Kan man tjäna pengar på betalda enkäter online?

Kan man tjäna pengar på betalda enkäter online?
Tjänster

Visste du att du kan tjäna pengar på enkäter? Det låter nästan för bra för att vara sant, eller hur! Hur gör man egentligen enkäter och hur fungerar det att få betalt? Är betalda enkäter online verkligen seriöst eller är det en bluff, och vad ska man tänka på innan man börjar svara på enkäter?

Du har förmodligen deltagit i en enkätundersökning någon gång i ditt liv. När vi har köpt någonting från en webbshop vill företagen gärna att du svarar på undersökningar för att de ska kunna utveckla sin service och sina produkter. Genom att svara på enkätundersökningar om företagens produkter hjälper du inte bara dem att utveckla sina tjänster, utan du hjälper även dig själv eftersom du får reflektera över vad du tyckte vad bra och vad som var mindre bra. Detta är orsaken till att många gillar att svara på undersökningar medan andra tycker att det är jobbigt.

Men är det verkligen så jobbigt att svara på onlineenkäter om du får betalt? Och hur fungerar egentligen onlineundersökningar? Idag väljer många att svara på enkäter för att tjäna lite extra pengar vid sidan om sin primära inkomst. Det kan vara ett bra sätt för många att få det där lilla extra varje månad för att kunna unna sig saker som annars lönen inte räcker till för. För att du ska kunna ta reda på om onlineundersökningar verkligen fungerar har vi samlat tips på vad du kan tänka på. Vi guidar dig genom enkätjungeln och hjälper dig göra rätt val. Vill du dessutom veta mer om andra smidiga tjänster du hittar på nätet? Läs då mer i vår artikel om tjänster du hittar online.

Är betalda enkäter online seriöst?

Det går faktiskt att tjäna pengar genom att svara på betalda undersökningar! Det finns verkligen pålitliga företag som erbjuder undersökningar som du kan svara på mot en ersättning och det fungerar verkligen! Vad som är viktigt att påpeka är dock att alla företag som påstår sig ha onlineundersökningar är nödvändigtvis inte alltid pålitliga. För att undvika att utsättas för bluff bör du därför alltid göra en bakgrundscheck innan du registrerar dig och lämnar ut några personliga uppgifter. Att göra en bakgrundscheck kan du först och främst enkelt göra genom att besöka företagets webbplats. Ser webbplatsen pålitlig ut? Finns det någon information som verkar skum eller verkar informationen som står på webbplatsen stämma? Är texten välskriven och hittar du några andra fel som kan tyda på att webbplatsen är en bluff?

Att kontrollera företagets webbplats är mycket viktigt, men inte det enda du behöver göra för att försäkra dig om att webbplatsen är tillförlitlig. På OmdömesStälle har vi samlat en översikt över företag som erbjuder betalda enkäter online och genom att läsa andra användares upplevelser och omdömen kan du enkelt ta reda på om ett företag är legitimt eller inte. Har någon annan råkat ut för ett opålitligt företag som inte gav ut betalningar som utlovades? Har någon annan haft dåliga erfarenheter? Eller tvärtom, finns det kunder som är mycket nöjda med företag som erbjuder betalda nätundersökningar och skulle rekommendera detta till andra användare? Svaret på detta får du genom att läsa recensioner.

När du har kontrollerat företagens webbplats och kollat upp vad andra personer säger om företaget kan du bilda dig din egen uppfattning kring företaget, om det verkligen är pålitligt eller inte. Om företagets webbplats ser okej ut och kundrecensionerna är positiva - då är det bara att sätta igång! Registrera dig på ett företags webbplats och sätt igång och tjäna lite pengar. Exempel på företag som erbjuder onlineundersökningar är Toluna och Loopsterpanel - läs recensioner om dessa och om företaget verkar pålitligt kan du sätta igång med att svara på undersökningar och få betalt för det!

Poängsystem eller tjäna pengar direkt?

Svara på en undersökning och få pengarna in på kontot direkt - eller? Nej, riktigt så enkelt är det inte alla gånger. Visst erbjuder en del företagen den typen av system, men många använder sig faktiskt av poängsystem som egentligen inte ger dig lösa pengar in på kontot, utan du kan snarare samla poäng som du senare kan byta ut till olika förmåner. Fördelen med detta är att många företag faktiskt erbjuder ett brett utbud av olika förmåner, så även om du inte får lösa pengar är det ändå enkelt att få en ersättning som passar dig. Ibland erbjuder företagen fysiska produkter som exempelvis klockor, men ofta finns även presentkort till populära onlineshops att få i utbyte för att man svarar på enkäter.

Du bestämmer tid och plats

Självklart kan allt göras hemifrån, så du behöver inte fråga någonstans för att ta hand om ditt jobb som deltagare i enkätundersökningar. Du kan också göra det från kaféet eller från tåget om du bara har lite extra tid.

Det är också upp till dig att bestämma när du ska svara på frågeformulären. Ibland får du naturligtvis en tidsram från företagen eftersom de vill ha alla svaren i hus innan ett visst datum. Det finns dock generellt en hög grad av frihet i att tjäna extra på frågeformulär. När du har tråkigt, när du sitter på bussen, eller varför inte när du dricker ditt morgonkaffe, kan du svara på enkäter och samtidigt få lite extra pengar vid sidan om din inkomst.

Nätundersökningar kan vara ett bra alternativ för studenter

Det är inte alltid lätt att leva på en studentbudget. Om du är student och har svårt att få din budget att gå ihop och ha råd med allt kan onlineundersökningar vara ett utmärkt alternativ för att få lite extra pengar vid sidan om dina studier. Dessutom är det enkelt att få undersökningarna att gå ihop med dina studier eftersom du kan göra dem när du vill och var du vill - allt du behöver är tillgång till en dator med internetuppkoppling.

Att svara på undersökningar online kan alltså vara ett bra sätt att tjäna lite extra pengar. Många väljer att göra det vid sidan om sina studier eller sin förstahandsinkomst och tack vare nätundersökningar har många råd att månatligen lägga undan det där lilla extra. Det finns alltså seriösa företag som erbjuder betalda enkäter online! Bara kom ihåg att läsa omdömen innan du sätter igång - annars är det bara att tuta och köra!

Mer Tjänster