OmdömesStalle

  Recensioner Sefina Pantbank

  En modern pantbank – Recension om Sefina pantbank

  Om Sefina pantbank

  Sefina har funnits sedan 1884 och är även Nordens största pantbank. Det finns 20 butiker runt om i Sverige och närmare 95 medarbetare. Förut hette pantbanken Svensk Pantbelåning men år 2009 bytte namnet till Sefina. Affärsidé bygger på pantlån, vilket betyder att de lånar ut pengar mot säkerhet. Sefina samarbetar med Kaplans Auktioner. Sefina är en förkortning av Secure Finance. Många tycker att det är bekvämt att få pengar direkt i handen och slippa själva försäljningen, så det är en väldigt smart investering att lämna in dina värdesaker till Sefina.

  En video om Sefina.

  Vad erbjuder Sefina pantbank?

  Du kan fara till Sefina med ett värdefullt föremål och få den värderad och låna de pengar som varan är värd. Varan du lämnade in kommer Sefina att behålla som en garanti på lånet, under tiden betalar du även en ränta till Sefina. Om du inte är intresserad att lösa ut varan eller inte kan så kommer företaget att sälja den lagenligt på en öppen auktion. Om inte en vara säljs på auktionen kommer företaget själva att ropa hem den och sälja den online och i sina butiker. Eftersom du lämnar din vara hos Sefina som en säkerhet kommer du aldrig att hamna i någon skuld eller låna mer pengar än du och din ekonomi klarar av, det brukar kallas tillgångsekonomi. Vill du så kan du också köpa varor av Sefina för att skaffa dig fler säkra tillgångar, som kan användas eller omvandlas till pengar då du behöver det. Alla dina saker som har något värde är intressant för företaget, det kan vara ovanlig konst, värdefulla smycken eller exklusiva varumärken. Via Sefinas hemsida kan du sälja ditt guld, värdera dina värdefulla saker online, låna pengar eller fynda via auktionen eller webshoppen. Det finns två olika sätt för dig att utvärdera dina saker, du kan antingen värdera online där du får svar inom 24 timmar på e-post eller så kan du gå in i någon av Sefinas butiker och få svar medan du väntar. Vill du att företaget ska utvärdera dina saker är det helt kostnadsfritt. Lika som hos en vanlig bank kommer du att betala ränta på ditt lån hos Sefina, och räntan är olika beroende på var i Sverige du lånar. Räntan är avdragsgill, vilket betyder att du kan dra av den i din deklaration. För varje lån du tar hos Sefina tillkommer det även en expeditionsavgift. Köper du något via webbutiken är fraktkostnaden 125kr och du har alltid en ångerrätt med enkla returer. För att få handla i Sefinas Web shop måste du ha fyllt 18 år, när du har bekräftat köpet har du lagt en bindande order.

  Reklamationshantering hos Sefina pantbank

  Om du får hem en produkt som är felexpedierad eller felaktig ska du skicka tillbaka den till företaget. Du kommer bli ersatt för fraktkostnaden så länge som skäl för reklamation föreligger. Du måste alltid kontakta företagets kundservice om reklamationen avser en använd produkt.

  Har du använt denna pantbank?

  Berätta då vad du tyckte, om det fungera bra att lämna in dina värdesaker eller kanske du har köpt något av dem?

  Sefina Pantbank
  Omdömen, klagomål och kundupplevelser (4)

  10
  100% Skulle handla här igen!
  Beställning
  rating
  10
  Tjänst
  rating
  10
  Prissättning
  rating
  10
  Leverans
  rating
  10

  Alla recensioner

  Affiliate redovisning: Det här inlägget innehåller en anknuten länk, vilket innebär att när du klickar på Visa och sedan gör ett köp kan vi få en provision som hjälper till med att driva webbplatsen.

  Superbra och smidig pantbank

  Har lånat på flesta pantbanker men sefina var helt klart den bästa. Snabbare hantering, modernare system samt snabb utbetalning. Super smidigt och trevlig personal också. Rekommenderar starkt

  Av: Daf29-04-2021
  Beställning
  rating
  Tjänst
  rating
  Prissättning
  rating
  Leverans
  rating
  Skulle handla här igen
  Ja
  10
  rating

  Pantbanken är bra

  Man kan sälja saker på Pantbanken. Det finns fina grejer.

  Av: Vida Bojestig08-03-2021
  Beställning
  rating
  Tjänst
  rating
  Prissättning
  rating
  Leverans
  rating
  Skulle handla här igen
  Ja
  10
  rating

  Hi

  Bra service.

  Av: Sara23-02-2021
  Beställning
  rating
  Tjänst
  rating
  Prissättning
  rating
  Leverans
  rating
  Skulle handla här igen
  Ja
  10
  rating

  Best Pawn Ever !

  Sefina is Best By Far.

  Av: Bidemi Omonojo02-12-2020
  Beställning
  rating
  Tjänst
  rating
  Prissättning
  rating
  Leverans
  rating
  Skulle handla här igen
  Ja
  10
  rating

  Skriv din egen recension om Sefina Pantbank

  Din recension

  FAQ

  Är Sefina Pantbank ett pålitligt företag?

  Just nu finns det en kundrecension om Sefina Pantbank. I genomsnitt fick de ett stjärnbetyg på 10/10, med 100% av recenserare som indikerar att de skulle köpa från varumärket igen.

  Hurdana tjänster eller produkter erbjuder Sefina Pantbank?

  Sefina Pantbank är huvudsakligen aktivt i Krediter & Lån kategorin, mer specifikt inom Mode, Hemartiklar. Jag har läst alla recensioner, vad nu?

  Fick du ett positivt intryck från recensionerna?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Sefina Pantbank gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.