OmdömesStalle

    Recensioner BYGGmax

    För den händiga hemmafixaren och hemma byggaren finns Byggmax som en bra butik att köpa dina byggvaror i. Dem finns i hela Sverige och i stora delar av Norge och Finland med deras 174 butiker och det dyker alltid upp nya. Dem har alltid bra priser på sina produkter vilket dem är så stolta över så dem erbjuder prismatching om du skulle hitta samma produkt billigare i någon annan butik.

    Information om företaget Byggmax

    Byggmax är en del utav Byggmax Group där Skånska Byggvaror och Buildor även ingår. År 2018 omsatte hela Byggmax Group 5,1 miljarder kronor och med deras stora vinst har deras expansion fortsatt. Den första Byggmax butiken öppnades 1993 och 17 år senare 2010 så börsnoterades Byggmax Group. Byggmax Group har en stor position inom gör det själv marknaden och deras avsikt är att fortsätta med den goda vinsten och fortsätta expandera. Denna tillväxt är planerad att komma ifrån smidiga och fungerade butiker samt e-handel. Idag har dem 174 butiker spridda över Sverige, Norge, Finland och med deras snabba expansion dyker det upp ca 15 ny butiker varje år.

    Mer uteplats för pengarna. Möt Byggmax kunder 2019

    Vad erbjuder Byggmax

    Byggmax är en stor butiks kedja som finns i hela Sverige och säljer byggvaror i sina butiker och på nätet i deras webbshop. Byggmax har alltid fokuserat på att ha det vanligaste och mest eftertraktade produkterna för hemma fixare och proffs men med deras webbshop har dem allt och lite till i deras breda sortiment. Deras samtliga butiker är så kallade drive-in butiker så du kör helt enkelt in med bilen och lastar direkt från lager hyllan. Dem har alltid personal på plats med truckar om du behöver något tungt eller något som ligger på högt uppe på deras hyllor. När du beställer hem varor på hemsidan blir frakt tiden och frakt kostnaden väldigt olika beroende på vad du beställer och vart det ska skickas. Kostnaden och leverans tiden räknas ut i kundvagnen när skriver in ditt postnummer. Dem erbjuder även prismatching, eftersom dem är så säkra på deras låga priser så ger dem dig samma pris om du skulle hitta samma vara billigare i en annan butik. Du får också tillbaka 10% av mellanskillnaden.

    Tips, reklamationer och kontakt

    Vill du returnera en vara du köpt i butik är det bara att ta tillbaka den i obruten förpackning eller om du öppnat varan, i säljbart skick. Du får tillbaka dina pengar på samma sätt som du betalade. För att returnera en vara du köpt på nätet så skickar du tillbaka varan till leverantören. Du som kund får stå för fraktkostnaden vid retur. Är du osäker på var varan ska skickas kontaktar du Byggmax kundtjänst som hjälper dig att skicka rätt. För att kontakta kundtjänsten kan du använda deras webbformulär så kontaktar dem dig så fort dem kan. Annars kan ringa eller maila till kundtjänsten. Dem tar emot samtal mellan 8-17 på helgfria vardagar. Det finns även en vanliga frågor sida på deras hemsida som ger svar på det mesta frågor.

    Har du handlat hos Byggmax? Lämna gärna en egen recension om dina erfarenheter med Byggmax. Alla recensioner är välkomna.

    BYGGmax
    Omdömen, klagomål och kundupplevelser (13)

    2.8
    15% Skulle handla här igen!
    Beställning
    rating
    2.8
    Tjänst
    rating
    2.6
    Prissättning
    rating
    3.4
    Leverans
    rating
    2.6

    Alla recensioner

    Affiliate redovisning: Det här inlägget innehåller en anknuten länk, vilket innebär att när du klickar på Visa och sedan gör ett köp kan vi få en provision som hjälper till med att driva webbplatsen.

    Kundtjänsten är den sämsta

    Kan inte svara på frågor. Har ej känsla för service. Kan inte lösa problem. Tog mig över 1 månad att få en vara levererad. Beställde hemleverans men fick den skickad till ombud.

    Av: Maria26-07-2021
    Beställning
    rating
    Tjänst
    rating
    Prissättning
    rating
    Leverans
    rating
    Skulle handla här igen
    Nej
    4
    rating

    Byggmax sämre än sämst

    Dåligt sortiment, otrevlig, okunnig samt ohjälpsam personal. Skulle köpa tryckimpregnerat virke, bad en truckförare att lyfta ner en virkeshög från de övre hyllorna på byggmax i partille, fick påminna nöttet 3 ggr då han stod o tjöta med någon kompis, fullständigt nochalant, frågade honom 2 gånger är detta 4,8 meter virkeslängd, jaja!! sa han och gick tillbaka för att snacka med sin kompis, längden var 4,2 meter vilket inte passar mitt byggprojekt. Ville sedan returnera virket för att få rätt längd, nej tyvärr sa dom på kundtjänst, vi tar inte emot retur av virke, pga av att trä är ett levande material, jävla idioter. Och till råga på det hade dom även chockhöjt priserna någon gång mellan 11 o 12 juli med 30 % på den virketstypen jag skulle, så det blev 2000 kr dyrare än budget + att jag får kompletteringsköpa pga fel längder som jag inte får returnera 1 dag efter inköpet.

    Men jag kommer fan inte kompletteringköpa på byggmax eller överhuvudtaget sätta min fot där igen.



    Av: Andreas15-07-2021
    Beställning
    rating
    Tjänst
    rating
    Prissättning
    rating
    Leverans
    rating
    Skulle handla här igen
    Nej
    2
    rating

    Returunderlag!?

    Helt otroligt oseriöst!
    Jag har i snart 2 månaders tid, sedan 21 april bett om ett returunderlag för att kunna skicka tillbaka mina varor. Jag har kontaktat Byggmax otaliga gånger via telefon och mail. Jag har fortfarande inte fått detta. Fakturan som jag har blivit lovad skulle vara förlängd(av två personer vid två tillfällen) är inte förlängd och har gått vidare till inkasso. Helt katastrofalt dåligt att jag inte kan skicka tillbaka en vara!

    Av: Hanna Aleson15-06-2021
    Beställning
    rating
    Tjänst
    rating
    Prissättning
    rating
    Leverans
    rating
    Skulle handla här igen
    Nej
    2
    rating

    Följer inte sina egna köpvillkor.

    Dåligt bemötande av både personal på golvet och arg butikschef som skriker "gör retur på skiten då" och rusar iväg.

    Ville returnera en vara jag öppnat. Förpackningen och allt fanns kvar. Men de var högljud diskussion om att man inte får lämna tillbaka ifall man öppnat den. Trotts att det inte står något på kvittot om det. Endast 365 dagar öppet köp. Läser man på hemsidan står det följande:

    14. Köpvillkor för butiksvaror
    Öppet köp vid bruten förpackning

    Förstod inte att det ens var något att diskutera då köpvillkoren påderas hemsida säger allt. Första och sista gången jag handlar här. Vi kikade på vad andra hade skrivit för recensioner och många verkar extremt missnöjda. Trist att behöva gräla när man har rätt enligt köpvillkoren.

    Av: Nova 10-06-2021
    Beställning
    rating
    Tjänst
    rating
    Prissättning
    rating
    Leverans
    rating
    Skulle handla här igen
    Nej
    2
    rating

    Urusel kundtjänst

    Man får INGEN som helst hjälp genom kundtjänst. De kan inte göra någonting och kan inte ens berätta om varorna kommer eller inte. De hör inte av sig trots att de lovar.. efter flera påstötande så får jag svar via e-post att de makulerat ordern och kan beställa på nytt, och då finns inte produkten kvar på hemsidan. De har inte heller talat om när de krediterar beloppet. Har aldrig någonsin varit med om ett sämre kundmottagande och kundtjänst än Byggmax’s.

    Av: Magnus31-05-2021
    Beställning
    rating
    Tjänst
    rating
    Prissättning
    rating
    Leverans
    rating
    Skulle handla här igen
    Ja
    2
    rating

    Fruktansvärt besviken

    Jag kommer aldrig mer handla mina varor på byggmax. Vi lånade en släp på byggmax i Skellefteå, vi äger en helt vanlig Volvo V70 och min sambo lastade för tungt och krockade i ett räcke. Försäkringsbolaget ringde upp och sa att vi inte får köra släpen med ett vanligt B-körkort. Vi får alltså inte köra någon av byggmax släpar OCH HAR EN HELT NORMALSTOR bil🤦🏽‍♀️ Detta innebär att vi inte får några pengar på försäkringen. Ringde till butikschefen i Skellefteå och fick ett sjukt otrevligt bemötande där han inte alls ville ta till sig av den konstruktiva kritiken jag gav angående dålig info om att man bör extrakolla hur mycket bilen väger eftersom man måste ha en mini-bil för att få köra deras släp🙃

    Varnar alla som ska hyra släp från dom.

    Av: Sanna17-05-2021
    Beställning
    rating
    Tjänst
    rating
    Prissättning
    rating
    Leverans
    rating
    Skulle handla här igen
    Nej
    3.5
    rating

    Beställning

    Tycker att det tog för lång tid för att hantera min order, fick ingen information om var i handläggningen beställningen befann sig, ingen information om när ordern skulle expedieras, svarade inte i telefon utan fick sitta i en telefonkö, ursäktade sig med att de hoppades på förståelse, nej de får ingen förståelse, de får anställa flera personer som tar hand om de ordnar som kommer in och inte låta kunden sväva i ovetande, de förlorar nog många kunder på deras sätt att behandla sina kunder. De får skärp sig, inser att kunden har makt. Skulle aldrig rekommendera er för någon annan.

    Av: Kai Moen08-05-2021
    Beställning
    rating
    Tjänst
    rating
    Prissättning
    rating
    Leverans
    rating
    Skulle handla här igen
    Nej
    2
    rating

    Glöm hemleverans

    Så oerhört tråkigt och dåligt beslut av byggmax att man som kund inte längre kan önska vilka längder man behöver till sitt bygge om man beställer hemleverans. Behöver man både plintar, betong och över 100 bräder och har nästan 8 mil per tur så vill få det hemlevererat. Bara att glömma 😔

    Av: Catrin29-04-2021
    Beställning
    rating
    Tjänst
    rating
    Prissättning
    rating
    Leverans
    rating
    Skulle handla här igen
    Nej
    3
    rating

    Handla inte på Byggmax!!!

    Omöjligt att få besked angående leveranstid! Beställde gasolhäll i januari, fick besked att den skulle levereras den 26 feb, det var ok för mig. Ingen gasolhäll än idag den 11 mars, faktura skickades ändå. Ingen svarar på mina mejl, ringer jag så ska dom komma tillbaka men ingen hör av sig!
    Dåligt!

    Av: Marek 11-03-2021
    Beställning
    rating
    Tjänst
    rating
    Prissättning
    rating
    Leverans
    rating
    Skulle handla här igen
    Nej
    2
    rating

    Inga kontanter

    Tyvärr har ni slutat med kontanter och för mig är det en gåta. Vad gör ni den dagen tekniken strular och det gör den ju då och då. Rånen har inte minskat i sverige, fast folk har mindre kontanter på sig, utan tvärtom blivit allt grövre.

    Av: Catrin 03-12-2020
    Beställning
    rating
    Tjänst
    rating
    Prissättning
    rating
    Leverans
    rating
    Skulle handla här igen
    Nej
    5
    rating

    Ingen cash . Ingen kund

    Varit kund i många år och byggt en jädra massa och har lika mycket att göra till, men när man tar dumstruts beslutet att sluta med kontanter då får det vara för min och mina kompisar i branchen, Slutshoppat där.

    Av: Mats Thelin01-12-2020
    Beställning
    rating
    Tjänst
    rating
    Prissättning
    rating
    Leverans
    rating
    Skulle handla här igen
    Nej
    2
    rating

    Kundtjänst

    Beställde en förrådsdörr vänster fick en högerhängd dörr har varit i kontakt med kundtjänst men inget händer men fakturan har jag fått

    Av: Anders Gustavsson06-07-2020
    Lennart Bergqvist13-08-2020

    Är i karantän och beställde byggreglar av mycket dålig kvalitet. Reklamerade utan åtgärd. Betalade 795 kr i fraktkostnad. Har nu en mycket dålig upplevelse av Byggmax. Kommer inte att handla mer från Byggmax. Hälsningar Lennart Bergqvist Management Consultant

    Lennart Bergqvist13-08-2020

    Besviken på leverans av byggreglar med dålig kvalitet. Reklamation ej godkänd. Är l karantän med hemleverans. Får ingen ersättning för material och fraktkostnad. Inget mer köp här. Jag är inte den stora förloraren Hälsningar Lennart Bergqvist

    Beställning
    rating
    Tjänst
    rating
    Prissättning
    rating
    Leverans
    rating
    Skulle handla här igen
    Nej
    3
    rating

    trädgård

    Köp aldrig buskar hos Byggmax, Jag betalde för buske samt 99 SEK för leverans och får en död växt. Den var dessutom utan löv. Jag planterade den ändå och nu har jag en torr pinne istället för syren!!! Jag fick ingen kompensation eller återbetalning eftersom "rötterna var hela".

    Av: Anna Lindström05-06-2020
    Beställning
    rating
    Tjänst
    rating
    Prissättning
    rating
    Leverans
    rating
    Skulle handla här igen
    Ja
    4.5
    rating

    Skriv din egen recension om BYGGmax

    Din recension

    FAQ

    Är BYGGmax ett pålitligt företag?

    Just nu finns det en kundrecension om BYGGmax. I genomsnitt fick de ett stjärnbetyg på 2.8/10, med 15% av recenserare som indikerar att de skulle köpa från varumärket igen.

    Hurdana tjänster eller produkter erbjuder BYGGmax?

    BYGGmax är huvudsakligen aktivt i Nätbutiker kategorin, mer specifikt inom Hemartiklar. Jag har läst alla recensioner, vad nu?

    Fick du ett positivt intryck från recensionerna?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van BYGGmax gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.