Ownit

Alla recensioner

Ownit

31% Skulle handla här igen

Omdömen, klagomål och kundupplevelser Skriv en recension

Läs erfarenheter och recensioner från företag i Sverige. Ta reda på vilken den bästa nätbutiken är innan du gör din beställning. Tillsammans kan vi bestämma vilket företag som är bäst!

I rampljuset: vad säger våra kunder?

C
Claudia
Undvik Ownit! Bredbandet fungerade inte. Felsökning visade att felet inte låg här utan hos dem. De kan inte meddela när en tekniker kommer. Tekniker kommer inom fem arbetsdagar, vilket betyder att ...Läs vidare
R
Rimvidas Tchepoulis
Arbetat på nordens största gaming-center med Ownit som leverantör. För just denna anledning valde jag att ha dem i min bostad. Under bara 2 månaders tid har jag haft massiva problem med Ownit. Kan ...Läs vidare
J
Josefin
Värdelösa!! Bredbandet fungerade inte på en hel dag vilket gjorde att jag inte kunde arbeta. De visste inte vad det berodde på och skyllde på min router. Det visade sig vara en avgrävd kabel och de...Läs vidare
S
S
Informerar inte om en driftstörning och ger ingen återkoppling om när problemet kan tänkas vara löst. Kanske dags att bli lite bättre på kriskommunikation i dessa tider, Ownit? Noll stjärnor på all...Läs vidare
J
J
Känns oseriöst. Mycket sladdar och dyrt med extra box till tv . Inte prisvärt. Läs vidare

Alla recensioner (13)

 • Inga recensioner än!

  Hitta företag som du har erfarenhet av och skriv recensioner! Dina recensioner bidrar till en transparent marknad och förbättrar företagens tillförlitlighet..

 • Beställning

  Tjänst

  Prissättning

  Leverans

  Skulle handla här igen
  Totalt

  Bredband

  Undvik Ownit! Bredbandet fungerade inte. Felsökning visade att felet inte låg här utan hos dem. De kan inte meddela när en tekniker kommer. Tekniker kommer inom fem arbetsdagar, vilket betyder att man inte kan jobba på den tiden. När man skriver en dålig recension ringer dem och vill göra samma felsökning igen, kan fortfarande inte ge några besked. När ens förening använder ownit betyder det att man inte kan välja annan leverantör så de har inget incitament att leverera tjänsten.


 • Beställning

  Tjänst

  Prissättning

  Leverans

  Skulle handla här igen
  Totalt

  Ett skämt

  Arbetat på nordens största gaming-center med Ownit som leverantör. För just denna anledning valde jag att ha dem i min bostad. Under bara 2 månaders tid har jag haft massiva problem med Ownit. Kan börja med att säga att kundservicen är inte den bästa, många fall när man ringer in till dem och ber om att bli uppringd, så struntar de flesta fallen. Deras ''Ownit App'' är ett skämt där den meddelar att ''Teknikern'' kopplar upp sig men i självaverket väntar du på inget.

  Under dessa problem meddelade jag att interneten ej finns och att min arbetsdata är uppkopplad med fasta linjen. De påstår att ''Allt är grönt på min sida'' och att det är min hårdvara som måste vara fel på.
  Man får ingen hjälp ifrån dem, lyckligtvis har jag jobbat på IT-bolag och problemet fick JAG själv lösa. Dessa personer kör samma typ av svar som alla andra bolag gör -

  *Har du startat om routern?
  *Koppla ur etc. etc

  Om Du som tekniker/support ska ge servis se då till att ge full service.
  Jag vart tvungen att flusha router loggen genom CMD på datan. detta skall vara ett av stegen då ERA ''Tekniker'' skall kunna.

  Slutsatsen är, Vill du ha bra service först och främst, bra internet? Bind dig hos någon annan än Ownit!


 • Beställning

  Tjänst

  Prissättning

  Leverans

  Skulle handla här igen
  Totalt

  Bredband

  Värdelösa!! Bredbandet fungerade inte på en hel dag vilket gjorde att jag inte kunde arbeta. De visste inte vad det berodde på och skyllde på min router. Det visade sig vara en avgrävd kabel och den kompensation jag skulle få för en hel dag utan bredband var 6 kr!!! Sjukt otrevlig kundservice har de som inte vet vad trevlig el service betyder.


 • Beställning

  Tjänst

  Prissättning

  Leverans

  Skulle handla här igen
  Totalt

  Usel kriskommunikation

  Informerar inte om en driftstörning och ger ingen återkoppling om när problemet kan tänkas vara löst. Kanske dags att bli lite bättre på kriskommunikation i dessa tider, Ownit? Noll stjärnor på alla punkter för att ni är så sämst.


 • Beställning

  Tjänst

  Prissättning

  Leverans

  Skulle handla här igen
  Totalt

  Omodernt och krångligt

  Känns oseriöst.
  Mycket sladdar och dyrt med extra box till tv . Inte prisvärt.


 • Beställning

  Tjänst

  Prissättning

  Leverans

  Skulle handla här igen
  Totalt

  Missnöjd


  Missnöjd.

  Jag blev kund hos Ownit för ca 2 mån sedan. I samband med kampanjtidens slut fick jag ett mejl från Ownit, där det informeras att man höjer månadsavgiften med 13%. Vidare skriver de att prishöjningen gäller samtliga operatörer.

  Det visar sig inte stämma när jag väl undersöker saken.

  Jag kommer förmodligen att säga upp mitt avtal. Förstår inte hur ni kan behandla era nya kunder så här.

  Inte OK.


 • Beställning

  Tjänst

  Prissättning

  Leverans

  Skulle handla här igen
  Totalt

  Absolutely Terrible in every manner

  Absolutely terrible experience with this company. The promised service didn't deliver from day one. To get in contact with the support service, I had to wait at least an hour. It has until this date been one month since I complained and still has Ownit to do anything. They have offered no follow-up emails, no technicians, nothing to solve the problem with the connection. Absolutely dreadful company policy and I would not recommend this firm to my worst enemy.

  Update; since the reply from Ownit I have been informed my case won't be handled for another five workdays. This is the fifth time I've been told this after waiting in a total of seven hours in line to reach customer service. Ultimately, resulting in over a month of complete passive behavior from Ownit.

  Second update; It has now passed seven weeks since I reported the problem with a serious connection problem which makes it impossible to utilize the service. Nothing has happened from Ownit, absolutely nothing! Even the staff I've been talking to, after waiting for hours in the queue, doesn't offer an explanation why the constant passivity. The worst company I have ever come across and I can only warn others to avoid this one. Chose Comhem, another service provider, or simply live without wifi. Everything is better than being reliable on Ownit.


 • Beställning

  Tjänst

  Prissättning

  Leverans

  Skulle handla här igen
  Totalt

  Akta er för Ownit

  Jag ska dela med mig av hur Ownit behandlar mig som kund.
  Bytade till ownit vid en kampanj som dök upp 2017 via Bjärekrafts fiber. Enkelt att byta i portalen och tjänsten funkade. Däremot fungerar det inte med ownit och fakturering...
  När jag försökte säga upp tjänsten p.g.a flytt var det inte möjligt för mitt abonnemang var inte registrerat rätt enligt ownit. Jag har skickats runt mellan chatt, telefon och mail med vad de kallar kundservice...
  Ingen har kunnat lösa det. Trots att jag till slut trodde jag fått avslutat tjänsten låg den kvar och nya ägaren till huset kunde inte koppla in sin tjänst på grund av ownit och att de misslyckats avsluta. Sen började faktura helvetet med detta företag. Kundservice säger att tjänsten är avslutad och att jag inte blivit fakturerad på 3 år så nu kommer det en slutfaktura. Fakturan kommer med en klumpsumma på närmare 10 000:-, jag ber att få kontakt med ansvarig chef men de kör med tystnad och svarar inte förrän efter påtryckningar både via mail, chatt och Messenger och då bara av ”Acke” på kundservice. Jag bad inte om Acke, jag bad om någon ansvarig.
  Ni kan säkert leverera en internettjänst ownit, men hantera kunder och vara en vänlig leverantör när det trots allt är ni som gjort fel och inte har bra rutiner för faktura och uppsägning där har ni otroligt långt kvar.


 • Beställning

  Tjänst

  Prissättning

  Leverans

  Skulle handla här igen
  Totalt

  Absolutely Terrible in every manner

  Absolutely terrible experience with this company. The promised service didn't deliver from day one. To get in contact with the support service, I had to wait at least an hour. It has until this date been one month since I complained and still has Ownit to do anything. They have offered no follow-up emails, no technicians, nothing to solve the problem with the connection. Absolutely dreadful company policy, and I would not recommend this firm to my worst enemy.


 • Beställning

  Tjänst

  Prissättning

  Leverans

  Skulle handla här igen
  Totalt

  Ekonomiska problem? Lurade?

  Vår beställning och leverans fungerade bra. När vi sa upp abonnemanget registrerades det felaktigt. Fakturor från Klarna fortsatte att komma. Vi betalade för att slippa diskutera med dom också. Vi har mail i flertal från Ownit om att vi ska få pengar tillbaka. Dom säger att dom bytt utbetalningssystem och att det inte fungerar. Nu har det gått 5 månader och vi får trots otaliga löften inga pengar.


 • Beställning

  Tjänst

  Prissättning

  Leverans

  Skulle handla här igen
  Totalt

  När man trodde man sett botten

  Har haft ett annat bolag innan som var en riktig katastrof, Men detta slår allt med hästlängder, Har ringt i en vecka för att få tv att fungera. Först erbjuder som mig att "teckna" ett abonnemang. Trots att vi redan har 2 som ingår i vår samfällighet, När man pratar med nästa person så undrar han vad den andra pratar om då han hittar vårt abonnemang. Han skall hjälpa oss att koppla in tv boxarna, Och efter en stund så säger ha skall du köpa en box till ? jag frågar varför.. Men du skall har 3 tv apparater. Ja det stämmer men jag har redan 5 boxar. Behöver ej fler, Han vill ha bilder för att kunna registrera dessa, Skickat och klart. Nu har jag istället bara 1 av 3 tv som fungerar, Han skulle återkomma för 3 dagar sen och lösa detta. Men inte ett ljud. När man nu ringer så står man som 156 i kön, Då kommer nog att ringa om 1 vecka.. Riktigt skitbolag från början till slut


Andra personer tittade också på

Logo Halebop

Halebop

1 recensioner

E- handel och att shoppa på internet blir allt mer populärt för varje dag som går, och det är inte så konstigt hel...

Logo Dokteronline.com

Dokteronline.com

1 recensioner

Ibland känner man sig orolig över hur man mår. Om man misstänker att man borde uppsöka en läkare på grund av n...

Logo Fello

Fello

2 recensioner

Fello är ett företag som erbjuder flexibla mobilabonnemang som är lätta att förstå. Hela företagsidén b&...

Logo Telenor

Telenor

32 recensioner

Om Telenor Historien om företaget går hela 160 år tillbaka i tiden, dock har det bara funnits i Sverige sedan 2005. I Sverige t&a...

Ownit

Är du intresserad att bli en av Sveriges nöjdaste bredbandskunder redan idag? Om du svarade ”ja” på den frågan har du hittat helt rätt, nämligen till Ownit. Ownit är företaget som erbjuder bredband utan några begränsningar. Välkommen till företaget som har de fem senaste åren haft Sveriges absolut nöjdaste privatkunder.

Information om Ownit
Företaget Ownit är ett svenskt bolag som växer så att det knakar. Ownits affärsidé är att erbjuda alla privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsägare ett nytt bredband, TV och Telefoni. Detta bredband är både kostnadseffektivt och en helt ny helhetslösning. Ownit vann ett pris och blev årets bredbandsoperatör år 2018, över 4 000 personer har tyckt till om sina operatörer och bland dem alla fick företaget Ownit det högsta betyget. Ownit har enda från början och fram till idag strävat efter att arbeta mot att ha de nöjdaste kunder någonsin. Ownit vill alltid höra vad deras kunder tycker och tänker och om kunderna vill att Ownit ska ändra på något. Inne på företagets hemsida kan du läsa mer information om vad som händer bakom kulisserna hos Ownit. 

Tjänster som Ownit erbjuder
Varför ska just du som privatperson välja Ownit? Jo eftersom du blir en av de många nöjda kunderna och du kommer att få ett riktigt snabbt bredband. Ownit är även snabbast i Sverige mot spelplattformen Steam, så om du är spelintresserad är det ett måste för dig att byta ut till bredband till Ownit för att slippa dåliga nedladdningshastigheter och en allt för hög ping. 

Är du osäker om du ska byta till Ownit eller inte? Här är några saker som du kommer ratt få om du väljer Ownit: du kommer att få tillgång till Sveriges snabbaste kundservice som är öppen alla dagar om året, du får en egen hemsida med 100 MB utrymme, du får 10 e-postkonton med både 1 GB lagringsutrymme och spamfilter, ett äkta och framtids säkrat fiberbredband, en fast IP-adress och sist men inte minst en leverantör i topp hos bland annat Netflix och Steams egna mätningar. 

Att byta bredband till Ownit är inte ens dyrt, så det skall inte vara en begränsning De första tre månaderna hos Ownit kommer endast att kosta 99 kronor per månad, vilket är ett riktigt kap. När du är kund hos Ownit kommer allt att gå väldigt smidigt för dig. Du kan logga in på ”Mina Sidor” inne på hemsidan där du kan hitta dina fakturor, felanmäla om det skulle behövas, beställa tilläggstjänster om du känner att något fattas och du kan även administrera tjänster. 

Komma i kontakt med Ownit
Du behöver inte tveka om du har några funderingar eller frågor. Ownit har en kundtjänst som är öppen alla dagar om året, både vardagar och helgdagar. Du kan kontakta företaget genom att skicka e-post till dem eller ringa dem på telefon. Om du känner att något gått snett och du skulle vilja lämna in en reklamation ärt det heller inget problem, bara att höra av dig så kommer Ownit att hjälpa dig längs hela vägen. 

Glöm inte att skriva en egen recension om företaget om du har använt deras bredband.