bästa resmålen i Europa för en liten budget

bästa resmålen i Europa för en liten budget
Semestrar & Resor

Att resa är dyrt oavsett vart man vill ta sig men det behöver inte betyda att du måste stanna hem. Det finns många destinationer som är betydligt billigare än andra, och nedan kommer vi gå igenom fem av de bästa resmålen för en liten budget. När du lärt dig vilka destinationer som är billigast, kan du ytterligare spara några spänn genom att på OmdömesStälle läsa recensioner om olika företag inom semestrar och resor och hitta det bästa resealternativet för dig.

Att resa med liten budget

Bara för att du har en liten budget betyder inte det att du måste åka på en backpacking resa och endast bo på billiga härberg, utan det finns resmål som du får riktigt förmånligt, dock kan det ta lite extra tid. För att du ska kunna åka på en så förmånlig resa som möjligt, gäller det att lägga tid på att söka bland alla sajter som erbjuder både hotell och flyg för att hitta ett alternativ som passar din plånbok. Visst kanske man vill ta det första bästa alternativet, men om du lägger redan 30 minuter på att söka på nätet kan du spara in tusentals kronor.

Om det inte spelar så stor roll för dig när på året du vill ut och resa, kommer du att komma mycket billigare undan om du bestämmer dig för att åka utomlands under en lågsäsong.

Topp fem resmål i Europa

Även fast man kan åka på en underbar skidsemester i alperna är de allra flesta av oss sugna på att spendera en vecka i solstolen med en god drink i handen. Så nedan kommer du få veta fem billiga destinationer som du kan åka till för en riktigt solig semester.

  • Bulgarien

landet är ett lågprisalternativ som passar oavsett om man ska ha en skön veckan med familjen eller en festresa med kompisarna. Bulgarien är ett vackert och sevärt land, men de allra flesta turisterna söker sig till “Sunny Beach”. Platsen har inte alltid varit omtyckt av alla, men den har på de senare åren börjat bli ett allt större resmål för svenskar som är ute efter solen.

  • Turkiet

Sol- och bad anpassat för vilda ungdomar eller ett lugnt pensionärspar. De allra flesta som besökt Turkiet vet att landet har något att erbjuda för vilken typ av resenär som helst. Maten är billig, dryckerna är billiga och givetvis är solen så stark så att ordentligt med solskärm måste appliceras ofta.

  • Portugal

kanske en del är förvånade över att Portugal platsar på denna lista, eftersom landet har en tendens att ha ganska höga priser. Som de flesta länder har även Portugal ställen som är billigare än andra, varpå det är värt att besöka Algarve. De erbjuder goda viner och oförglömliga evenemang som inte svider allt för mycket i plånboken.

  • Spanien

man kan besöka både fastlandet och de underbara Kanarieöarna men i detta fallet är vi mer inne på fastlandet. Costa del Sol är kustremsan mellan Málaga och Gibraltar och trots att det är en känd destination har de hållit sina priser relativt låga.

  • Grekland

lika som Spanien har man möjligheten att besöka både Greklands fastland men även deras enastående öar som Rhodos och Kreta. De gröna växterna tillsammans med de vita husen är verkligen sevärt. Inte nog med att man kan efterforska den intressanta historien, utan man kan avnjuta en kall glass på någon av de många stränderna.

Några behövliga restips

Kanske en av de mest självklara sakerna är packningen. Många har som motto att “det går att köpa” ja, det går självklart att köpa nya tandborstar, tandkräm och dylikt, men trots att du befinner dig på en billig ort är dessa saker långt ifrån gratis.

Att hyra en lägenhet eller bungalow är mycket billigare än att bo på hotell. Det är oftast inte bara mer utrymme, utan det brukar finnas eget kök där man kan laga sin egen mat till mycket mindre kostnader än restaurangbesök.

Man är i soliga Spanien och drömmer om att se nya platser, något många då väljer att göra är att hyra en bil. Visst är det en underbar upplevelse, men för många är det en väldigt dyr kostnad så kanske en cykel eller kollektivtrafik kunde vara ett bättre alternativ.

Mer Semestrar & Resor