Hitta din drömlägenhet i Västerås

Hitta din drömlägenhet i Västerås
Tjänster

Västerås är en fantastiskt vacker stad som växer så att det bara knakar. Även om Västerås sett till folkmängden 128 534 (enligt statistik från 31/12–2020) är Sveriges 5:e största stad så är det också en stad som är otroligt mysig och lugn men som detta till trots även har mängder av saker att kunna erbjuda.

Att Västerås växer så att den knakar kan man till allra störst del också tacka sina industrier för. Allmänna Svenska Elektriska AB (ASEA) grundades 1883 i Västerås och var ända fram till 1987 stadens största industriföretag. 1998 så gick ASEA ihop med det schweiziska företaget Brown Boveri och bildade Asea Brown Boveri som 1999 gick över till dess nuvarande namn, ABB. Även ICA och H&M grundades i Västerås och har självklart även dessa ett stort finger med i spelet vad gäller Västerås snabba tillväxt.

Att Västerås även ligger förhållandevis nära Stockholm, cirka 10 mil väster om huvudstaden närmare bestämt, är också detta en stor anledning till att Västerås växer snabbare än vad många andra städer gör i samma storleksordning. Med tåg- och bil så går det vanligtvis snabbt att ta sig emellan Västerås och Stockholm vilket också underlättar för ett pendlande mellan orterna. Att man även kan ta sig snabbt från bostad till arbete mellan Västerås och Stockholm gör också att allt fler vill bosätta sig i Västerås då det även är betydligt enklare att hitta lägenheter i västerås än vad det många gånger kan vara i Stockholm. För många som letar bostad i Västerås med omnejd så kan det också vara uppskattat med att få god hjälp i sitt sökande efter sin drömlägenhet.

Via hyresbostad.se så kan man också få hjälpen som man kan behöva när man har bestämt sig att leta efter en bra bostad att hyra.

Tips att tänka på när du vill hyra bostad

Att ha ett giltigt hyreskontrakt är självfallet viktigast av allt. Hyr du i andra hand så se till att du får en kopia på det tillstånd som den som hyr ut lägenheten också måste ha från den hyresvärd, förening eller företag som även äger lägenheten i fråga.

Att teckna en hemförsäkring är alltid viktigt ifall olyckan skulle vara framme på något oturligt vis. När man flyttar till en ny bostad så vill man självklart heller inte få några problem med sin viktiga post, på adressandring.se så kan man på ett enkelt och smidigt sätt begära eftersändning av all sin post till sin nya adress.

Mer Tjänster