Den Bästa Laptopen för Nätspel

Den Bästa Laptopen för Nätspel
Allmänt

När man älskar spel och brinner extra mycket för just dataspel såsom till exempel online gaming, men samtidigt också är en person som mestadels är på språng och som oftast inte befinner sig på samma plats eller helt enkelt inte har plats eller lust att ha en mega stor uppsättning hemma med dator och alla dess tillbehör, då är det verkligen viktigt och ett stort måste med en riktigt bra bärbar dator.

Friheten som infinner sig och enkelheten i att kunna ta med sitt största nöje och fritidssyssla i bara en liten behändig väska vart än i världen man befinner sig och samtidigt få ut så mycket som möjligt av upplevelsen, det är såklart högst på mångas önskelista.

Men då kommer frågan, vilken av alla dessa oändligt många olika bärbara datorer ska man välja, vad ska det prioriteras? Vilken laptop lämpar sig egentligen bäst till framförallt online gaming eller kanske online casino som Hajper?

Såsom all annan gaming utrustning så finns det faktiskt även laptops anpassade för just detta fartfyllda området. Och självfallet har dessa utvecklats mycket de senaste åren vilket gör att det går betydligt mycket lättare att välja vilken som passar en själv bäst. Det tar tid att välja vad du vill köpa, som löparskor eller hundförsäkring.

Att tänka på innan man bestämmer sig

Hyfsad Budget

Ja en bra laptop kostar en hel del pengar och lite så är det att man får vad man betalar för. Så man bör därför först och främst se till att man har tillräckligt med resurser och verkligen har råd att investera i en riktigt ordentligt bra bärbar dator, som garanterat kommer orka med att köra alla ens favoritspel. Det är ett hett tips att faktiskt hellre avvakta ett litet tag för att kunna säkerställa att man har möjligheten att välja en mer imponerande laptop, en som håller och kommer finnas med en och aldrig någonsin svika en för en längre tid framöver.

Bra Grafikkort

Älskar man de äldre härliga legendariska spelen eller suktar en ständigt efter att hänga med på de nya heta spelen? Det spelar ganska så stor roll i vad man föredrar när det gäller valet av vilket grafikkort man faktiskt väljer. Ta en extra funderare innan du bestämmer dig och tänk över en gång till på vad du föredrar. För de äldre klassiska spelen bör det räcka med ett 1050-grafikkort, men för att få ut maximalt av de nya spelen välj då åtminstone ett 1070-grafikkort till din gaming laptop.

Vettig Bildskärm

Givetvis måste ju alla häftiga och fräcka detaljer upplevas till max när man spelar på sin laptop, därför är det en väldigt god ide att skaffa en dator med full HD tillsammans med åtminstone 120Hz. Skriv definitivt upp detta på prioriteringslistan vid inköp av nästa bärbara dator.

Enkel och smidig bärbarhet

Kanske är detta ett karaktärsdrag en laptop ska ha högst upp på listan av viktiga egenskaper. Detta är såklart det bästa med en bärbar dator i jämförelse med en stationär dator, att man kan ta med den utan problem, till exempel till sommarstugan eller vart men än ska i världen. Självklart blir det tyngre och klumpigare ju större den är, så här tåls att tänkas på hur mycket man rör sig utanför hemmet egentligen och därför bör man fundera en rejäl sväng på detta innan valet av det slutgiltliga inköpet görs.

Bäst i test

Det görs en hel del olika tester runt om i världen på det flesta saker och ting och såklart då även på olika varianter av datorer. Även också specifikt på “Bästa laptopen för gaming”.

Varumärket ASUS har lyckats knipa de flesta platser på topplistan både enligt privatpersoner och experter inom området och det har visat sig att just ASUS har en del riktigt bra bärbara datorer för spel men en återkommande favorit och vinnare i de flesta tester som gjorts så är framförallt en deras mycket kraftfulla och smidiga variant i deras sortiment- ASUS ROG Zephyrus G15 Gaming Laptop.

Några utav ASUS ROG Zephyrus G15’s fenomenala och vassaste egenskaper är följande:

  • Laptopen körs av den senaste processorn Ryzen 9 6900HS
  • NVIDIA GeForce RTX 3080 Laptop GPU med MUX Switch.
  • QHD 240Hz/3ms panel med Pantone Validated, Dolby Vision-stöd, med 100 % DCI-P3 täckning och super smala ramar.
  • Hela 6 högtalare med stöd av det avancerade ljudformatet Dolby Atmos
  • 100W Med riktigt bra batteritid, med USB-C laddning och med ett Wi-Fi 6E stöd så har du potential att glädjas av din bärbara dator varthän du än väljer att vistas.
  • Smart kylning genom en flytande värme mix utav metall på CPU samt kylning genom 6 st omringade temperatursänkande rör . Där finns även en självrenande kylning som rensar bort dammpartiklar och gör därför stabiliteten mycket bättre för en lång tid framöver, medan där också finns 2 st så kallade Arc flow-fläktar med omgjorda blad frambringar det ett aktningsvärt luftflöde med minsta möjliga ljudnivå.
  • Du kan välja emellan 2 stilrena och riktigt snygga färger, härliga “Moonlight White” eller mystiska “Eclipse Grey”
  • Vikten är på endast 1,9 kg och detta gör såklart att denna laptop är mycket smidig och lätt att bära med sig överallt.

En riktig superstjärna till laptop med andra ord, som inte bara är snygg att se på, den är mycket lätt att bära med sig och den ger dig med största sannolikhet känslan av hög status samtidigt som den inger trygghet då den besitter extremt höga och funktionella egenskaper.

Kör dina spel och skapa innehåll snabbt som blixten, spara tid på att slippa vänta och spendera istället mer tid på att spela.

I de flesta moderna datorerna som är framtagna för just spel så använder de sig av starka hängivna GPUs för en hög prestation, men länkar dem igenom centralenhetens samordnade grafikdel innan de kommer fram till skärmen för att få en vassare batteritid. Detta hindrar GPUn från att prestera sin absolut bästa prestation, det är därför ASUS väljer att använda en multiplexer-switch på alla sina bärbara ROG-datorer från 2022. För att spela online så kan man skifta till ett omedelbart GPU-läge, vilket gör fördröjningen mindre och ökar sedan prestationen med upp till hela 9 % i de flertalet av alla spel.

Briljant för Spel

Med ett tangentbord som har uppdelade funktionsblock för omedelbar igenkänning, samt hängivna snabbtangenter som gör att man alltid har volym, mikrofon avstängning och programvaran ROG Armory Crate lätt och nära till hands. Att man kan enkelt dunka kommandon så mycket man vill med N-key rollover som garanterar att varje tryckning som görs reggas. Dessutom med dessa hållbara tangenter som är gjorda för att klara av fler än 20 miljoner tryckningar, så är det ganska så givet att laptopens tangentbordslayout inspirerats av ett stationärt sådant.

Så mycket mer än Online Gaming

Inte bara spel och skapande räcker denna fantastiska maskin till utan det finns så mycket mer att göra på deras senaste skärm med både hög upplösning och hög bilduppdatering. Med en panel som har upp till QHD 240 Hz så skapar detta det absoluta av två universum, med en riktigt angenäm balans mellan snabb action och detaljrik grafik. Och med en kvick svarstid grått-till-grått på 3 millisekunder så förminskas rörelseoskärpan för exakt följande av slutpunkt. Adaptive Sync ger exceptionell enhetlig spelgrafik genom att ta bort screen tearing samt minimera hackandet för mer intensiva spel. Med stöd för Dolby Vision så säkerställer detta att skärmen också har en fantastisk fin kontrast och är startklar för de senaste spelen och den fyllningen senaste i HDR.

Kommunicera, lyssna och njut

Med de 6 högtalarna som förses med Dolby Atmos teknik så tar denna dator en genast till händelsernas mittpunkt. Med de dubbla diskanthögtalare som är placerade rakt emot en vilket ger bättre och hög volym, och sedan ett par kraftförhållande bashögtalare under ens handledsstöd så balanseras akustiken och därmed minimeras oönskad resonans. Pumpa upp volymen ordentligt på partyn och event eller bara känn av välbehaget av ett härligt kraftfullt och ett riktigt dynamiskt ljud.

Kort beskrivet, där är ett, grymt bra surroundljud i denna fräsiga lilla maskin. Med laptopens uppdaterade ljudingångar så ger detta även mycket klarare streaming och röst chattar. Med AI tvåvägs brusreducering gör detta att både inkommande och utgående ljud blir mycket skarpare genom att det filtrerar bort ovälkomna brus för att göra röst kommunikationen betydligt bättre. Dessutom finns där en 3D-mikrofon matris som plockar upp ett mer bredare ljudlandskap som även kan förbättras för specifika händelser, som till exempel vid inspelning av en konsert eller kanske under ett möte med kollegorna

Vart som helst i världen

Som tidigare nämnt så ingår i denna laptop kanske det man önskar sig allra mest från en bärbar dator, vilket oftast är rejält med kraft men ändå riktigt smidig att bära med sig. Dessa egenskaper behövs självklart för att man ska kunna arbeta på resande fot och känna sig friare och varsomhelst man är någonstans eller råkar hamnar i världen.

Med hjälp av den väl anpassade webbkameran, kan man utan märkbara skarvar enkelt följa med i ett videosamtal och låsa upp sin lilla dator smidigt med Windows Hello. Dessutom har denna dator ett batteri med riktigt hög kapacitet (90 Wh) vilket innebär att det går åt mindre tid till att vara ansluten till uttag och istället då få mer tid till att tillbringa där du faktiskt vill vara. Där finns även ett stöd för att kunna ladda med USB-C som förlänger användningstiden ännu mera, detta för att man kan fylla på batteriet genom att använda en power bank vilket betyder att det bara är att fortsätta att vara produktiv där man befinner sig.

Som grädden på moset finns där ett super raskt inkorporerat Wi-Fi 6E som gör det möjligt till anslutning med kortare fördröjning i stort sett överallt. Från till exempel en fullproppad stor föreläsningssal eller till det lilla mysiga favoritkaféet.

Mer Allmänt