Sovrum inspiration: Hur du kan få en mysig hotellkänsla i sovrummet

Sovrum inspiration: Hur du kan få en mysig hotellkänsla i sovrummet
Nätbutiker

Hitta sovrum inspiration här! Sovrummet är det rum där vi tillbringar en stor del av vår tid och det är därför viktigt att skapa en avslappnad och mysig atmosfär. För att få till en hotellkänsla i ditt sovrum kan du använda olika designelement som en stor säng gärna 180 x 200, du kan även addera en säng med förvaring, en bekväm madrass, en taklampa som skapar stämning, vackra tapeter, en mjuk matta, tavlorna på väggarna och eleganta gardiner. Feng shui-principer och rätt väggfärg kan också hjälpa till att skapa en harmonisk och avslappnad atmosfär. Gröna, gråa, blåa och beige toner är populära färger för att skapa en mysig stämning i sovrummet. Med rätt sovrum inspiration kan du skapa en varm och inbjudande miljö som kommer att göra att du trivs i ditt sovrum.

Hos OmdömesStälle kan du alltid läsa recensioner och omdömen om alla typer av nätbutiker.

Säng

För att skapa en mysig sovrum med hotellkänsla är valet av säng och madrass viktigt. En bekväm kontinentalsäng mellan 160 x 200 eller 180 x 200 med en mjuk och stödjande madrass är ett bra val. En säng med förvaring ger extra utrymme för att hålla sovrummet rent och organiserat. Med rätt säng och madrass kan du njuta av en god natts sömn och vakna upp pigg och utvilad. Precis som det vore på ett mysigt hotell.

Madrass

En kvalitetsmadrass är avgörande för att skapa en mysig sovrum med hotellkänsla. En mjuk och bekväm madrass med god stöd kan bidra till att minska stress och öka sömnkvaliteten. Valet av madrass kan variera beroende på personliga preferenser, men det är viktigt att välja en som passar din sovstil och kroppstyp.

Här är 4 tips om vilken madrass som passar din sovstil och kroppstyp:

1. Ryggsovare:

En medium-fast madrass fungerar bäst för ryggsovare eftersom det ger tillräckligt med stöd för ryggraden.

2. Sidosovare:

För sidosovare är en mjukare madrass bättre eftersom den ger stöd för höft och axlar och minskar trycket på dessa områden.

3. Magsovare:

För magsovare är en fast madrass bäst eftersom det ger tillräckligt med stöd för ryggraden och förhindrar att ryggen böjs.

4. En tung kroppstyp:

Behöver du en madrass som kan ge tillräckligt med stöd för att undvika att man sjunker ner för mycket och att man får en dålig liggläge. Generellt sett bör en madrass för en tung kroppstyp ha en fasthet mellan medium och fast.

Kolla in Emma säng och madrass för att hitta din nya säng och madrass som passar din kroppstyp.

Välj rätt taklampa i ditt sovrum

En lämplig taklampa för att skapa en mysig hotellkänsla i sovrummet skulle vara en dimbar taklampa med mjukt ljus och varm färgtemperatur. En lampa med en elegant design kan också bidra till den önskade atmosfären och hotellkänslan som du strävar efter.

Matcha gardiner och matta i sovrummet

För att skapa en mysig hotellkänsla i sovrummet, kan man matcha gardiner och matta genom att välja material som är mjuka och skapar en lugn atmosfär. Gardiner kan vara mörkläggande för att förbättra sömnen och skapa en intim känsla. En lämplig matta kan vara av hög kvalitet och mjuk, gärna i en neutral färg som matchar inredningen. En annan möjlighet är att välja en matta med en subtil mönster som bidrar till att skapa en känsla av lyx. Det är också viktigt att välja gardiner och mattor som matchar färgschemat i sovrummet för att skapa en enhetlig look.

Dekorera väggen med fina tavlor i ditt sovrum

Välj tavlor som har en avslappnande och lugnande effekt för att uppnå den mysiga hotellkänslan. En populär stil är naturmotiv med mjuka färger och organiska former. Abstrakta målningar med subtila toner kan också passa bra. Det är viktigt att välja tavlor som passar in med övrig inredning och färgschemat i rummet.

Feng shui sovrum

Feng shui kan hjälpa till att skapa en mysig hotellkänsla i sovrummet genom att skapa en harmonisk balans i rummet. Det är viktigt att placera sängen mot en stabil vägg och att undvika för mycket elektronik. Använd mjuka färger och undvik starka, kontrasterande färger. Skapa en avslappnad atmosfär med hjälp av rätt belysning och välj naturliga material för sängkläder och övrig inredning. Se Hemfint för mer inredning.

Väggfärg och tapeter i sovrummet för en mysig hotellkänsla

Att välja rätt väggfärg eller tapet kan ha stor inverkan på hur mysigt och avslappnande ett sovrum känns. För ett grönt sovrum kan man välja en mjuk grön nyans för att skapa en känsla av lugn och harmoni. För ett mysigt grått sovrum kan man välja en varm grå nyans som skapar en mjuk atmosfär. Ett blått sovrum kan kännas lugnande med en mild, blå nyans. För en beige sovrum kan man välja en varm beige nyans som ger en känsla av lugn och värme. Det är viktigt att välja färger som passar in med övrig inredning och skapar en enhetlig känsla i rummet. För att uppleva hotellkänslan ännu mer, varför inte åka på en härlig semester? Kolla in vårt tips om hur du kan hitta billiga resor med Momondo hotell och flyg.

Handla säkert på nätet. Läs vår stora guide som hur du kan handla med trygghet online.

Mer Nätbutiker