Ginza

6 recensioner från 1 källa

Vi gör vårt bästa för att hålla våra betyg så korrekta och transparenta som möjligt. Nöjdhetspoängen på 3.4 för Ginza kommer från 6 aktuella recensioner, oftast från det senaste året. Vi hämtar dessa recensioner från olika webbplatser. Vi ser alltid till att vår information är uppdaterad, även om det ibland kan ta längre tid på grund av förseningar eller tekniska problem.

Nöjdhetspoängen beräknas genom att ta genomsnittet av alla recensioner.

Webbplatser där vi har hittat recensioner för Ginza:

Trustpilot

Erfarenheter med Webbplats Webbplats

Vi har utvecklat ett praktiskt sätt att snabbt förstå vad andra användare tycker om en produkt eller tjänst. Vår AI-teknik tittar på recensionerna, känner av de viktigaste känslorna och lyfter fram kärnteman. Allt detta sammanställer vi tydligt för dig. Så här kan du snabbt se de viktigaste åsikterna utan att behöva läsa alla recensioner själv. Ginza:s hemsida är lätt att navigera och följa status på ordern (60%), men behöver förbättras för att bli mer intressant och dynamisk (40%). Tyvärr lider företaget av lång leveranstid (100%) och saknar kampanjer samt relevant information på hemsidan (40%). Sammantaget rekommenderas inte detta företag på grund av leveranstid och bristande hemsidainnehåll (60%).

“Leveransförsening”

👍 5   👎 9

Sammanfattade recensioner

Vi använder AI för att omvandla varje recension till en tydlig och kortfattad sammanfattning. Dessa sammanfattningar är kronologiskt ordnade så att du enkelt kan läsa de senaste användaråsikterna och erfarenheterna. Nedan hittar du dessa översikter, så att du snabbt kan se vad andra användare tycker är viktigt.

Erik Samuelsson - 8 år sedanTrustpilot 🔗

  • Leveransförsening
  • Dålig kommunikation
  • Hög belastning
  • Ingen present i tid