Lole

6 recensioner från 1 källa

Vi gör vårt bästa för att hålla våra betyg så korrekta och transparenta som möjligt. Nöjdhetspoängen på 3.4 för Lole kommer från 6 aktuella recensioner, oftast från det senaste året. Vi hämtar dessa recensioner från olika webbplatser. Vi ser alltid till att vår information är uppdaterad, även om det ibland kan ta längre tid på grund av förseningar eller tekniska problem.

Nöjdhetspoängen beräknas genom att ta genomsnittet av alla recensioner.

Webbplatser där vi har hittat recensioner för Lole:

TrustPilot (6)

Erfarenheter med Kommunikation Kommunikation

Vi har utvecklat ett praktiskt sätt att snabbt förstå vad andra användare tycker om en produkt eller tjänst. Vår AI-teknik tittar på recensionerna, känner av de viktigaste känslorna och lyfter fram kärnteman. Allt detta sammanställer vi tydligt för dig. Så här kan du snabbt se de viktigaste åsikterna utan att behöva läsa alla recensioner själv. Lole har en kommunikationsstrategi som behöver förbättras med endast 25% positiva omdömen. Kundservice saknar förmågan att ge spårningsnummer och information om orderstatus, vilket resulterar i en negativ upplevelse för kunderna. Det är inte rekommenderat att beställa från dem på grund av deras bristande kommunikation.

“Dåligt kommunikationssätt”

“Beställ aldrig från dem”

“Helt felfri online-beställning”

👍 0   👎 4

Sammanfattade recensioner

Vi använder AI för att omvandla varje recension till en tydlig och kortfattad sammanfattning. Dessa sammanfattningar är kronologiskt ordnade så att du enkelt kan läsa de senaste användaråsikterna och erfarenheterna. Nedan hittar du dessa översikter, så att du snabbt kan se vad andra användare tycker är viktigt.

KZ - 5 månader sedanTrustpilot 🔗

  • Usel kundtjänst
  • Långsam leverans
  • Dåligt kommunikationssätt
  • Hög prissättning

Kal - 9 månader sedanTrustpilot 🔗

  • Beställ aldrig från dem

Beverley Murphy - 4 år sedanTrustpilot 🔗

  • Helt felfri online-beställning