Fixa nyårslooken med hemmatandblekning

Fixa nyårslooken med hemmatandblekning
Tjänster

December är högtidernas månad med många festdagar då vi får träffa nära och kära, fira tillsammans och ta del av alla de traditioner som julen står för.

Julafton och även mellandagarna har snart passerat och nu är det nyårsafton som står på tur. En dag då vi ser tillbaka på året som har varit och firar in det nya året.

Just på nyår och även vid många andra festliga tillfällen anstränger vi oss lite extra för att få till en extra lyxig trerättersmeny, en vacker dukning och inte minst en glamorös look med vår allra snyggaste stass.

Vågiga lockar, fixade naglar och en felfri makeup i all sin ära, men när det kommer till skönhet är det detaljerna som sätter den lilla pricken över i:et. För den som vill få till en äkta Hollywoodlook så är det ett blänkande, vitt leende som är nyckeln till framgången.

Idag finns det mängder av alternativ till tandblekning och på tandblekningbutiken.se har man samlat marknadens allra bästa varianter.

Så gör du för att undvika missfärgningar på tänderna

Precis som med allt annat så är vi människor olika även när det kommer till våra tänder. Det ligger helt enkelt i vårt DNA vilken typ av tänder vi får och en del har anlag för något gulare tänder, medan andra för lite vitare tänder.

Något som är gemensamt för oss alla är dock att vår tandemalj i takt med åren har en tendens att förtunnas, vilket i sin tur leder till att tänderna gulnar mer och mer ju äldre vi blir.

Detta är en process som vi inte kan göra någonting åt, men vi kan förhala den genom att undvika att äta mat som innehåller höga halter av syra allt för ofta. Utöver att tänderna gulnar så skapar olyckligtvis drycker som kaffe, te och vin samt tobak i olika former missfärgningar och skador på tänderna.

Unna dig - men var noggrann med din tandvård

Sannolikt är nog de allra flesta av oss inte tillräckligt disciplinerade för att kunna avstå allt det goda som livet har att erbjuda, och visst måste man väl kunna få njuta av livet medan det varar.

Är du noggrann med att borsta tänderna både morgon och kväll, samt med att skölja munnen med fluor regelbundet går det alldeles utmärkt att dricka både kaffe och te dagligen utan att få alldeles för mycket missfärgningar på tänderna.

Att tänderna gulnar med åren är dock som tidigare konstaterat ingenting vi kan påverka, däremot går det med tandblekning ändå att få till ett riktigt strålande vackert Hollywoodleende.

Ett vitt leende handlar inte bara om skönhet

Ett vitt leende förknippas inte enbart med skönhet, utan även med klass, social status och framgång. Programledare, skådespelare, artister och andra kändisar som ofta är på TV och bild är allt som oftast frekventa tandblekningskunder hos tandläkare.

Att bleka tänderna hos en tandläkare passar dock inte alla plånböcker och för den som inte vill lägga en hel förmögenhet så är hemmablekning ett mer ekonomiskt alternativ.

Idag finns det en hel uppsjö av olika metoder för hemmatandblekning men gemensamt för de flesta är att de numera håller en hög kvalitet och ger ett lika bra resultat som hos en tandläkare.

I vissa fall kan det dock vara bra att rådgöra med en tandläkare innan man sätter igång med en tandblekning hemma. Har du hål i tänderna bör du inte bleka tänderna förrän hålen är lagade.

Du bör också avvakta med tandblekning om du har någon annan typ av tandskada, nyligen har dragit en tand, eller har ont i någon tand.

Mer Tjänster