OmdömesStalle
  Företag (6)

  Hem

  Är hemförsäkring obligatorisk när du köper hus, alternativt hyr en lägenhet? Är hemförsäkring en obligatorisk förutsättning för att få en inteckning, finns det andra sätt? Vilket hemförsäkringsbolag är billigast eller bäst, och vilken hemförsäkring täcker mest? Dessa är frågor som alla ägare av bostäder eller hyresgäster måste hantera. Lita inte på charmig marknadsföring som publiceras på företagens hemsidor, läs recensioner och åsikter skrivna av riktiga kunder. Vi har gjort en översikt över alla de företag som erbjuder hemförsäkringar. Vill du dela med dig din egen erfarenhet? Skriv en recension!

  Mer info om Hem företag

  Vad är en bostadsförsäkring? Om du behöver en, hur vet du vad som täcks i försäkringsbrevet och vad som inte gör det? Du kan besöka webbplatsen för alla innehållsförsäkringsbolag och försöka jämföra dem, men du kan också läsa erfarenheter från husägare som var före dig. Läs berättelser om människor vars hus som det varit inbrott i. Hur hanterade företaget inbrottet? Betalade de verkligen vad dina stulna föremål var värda? Betalar de också för skador? När är din innehållsförsäkring inte tillräckligt bra och vad kan du göra med den? Hur skiljer sig innehållsförsäkringar? Ta reda på svaren här genom att läsa recensioner, erfarenheter, åsikter och klagomål från andra klienter. Om du har en egen upplevelse, åsikt eller klagomål att lägga till, låt oss veta!

  En bostadsförsäkring är en försäkring som du tecknar för att täcka skador på innehållet i din bostad, av försäkringsbolaget bakom din försäkring. Innehållet i din bostad inkluderar allt det som finns i ditt hus, men som inte behövs. Detta innebär att ett bostadsinnehåll försäkrat företag täcker allt som möbler, gardiner, värdefulla ägodelar och kläder. Finns det skador på ditt kök, badrum eller andra delar av ditt hus som är fastsatt, att skadan inte täcks av en bostadsförsäkring. För dessa situationer behöver du en hemförsäkring som täcker all skada på fasta delar av ditt hus.

  Bostadsförsäkringen är inte obligatorisk
  Många tror att en bostadsförsäkring är obligatorisk, men detta är inte fallet. Du är inte skyldig att teckna denna försäkring. Det rekommenderas dock starkt. Om det börjar brinna och du förlorar alla dina saker måste du själv betala för alla skadade föremål.

  Eftersom bostadsförsäkringen är så viktig, tecknade de flesta automatiskt denna försäkring.

  Vad täcker bostadsförsäkringen?
  Som tidigare nämnts täcker bostadsförsäkringen skador på dina saker som inte är fixerade i ditt hus. Men vilken typ av skada täcks om du har tecknat denna försäkring? Om du har en hemförsäkring för att skydda innehållet i ditt hus från skador, kommer ditt försäkringsbolag att betala i dessa fall:

  • Brandskada
  • Vattenskador, till exempel läckage
  • Skada vid blixtnedslag
  • Skada av explosion, men instans om din gasugn exploderar
  • Skada vid inbrott
  • Skada i händelse av ett våldsamt rån
  • Skada av en storm med vindkraft 7 eller högre.
  • Skador genom brännande eller smältande
  • Vid avsikt, eget fel eller försenat underhåll som orsakat en läcka betalas inte skadan av försäkringsbolaget. Om maktlöshet täcks skadorna.

  Fördelarna med en bostadsinnehållsförsäkring
  Om du tittar runt och ser på dina ägodelar kommer du att få reda på att du har mer värdefulla saker än du tror. Om du inte tecknar en bostadsförsäkring och måste hantera brand, läcka, blixtnedslag, inbrott eller storm måste du själv betala för dina värdefulla föremål. Detta kan innebära att du måste betala reparationerna på ditt dyra piano, men också måste betala en ny tv eftersom din gamla kanske fått skador av en läcka. Om du har en bostadsförsäkring behöver du inte göra det. Ditt försäkringbolag kommer att göra det för dig.

  Har du en katt? Om du har det, vet du förmodligen att det alltid finns en chans att hon eller han blir sjuk, behöver medicinering eller operation eller att hen hamnar i en olycka. Du vet också att veterinärvård kan vara ganska dyrt. Därför är det klokt att teckna en försäkring. Vad är den bästa försäkringen för din hund? Naturligtvis kan du hitta den billigaste genom att jämföra olika försäkringsbolag, men är den billigaste policyn eller företaget också bäst? Vi gjorde en översikt över alla försäkringsbolag som erbjuder en försäkring för hundar. Läs recensioner från andra hundägare för att veta vad som täcks vid sjukdom eller operation. Var beredd och läs åsikter och / eller lämna dina egna.

  Din son spelar fotboll med grannen intill och KABANG, där går en boll direkt genom köksfönstret. En sådan olycka kan göra så att du får ekonomiska problem. Vilket försäkringsbolag kan täcka dessa skador? Täcker försäkringen också skador på ditt glas som orsakats av hårt väder, stormar eller hagel? Och hur hanterar försäkringsbolaget skador på fönster eller bil? Dessa är svåra, men viktiga, saker att förstå när du tecknar en glasförsäkring. Läs därför recensioner och åsikter från personer som redan har erfarenhet av ett visst försäkringsbolag och dess kundservice.