat. Eftersom inte de andra 2 kollina levererades så fick jag maila deras support (support? Vilket jäkla skämt!) De 2 sista kollina ( markismotor och markisduk) levererades ett par dagar efter. När jag packar upp markisen så är den i en färg som inte ens hade funkat i en Austin Powers film! Så jäkla ful så att man kräker, men det står antracit på lådan. Dessutom så inser jag när jag börjar montera ihop markisen att det saknas delar i den första leveransen. Efter detta börjar pingisen med deras "support" Nya människor hela tiden som är väldigt förstående och skall "lösa" problemet😄 Det utlovas en ersättningsleverans till slut men när den inte dyker upp så får jag veta att, eftersom att jag inte returnerat den felaktiga så har dom inte heller skickat någon ny och nu är den tyvärr slut😔 så synd! Inte för att dom vid något tillfälle begärt att jag skall skicka något i retur. Det hade ju varit lämpligt att göra + att kanske skicka över en retursedel?? Detta är en bluffirma utan tvekan! Jag handlar ofta från andra länder och är medveten om riskerna och önskar jag hade kollat upp bolaget innan köp. Tog köpet via klarna faktura och det kanske blir min räddning till slut, vi får väl se.
  Än en gång HÅLL ER BORTA FRÅN DETTA FÖRETAG, DET ÄR INTE VÄRT DET

  Av: Frederic Palmquist10-06-2021
  Beställning
  rating
  Tjänst
  rating
  Prissättning
  rating
  Leverans
  rating
  Skulle handla här igen
  Nej
  2
  rating

  Dålig service vid fel på produkt

  Dålig kundtjänst/service alla svarar lika och händer INGET.. väntar fortfarande på att dom ska skicka mig en ny fläkt som dom lovat, gått nu 2 v... Först ville dom skicka en reservdel som dom ville jag skulle gå till en mekaniker å byta ut och själv betala men det vägrade jag..

  Av: Johanna 10-06-2021
  Johanna10-06-2021

  Nu har dom tom raderat min beställa inga historik, så man ser inte att jag beställt nå på mina sidor. Tur man har orderbekräftelse samt ordernr sparat ned alla mail man skickat

  Beställning
  rating
  Tjänst
  rating
  Prissättning
  rating
  Leverans
  rating
  Skulle handla här igen
  Nej
  2
  rating

  Extremt krångligt att returnera

  Det finns en massa olika instruktioner för retur som på ytan verkar klara men när man väl klickar runt kan man tydligen returnera på lite olika sätt, det saknas länkar, deras chatt är en robot, när man ringer deras kundtjänst på ett 08-nummer kommer en engelsk röst upp där man ska uppge en kod så det går inte att prata med en människa. När man fyllt i deras ångerblankett, skannat och mailat in får man bara ett mail där de erbjuder en mindre delåterbetalning och de frågar återigen (maskinöversatt text) om man verkligen vill returnera men berättar inte hur man gör!

  Jag har valt att betala med Klarna-faktura och kommer hålla inne betalningen. Jag väntar ännu på en returblankett. Satans skurkföretag!

  Av: PR29-05-2021
  Beställning
  rating
  Tjänst
  rating
  Prissättning
  rating
  Leverans
  rating
  Skulle handla här igen
  Nej
  6.5
  rating

  Mycket dålig

  Köpt en nebulisator hos vidaXL.Har retunerat varan för 1 mån
  sen.Har inte fått pengarna tillb trots en otrolig massa mail.
  Köp ALDRIG nåt på vidaXL ifall du inte är helt säker på att
  du behåller varan..
  Har aldrig haft problem med returer till andra företag...
  Bittan

  Av: Gun-Britt Pettersson20-05-2021
  Beställning
  rating
  Tjänst
  rating
  Prissättning
  rating
  Leverans
  rating
  Skulle handla här igen
  Nej
  2
  rating

  Köpte en sängram och sänggaveln

  4610943498 Med den bestälning har jag beställd en sänggaveln och en sängram .det tunn trä som papper och väldigt dåligt kvalitet . Vi kan inte ens ligga i sängen för att den är inte säkert att kan klara oss .
  Vi vill retirera varorna . Vi har monterat sängram men upptänkt att dåligt kvalitet som inte tål två personer att sova på!
  Har inte kartonger kvar med allt delar i ny skick , eftersom vi vågade ej sova eller ligga på

  Av: Sonja Amara 08-05-2021
  Beställning
  rating
  Tjänst
  rating
  Prissättning
  rating
  Leverans
  rating
  Skulle handla här igen
  Ja
  6
  rating

  Skriv din egen recension om vidaXL

  Din recension

  FAQ

  Är vidaXL ett pålitligt företag?

  Just nu finns det en kundrecension om vidaXL. I genomsnitt fick de ett stjärnbetyg på 3/10, med 8% av recenserare som indikerar att de skulle köpa från varumärket igen.

  Hurdana tjänster eller produkter erbjuder vidaXL?

  vidaXL är huvudsakligen aktivt i Nätbutikerkategorin, mer specifikt inom Sport & Friluft, Hemartiklar, Elektronik, Kontor, Hobby & Party. Jag har läst alla recensioner, vad nu?

  Fick du ett positivt intryck från recensionerna?

  Om du fick ett positivt intryck av recensionerna kan du fortsätta till vidaXLs webbplats för att göra din beställning. Om inte, klicka här för att fortsätta söka efter företag.