Så här kan du spara pengar på dina matinköp

Så här kan du spara pengar på dina matinköp
Finans

Inflationen håller på att ta över och priserna på i princip allting stiger, oavsett om det handlar om mat, bränsle eller andra nödvändigheter. Vi har inget annat val, utan vi måste handla och äta mat, men det finns några tips och tricks vi kan använda oss av för att faktiskt spara pengar på våra matinköp. Nedan kommer du få lära dig några av de mest användbara tipsen, men du kommer även få veta hur du kan använda OmdömesStälle för att förändra dina shoppingupplevelser till det bättre.

Mat är dyrt - men du är inte körd

Oavsett antalet siffror på bankkontot råder det inga tvivel om att maten i dagsläget är dyr, och trots att man kanske drömmer om att fylla sitt matbord med både ekologiskt och närproducerat har långt ifrån alla möjligheten till det. Nedan kommer du få några tips, på hur du kan börja spara in pengar på framtida matinköp.

  • Planera - det kanske låter tråkigt att sätta sig ned en gång i veckan och planera all mat du ska äta de kommande dagarna, men tro mig, på detta sätt kommer du faktiskt att spara pengar. Om man besöker affären varje dag kommer kostnaderna i slutändan vara mycket större än om du bara skulle besöka den en dag i veckan.

  • Gör eget - att köpa hem fryspizzor eller färdiga portioner kan vara gott ibland, men faktum är att halvfabrikat varken är hälsosamt eller billigt. Köp hem en stor köttbit eller linser i mängder, och koka en stor gryta du sedan kommer njuta av i flera dagar, samt kunna frysa ner.

  • Köp i säsong - kött och mejeriprodukt är något vi handlar så gott som hela året om, men när det kommer till frukt och grönt kan det löna sig att köpa säsongsbaserade råvaror som dessutom är ett mer hälsosamt alternativ.

  • Släng inte mat - många har fått för sig att man inte kan äta broccolistammen eller hela purjolöken men så är inte fallet. Spara dessa typer av råvaror och släng dem i en sallad eller soppa.

  • Handla till specialpris - när mataffärer upptäcker att de har vara som håller på att gå ut brukar de erbjuda dem till ett specialpris. Var på din vakt och köp hem flera köttpaket eller dylikt, som du sedan kan frysa in. Om du köper hem stora köttpaket på flera kilo, kan det löna sig att dela upp köttet i portionspaket så att du i framtiden inte kommer behöva slänga.

De revolutionerande matlådorna

Det nalkas lunchtid och de andra på kontoret planerar vilken restaurang det ska bli idag, blir det sushi eller kanske en poke bowl? Det är kanske inte det roligaste som finns att sätta sig i kafferummet med en uppvärmd fiskgryta, men vänta några månader och se hur mycket pengar du sparar in på att inte gå ut och äta varje dag. Detta leder även till att när man väl unnar sig ett restaurangbesök, blir det mycket mer unikt och spännande.

Vegetarisk mat

Många där ute tror att alla med mycket pengar är veganer och vegetarianer eftersom det är så dyrt, men faktum är att en vegetarisk måltid i de allra flesta fall är billigare än en måltid innehållande kött. Trots de dyra matkostnaderna behöver du inte bli vegetarian, men varför inte prova äta mera grönt i veckan och se hur mycket pengar du sparar?

Det finns hjälp att få

Om du upptäcker att hyran och alla nödvändigheter är betalda men att det sinar tomt på kontot finns det hjälp att få. För oss alla är maten i dagsläget dyr, och därför har flera organisationer börjat erbjuda gratis eller väldigt billig mat till dem som har de sämre ställt på den ekonomiska fronten.

Omdömen om nätbutiker

Här på OmdömesStälle har du möjligheten att gratis både läsa och skriva recensioner. Där ute finns det många företag som erbjuder sina kunder produkter inom mat och dryck, och här på sajten har du möjligheten att läsa oberoende omdömen om dem och deras produkter. En recension som har endast några få meningar kan hjälpa till eventuellt framtida kunder med deras val av köp.

Mer Finans