0 företag

Utbildning & Kurser

...

  Utbildning & Kurser


  Allt fler människor väljer studier som de kan göra på distans, i hemmet. Det enda du behöver är oftast internetuppkoppling och en datorskärm. Numera finns inte bara fristående kurser inom olika områden, utan även fullständiga professionella utbildningar som kan genomföras online. Både kandidat- och magisterexamen är möjliga att genomföra i hemmet. 

  Men vad är då bäst - distansutbildning eller en klassisk utbildning som sker i grupp med andra studenter på ett universitet? Vad är fördelarna och nackdelarna? Hur hanterar läroanstalterna studenterna om det uppstår frågor eller problem? Lär du dig verkligen något från endast en skärm? Och hur stark är din ställning på arbetsmarknaden med en examen från en självstudie? Vad ska du göra om du har ett klagomål eller stöter på andra typer av problem om det inte finns en fysisk plats att besöka? På vilket sätt kommer dom hjälpa dig? Läs recensioner från studenter som varit där före dig. Låt deras erfarenheter, åsikter och klagomål hjälpa dig att göra det bästa valet, och hjälp andra genom att lämna en egen recension.

  Utbildning & Kurser

  När du väljer din utbildning eller kurser online finns det många saker du behöver tänka på. Förutom att ta i beaktande tidigare användares upplevelser och höra med andra som gått samma utbildning, bör du även tänka på hur utbildningen kommer ske och om det i slutändan kommer att vara värt pengarna. För att göra det lättare för dig att välja har vi samlat några tips, så att du ska kunna hitta utbildning och kurser som passar dig!

  Distansundervisning är vanligt
  Under de senaste åren har undervisning på distans blivit extremt vanligt och möjligheten att ta kurser online är idag en självklarhet. Många föredrar att studera fysiskt på plats medan somliga föredrar att studera online från hemmet eller från ett bibliotek. Vad som passar en själv är beroende på hur man är som person. De flesta föredrar en kombination av distansundervisning och undervisning som sker fysiskt på plats i en skola. Fördelarna med distansundervisning är att flexibelt kunna ta kurser oavsett var du än befinner dig. Om du befinner dig hemma eller på ett café eller på en buss eller hos en vän kan du gå på onlineföreläsningar så länge du har tillgång till en dator och tillgång till internet. Tack vare flexibiliteten tycker många att distansundervisning är skönt och föredrar det framför fysisk undervisning. Samtidigt menar många att distansundervisning är påfrestande eftersom de sociala kontakterna blir lidande. Många tycker att det är bättre att få gå i skolan och träffa människor som också tar samma kurser.

  Hur vet jag om en kurs är bra för mig?
  När du väljer kurser bör du tänka på om du vill att kursen ska ske på distans eller om den ska ske fysiskt på plats. Vad som passar dig beror på hur du är som person. Förutom det, och att läsa kundrecensioner för att få reda på tidigare användares upplevelser, är det dessutom viktigt att du bekantar dig med kursutbudet på förhand. Genom att vara medveten om vad som ingår i kurserna kan du förutspå hur du kommer att uppleva kursen. Tänk dock på att vi många gånger inte vet vad som kommer hända. Ibland kanske du blir överraskad! En kurs du inte trodde skulle vara särskilt givande visade sig vara någon av de intressantaste du har gått. Eller tvärtom, en kurs du hade höga förväntningar på visade sig inte alls vara bra för dig. För att välja rätt utbildning och rätt kurser - ta detta i beaktande när du läser recensioner och bekantar dig med kursutbudet.

  Vilka erfarenheter har du av att ta kurser på nätet? Har du varit student eller lärare i kurserna och hur upplevde du att kursutbudet var? Motsvarade kursen dina förväntningar eller var det någonting som inte gick som det skulle? Berätta för oss. Hjälp andra att få det mesta ut av sitt lärande!