OmdömesStalle

  Recensioner Linas Matkasse

  Om Linas Matkasse

  Linas Matkasse är ett svenskt matkasseföretaget som grundades år 2008 av syskonen Carolina ”Lina” Gebäck och Niklas Aronsson. I Sverige, Danmark och Norge är idag företaget marknadsledande inom middagslösningar. Syskonens ambition med hela företaget var att de vill få fler människor att äta bättre mat, de såg behovet att kunna erbjuda färdiga matkassar hem till dörren. Under företagets första år gjorde syskonparet det mesta själva, de storhandlade, tryckte logotyper på kassarna, satt samman alla menyer och körde även ut leveranserna. Under 2009 anställdes den första medarbetaren och under 2018 hade företaget över 220 anställda i Sverige. Under åren har 100 miljoner portioner levererats till hushåll runt om i Sverige. Något som Lina alltid stått för är att alla borde äta bättre och på ett sätt som håller i längden, det ska vara rätt mängd näring men även vara bra för miljon och minska matsvinnet. Menyteamet hos Linas Matkasse sätter ihop menyer, provlagar och provsmakar maten tills de är riktigt nöjda, målet är att alla kunder ska känna matglädje och bli inspirerade då de får hem sin matkasse. För att alla recept hos Linas Matkasse ska vara så hälsosamma som möjligt och ha tillräckligt med protein, fett och kolhydrater näringsräknas allt och de får rekommendationer av Livsmedelsverket. Middagarna i matkassarna är goda och varierande så att alla ska få prova nya smaker.

  Vad erbjuder Linas Matkasse?

  Vad vill företaget göra för dig som kund? Jo de vill, förenkla din vardag så att du inte ska behöva ställa dig frågan ”Vad ska vi äta?”. Företaget kämpar även för att vara både hållbart och sunt, genom att justera alla recept tills de blir bra och de packar maten noga så att den ska gå ut under hela veckan. Om du beställer en matkasse kommer du och din familj inte att bli missnöjda, du kommer att få supergoda och inspirerande middagar tack vare recepten som Linas team satt ihop, du kommer att få en blandning av gamla välbekanta favoriter och spännande nya smaker. När du ska beställa en kasse kan du välja en som passar dig och din familjs livsstil bäst, du kan välja mellan mer tidskrävande rätter eller snabba middagar som går på en kvart.
  Linas Matkasse har 7 olika kassar att erbjuda sina kunder, det finns: Barnkasse, Orginalkasse, Vegetariska matkasse, Flexitariankasse, Lättlagade matkasse, Inspirations kasse och även en 15-minuterskasse. Oberoende vilken matkasse du och din familj väljer ingår det alltid fri frakt hem till dörren, det är ingen bindningstid som gäller och skulle du inte vara nöjd kommer du att få pengarna tillbaka.

  Kontakta Linas Matkasse

  Du kan kontakta dem via chatt, telefon eller mejl. Har du ett ärende som är brådskande rekommenderar de att du ringer eller chattar med dem istället för att skicka mejl. Om du vill lämna in en reklamation till företaget måste du först logga in på ditt personliga konto du har via dem och sedan skicka in ditt klagomål.

  Berätta vad du tänker

  Brukar du beställa hem din mat från Linas Matkasse, skriv då en egen recension vad du tycker om företaget.

  Linas Matkasses entreprenörer berättar i denna video.

  Linas Matkasse
  Omdömen, klagomål och kundupplevelser (8)

  2.8
  38% Skulle handla här igen!
  Beställning
  rating
  2.2
  Tjänst
  rating
  2
  Prissättning
  rating
  3.2
  Leverans
  rating
  3.8

  Alla recensioner

  Affiliate redovisning: Det här inlägget innehåller en anknuten länk, vilket innebär att när du klickar på Visa och sedan gör ett köp kan vi få en provision som hjälper till med att driva webbplatsen.

  Varning! Svårt att säga upp prenumereration!

  VARNING! Svårt att säga upp prenumeration!
  Jag köpte en matkasse och avslutade sedan prenumerationen i god tid, eller i alla fall var det så det presenterades på hemsidan. Får sedan ett sms att en ny matkasse kommer om 24 timmar som jag inte har beställt. När jag kontaktar kundservice - som dessutom hade stängt den dagen då jag fick sms:et och inte öppnar förrän några timmar innan leveransen - vägrar dem hjälpa mig och säger att min prenumeration bara frysts. OM det stämmer så beror det på väldigt dålig information på hemsidan.

  Hela min helg förstördes pga detta. Blev jätteledsen och arg. Kommer aldrig handla från Linas matkasse igen. Väldigt oseriöst, svårt att säga upp prenumeration.

  Av: Amanda 18-07-2021
  Beställning
  rating
  Tjänst
  rating
  Prissättning
  rating
  Leverans
  rating
  Skulle handla här igen
  Ja
  2
  rating

  Dåliga råvaror, Usel kundtjänst, Recepten skalar inte med antalet utökade portioner

  De multiplicerar inte ingredienser efter antalet portioner, de flesta receptet fylls det ut det primära (proteinet) medans allt annat blir antingen att fler personer (4 eller 6) ska dela på exakt samma mängd som för 2 personer.

  Deras kundservice är horribel, de kommer fokusera på att förklara varför du som kund har fel och varför de har rätt. Eftersom de följer de riktlinjer DOM SJÄLVA satt upp.... Varenda vecka kom det mögliga råvaror, känns som second hand hylla råvaror.

  Köp en annan matkasse.

  Av: Jerry Jonsson01-07-2021
  Beställning
  rating
  Tjänst
  rating
  Prissättning
  rating
  Leverans
  rating
  Skulle handla här igen
  Nej
  3
  rating

  Väldigt dålig kundupplevelse hos Linas matkasse!

  Mycket dålig kundservice! Jag hade avbokat en kasse men trots det fick jag en vecka före en avisering om att leverans ska ske. Kontaktar kundtjänst som säger att ja de kan ju avboka kassen men jag måste ju ändå betala. De verkar tro att jag gjort fel för inga andra kunder har ju haft tekniskt fel. Bad om att bli uppringd av en chef men det hände ju inte...
  Utöver det är fisken i leveranserna alltid dålig, tomaterna omogna och det förväntas att man ska ha en hel del hemma. Finns MYCKET bättre och billigare alternativ bland konkurrenterna.

  Av: Erika Börjesson 18-04-2021
  Beställning
  rating
  Tjänst
  rating
  Prissättning
  rating
  Leverans
  rating
  Skulle handla här igen
  Ja
  3
  rating

  Linas matkasse

  Lämnar maten utanför porten, inte inne i porten. Ringer endast en gång, missar man det har man en leverans som får stå så vem som helst kan ta den. Väldigt ohygeniskt.
  Kundservice som inte vill/kan hjälpa kunden överhuvudtaget.

  Av: Linda28-02-2021
  Beställning
  rating
  Tjänst
  rating
  Prissättning
  rating
  Leverans
  rating
  Skulle handla här igen
  Nej
  2
  rating

  Aldrig igen.

  Katastrofal kundtjänst. Otrevligt och arrogant bemötande. Från nöjd kund till "aldrig mer". Bra jobbat.

  Av: Sebastian Flavet03-02-2021
  Beställning
  rating
  Tjänst
  rating
  Prissättning
  rating
  Leverans
  rating
  Skulle handla här igen
  Nej
  2
  rating

  Lura folk att ta en PROVA PÅ KASSE

  Detta den värsta skit jag varit med om, man skall alltså köpa grisen i säcken och sedan sitta fast med den, om jag tar en PROVA PÅ KASEE för en gång betyder inte det att jag vill fortsätt, men enligt er så måste jag veta det före jag har fått min första kasse, helt sjukt, detta är ju kriminellt,

  Av: OK23-11-2020
  Beställning
  rating
  Tjänst
  rating
  Prissättning
  rating
  Leverans
  rating
  Skulle handla här igen
  Nej
  3
  rating

  Rent ut sagt usel kundservice

  Vi kontaktades av Linas matkasse med ett erbjudande om matkasse till kraftigt reducerat pris. Vi skulle kunna ansluta betalkort m m för att slippa faktura.

  Till att börja med var matkassarna något av en besvikelse. Många rätter var otroligt simpla. Rätter jag utan problem hade kunna komponera och inhandla själv. Andra var väldigt tidskrävande. Som regel goda maträtter, men nackdelen att inte kunna välja råvaror själv vägs inte upp av kreativa recept.

  Den stora besvikelsen var dock betalningslösningen. Utan att informera oss hade LM satt en deadline på när vi behövde ändra betallösning. Detta trots att vi ändrade betallösning innan första leverans, och dessutom informerade redan då tjänsten tecknades att vi inte ville ha faktura. Vi fick ingen information gällande när betallösning behövde ändras. Någon faktura kom heller inte, utan en betalningspåminnelse från Collectum. Enligt LM har fakturan skickats via mail. Någon sådan har vi dock inte mottagit. Inte heller har vi fått någon information från LM om att fakturan skickas per mail. Man kunde ju förvänta sig att en seriös aktör skickar sina fakturor via en verifierad digital tjänst likt Kivra.

  Jag kan verkligen inte rekommendera Linas Matkasse. Det är betydligt smidigare och lättare att handla på t ex Mat.se och leta fram valfritt recept på nätet. Då kan man få allt man behöver i en leverans. Betydligt större valmöjligheter, smidiga lösningar, och du slipper en massa strul med kundtjänst.

  Av: Karl18-11-2020
  Beställning
  rating
  Tjänst
  rating
  Prissättning
  rating
  Leverans
  rating
  Skulle handla här igen
  Nej
  4
  rating

  Bra mat, dålig kundservice

  Efter ett en avbokning (i god tid) inte registrerades hos Lina, agerar kundservicen väldigt fyrkantigt. Här behöver Linas bli lite mer ödmjuk inför sin tjänst och vilka utmaningar man som kund ställs inför. Linas går tyvärr bort för mig.

  Av: Micke26-10-2020
  Beställning
  rating
  Tjänst
  rating
  Prissättning
  rating
  Leverans
  rating
  Skulle handla här igen
  Ja
  3.5
  rating

  Skriv din egen recension om Linas Matkasse

  Din recension

  FAQ

  Är Linas Matkasse ett pålitligt företag?

  Just nu finns det en kundrecension om Linas Matkasse. I genomsnitt fick de ett stjärnbetyg på 2.8/10, med 38% av recenserare som indikerar att de skulle köpa från varumärket igen.

  Hurdana tjänster eller produkter erbjuder Linas Matkasse?

  Linas Matkasse är huvudsakligen aktivt i Mat & Dryck kategorin, mer specifikt inom Beställa Över Nätet. Jag har läst alla recensioner, vad nu?

  Fick du ett positivt intryck från recensionerna?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Linas Matkasse gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.