Splice

Alla recensioner

Splice

100% Skulle handla här igen

Omdömen, klagomål och kundupplevelser Skriv en recension

Läs erfarenheter och recensioner från företag i Sverige. Ta reda på vilken den bästa nätbutiken är innan du gör din beställning. Tillsammans kan vi bestämma vilket företag som är bäst!

Alla recensioner (0)

  • Inga recensioner än!

    Hitta företag som du har erfarenhet av och skriv recensioner! Dina recensioner bidrar till en transparent marknad och förbättrar företagens tillförlitlighet..

Andra personer tittade också på

Logo Dokteronline.com

Dokteronline.com

1 recensioner

Ibland känner man sig orolig över hur man mår. Om man misstänker att man borde uppsöka en läkare på grund av n...

Logo Allabolag

Allabolag

2 recensioner

Äger man möjligtvis ett bolag och ska anställa någon ny eller om ska göra någon typ av samarbete med någon pr...

Logo Hemsida24

Hemsida24

2 recensioner

Väldigt många personer har i dagsläget drömmen om att skapa sig en egen hemsida eller en nätbutik. Vissa vill komma ut i ...

Logo SF Anytime

SF Anytime

1 recensioner

Att kolla på film är något som de allra flesta tycker om att göra. Oberoende om man vill ha myskväll med hela familjen o...

Splice

Behöver du samples till din musik? Behöver du hitta inspiration och få högkvalitativa ljudfiler att inkludera i din musik? Idag delar musikproducenter över hela världen samples med varandra för att skapa musik. Att hitta royalty-free samples, det vill säga samples som är avgiftsfria vid distribution av musik, kan vara en utmaning och att hitta samples med hög kvalitét kan vara speciellt svårt. Genom företaget Splice hittar du ett massivt bibliotek med samples som är royalty-fria, så att du ska kunna producera din musik utan att behöva tänka på extra avgifter och onödigheter.

Om Splice
Företaget grundades år 2013 och är baserat i New York, U.S. Splice erbjuder ett stort utbud av samples och används av musikproducenter över hela världen. Företaget erbjuder royalty-free samples vilket innebär att du som musikproducent kan använda samples från dess bibliotek utan att behöva betala royalties när du distribuerar din musik. Med andra ord är det fritt att använda ljudfilerna i din musik och du behöver inte oroa dig för legala konsekvenser.

Hur fungerar Splice?
Splice fungerar som en molnbaserad applikation genom vilken du betalar en månadsavgift för att fritt få ladda ner samples och använda dem i din musikproduktion. Splice fungerar alltså som en typ av prenumeration genom vilken du månatligen får fritt använda ljudfiler som hittas i dess bibliotek.

Förutom ett stort bibliotek av ljudfiler erbjuder Splice även en samarbetsplatsform för musikkreatörer världen över. Denna plattform kallas Splice Studio och gör det enkelt för musikproducenter att samarbeta genom en molnbaserad applikation. Splice Studio gör automatiska backups för dina projekt så att du aldrig behöver vara rädd att förlora din musik om någonting skulle hända. Dina project sparas till Splice Cloud, och i händelse av en krash kommer dina projekt alltså att finnas kvar och inte gå förlorade.

Rent-to-own plugins med Splice
Förutom ett stort urval av royalty free samples erbjuder Splice även plugins som enkelt integreras med din DAW, eller Digital Audio Workstation. Dessa plugins fungerar genom ett rent-to-own koncept som innebär att du hyr en plugin för en viss tid tills du äger användarrättigheterna till mjukvaran. Det fungerar i princip alltså som en typ av avbetalning, fast istället hyr du programmet tills du äger det.

Splice erbjuder plugins som synthesizers från exempelvis Arturia, XLN Audio och Pre Sonus. Genom Splice kan dessa plugins integreras med DAWs som exempelvis Logic Pro X, ProTools, Ableton eller Cuebase.

Recensioner och erfarenheter
Har du använt dig av Splice? Vad är din erfarenhet av den molnbaserade tjänsten och skulle du rekommendera den till andra användare? Fungerade dina plugins smärtfritt med din DAW? Hittade du samples som du behövde, och var det enkelt att använda tjänsten? Blev ditt projekt automatiskt backed up och fanns det kvar även efter att din dator hade krashat? Genom att lämna din recension hos OmdömesStälle kan du hjälpa andra musikproducenter att hitta en tjänst som passar dem samtidigt som du hjälper företaget att förbättra sin service.