Så här hittar du billiga flygresor med Momondo

Så här hittar du billiga flygresor med Momondo
Semestrar & Resor

Att hitta billiga resor kan vara en utmaning, men med hjälp av rätt verktyg och strategier kan du spara pengar på dina resor. Momondo är en sökmotor som specialiserat sig på att hitta de bästa flyg- och hotell priserna åt dig. Oavsett om du söker efter sista minuten-resor, hotellerbjudanden eller hyrbilar från Europcar, så kan Momondo hjälpa dig att hitta det du behöver. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på hur du kan använda Momondo för att hitta billiga resor, inklusive flyg till Alicante, Barcelona, Malaga, Dubai, Thailand och Bali.

Vi kommer också att titta på andra flygsökmotorn som Skyscanner och Ticket Resor, samt populära flygbolag som Norwegian, Wizzair, SAS, KLM, RCG och mycket mer. Så om du vill spara pengar på dina resor, läs vidare för våra bästa tips och tricks.

Innan du gör ditt köp online kan du ta del av recensioner om Momondo hos OmdömesStälle. Läs även om hur du kan använda online recensioner för att göra rätt val.

Hur du hittar billiga resor med Momondo

Att hitta billiga flyg med Momondo är enkelt om du vet vad du letar efter. Här är några tips för att hjälpa dig att hitta de bästa priserna:

 • Använd flexibla datum

  Använd alternativet "flexibla datum" för att hitta de billigaste dagarna att resa.

 • Jämför olika flygbolag

  Momondo jämför priser från ett stort antal flygbolag och resebyråer.

 • Var öppen för att flyga från olika flygplatser

  Att flyga från en annan flygplats kan vara billigare. Sök efter flyg från flygplatser i närheten av din utgångspunkt eller destination.

 • Boka i förväg

  Ju tidigare du bokar, desto större chans har du att hitta billiga flyg.

 • Boka med sista minuten resor

  Kan spara dig flera tusenlappar. Då kan det vara bra att boka din resa några dagar innan. Men det är en risk att ta eftersom ibland kan det även kosta dig mer att boka så tätt inpå avresedatumet.

 • Välj din avresedag och tid

  Oftast är det betydligt billigare att resa tidigt på morgonen. Även måndagar till torsdagar brukar ha bäst pris.

 • Följ Momondo på sociala medier

  Momondo delar ofta specialerbjudanden och kampanjer på sina sociala medier-sidor.

 • Använd filtren

  Momondo erbjuder en mängd olika filter. Använd filtren för att sortera efter pris, flygbolag, restid och andra faktorer.

Momondo erbjuder inte bara flyg, utan både flyg och hotell samt kan hjälpa dig att hitta en hyrbil med t.ex. Europcar runt om hela Europa. För att kunna spendera mindre pengar på själva resan kan du även kika efter hotellerbjudande hos Momondo. Om du väljer att åka på en bilresa se till att din bil är redo för en road trip med Bildelaronline24.

Här nedan kan du ta reda på när du bör boka ditt flyg till solsemestern. Observera att alla flyg utgår ifrån Arlanda, Stockholm.

Bästa tiden att boka flyg till Alicante

Den bästa tiden att flyga till Alicante med Momondo är i mars mellan måndagar till onsdagar. Då kan du komma undan med runt 2000 kr. Förutsätter att du åker i en vecka. Andra månader som är billigast är i maj under måndagar till onsdagar för knappt 2000 kr. Nästa billigaste resedatum är i september. I och med april och sommarmånaderna är en högsäsong där många har semester och är lediga, är flygresorna dyrare än normalt.

Billigaste flyg till Barcelona

Du kan hitta billiga flyg till Barcelona under mars, maj och sista veckorna i augusti samt in mot september. Hos Momondo kan du hitta billiga flygbiljetter för runt 1200 kr. Flygtiderna kan vara obekväma, men väl på plats i Barcelona kan du tillbringa en riktigt kvalitetstid.

Billigaste flyg Malaga

Billiga flygresor till Malaga kan du hitta hos Momondo. De billigaste flygresorna är under mars, maj, slutet av augusti samt september och nästan hela november. Även i Malaga är det högsäsong under juni, juli och halva augusti därför är flygbiljetterna betydligt dyrare. Om du väljer att åka under lågsäsongen kostar en flygbiljett knappt 1500 kr.

Billigaste flyg till Dubai

Har du alltid velat åka till Dubai? Då kan mars, maj, september och oktober vara tiden för din drömresa till Dubai. Enligt Momondo priskalender kostar det billigaste flyget knappt 5000 kr. Du kan även välja vilken veckodag du vill åka eftersom alla dagar i princip kostar detsamma.

Billigaste flyg till Thailand

En bra och billig tid att åka till Thailand är under september, halva oktober samt nästan hela november. Då kan du komma undan med runt 7000 kr för en flygbiljett tur och retur. Planera din resa till Thailand med Momondo idag.

Billigaste flyg till Bali

Är Bali en destination på din bucket list? Då ska du planera din resa redan nu. Billigaste flyg till Bali hittar du i halva maj, samt hela oktober och november. För en tur och retur biljett kan du få betala runt 9300 kr. Hos Momondo kan du även välja flygbolag och resebyrå som du litar på att boka din resa med.

H

ar du bestämt dig för en destination? Resa med stil och kolla in vårens mode trend här. Innan din resa kan det vara bra att ha med dig nödvändiga saker som pass, bankkort och en telefon. Om du råkar vara på sök efter en nya mobil kan du läsa vår blogg om Iphone 13.

Vilka flygbolag och resebolag kan du hitta på momondo.se?

På momondo.se kan du hitta ett stort urval av flygbolag och resebolag för att boka din resa med. Några av de flygbolag du kan söka efter är Norwegian, KLM, SAS, Wizz Air och Bra Flyg. Du kan också hitta resebolag som Ticket, Booking.com, Skyscanner Sverige, Bravofly och RCG. Oavsett vilket resmål eller typ av resa du söker, kan du hitta ett passande alternativ genom att söka på momondo.se.

Norwegian flyg

Norwegian flyg är ett lågprisflygbolag från Norge som erbjuder billiga flygningar inom Europa och interkontinentalt.

Wizzair

Wizz Air är ett ungerskt lågprisflygbolag som fokuserar på östeuropeiska destinationer med ett stort nätverk av flygningar till och från Europa.

Bra flyg

Bra Flyg är ett svenskt inrikes flygbolag som har en flotta av mindre flygplan och erbjuder billiga flygningar till mindre destinationer runt om i Sverige.

Ticket

Ticket är en resebyrå som erbjuder både flyg, hotell och paketresor över hela världen med hjälp av avancerad sökteknik och personlig service.

Bravofly

Bravofly är en online resebyrå som specialiserar sig på flygresor, hotell och biluthyrning med flexibla sökalternativ och erbjudanden.

SAS flyg

SAS flyg är det största skandinaviska flygbolaget med ett brett utbud av inrikes- och internationella flygningar med hög kvalitet och god service.

RCG

RCG är ett charterflygbolag som erbjuder skräddarsydda lösningar för grupper och företag som vill flyga till sällsynta destinationer.

KLM flyg

KLM flyg är ett nederländskt flygbolag som har ett omfattande nätverk av flygningar över hela världen med hög kvalitet och personlig service.

Mer Semestrar & Resor