Några aktiviteter på nätet för att fördriva tiden

Några aktiviteter på nätet för att fördriva tiden
Telekom

I dag kan man få tid över i många olika situationer. Det kan t.ex. vara genom att sitta i ett väntrum hos frisören eller läkaren. Kanske är det under en lugn stund på ett kafé eller en bar i väntan på att vännerna ska komma.

De flesta väljer att kolla på Facebook eller Instagram och ta del av dagens nyheter under dessa stunder. Men efter ett tag tröttnar man på detta.

Här är några idéer till aktiviteter på nätet som kan hjälpa dig att fördriva tiden.

Prova att lära dig ett nytt språk

Om du vill testa något lite annorlunda kan du försöka lära dig ett annat språk. Att behärska ett nytt språk kan vara en givande erfarenhet och kan till och med löna sig i vissa arbetssituationer. Oavsett vad är inlärningen absorberande och utmanar sinnet i jämförelse med mer passiva aktiviteter. Det kan vara förvånande hur snabbt tiden går när man gör detta.

Med ett stort utbud av webbplatser kan användarna välja mellan olika nivåer, från nybörjare till de som redan har en viss nivå av språkkunskaper.

Kortspel och underhållningswebbplatser


Många är bekanta med onlinespel men kanske söker något annorlunda när tiden inte räcker till för ett fullständigt rollspel. Överväg ett par spel på en av de lokala casinosajterna som t.ex.rubyfortune.seeför att testa något lite annorlunda. Utbudet av virtuella spel kan vara både fascinerande och underhållande.

Om du vill ha ett spel med retrokänsla kan du prova en runda patiens online. Överraskande nog är det ett populärt spel efter alla dessa år, och det kan vara ett perfekt tidsfördriv.

Testa din IQ

Om du vill ha en mental utmaning kan du överväga att göra ett IQ-test på nätet. Alla har hört talas om IQ (intelligenskvot), men väldigt få vet vad deras IQ är.

Testet består vanligtvis av ett antal flervalsfrågor som täcker delar av mentalt resonemang och logiskt tänkande. Ett fullständigt test tar vanligtvis 15-20 minuter och IQ-poängen beräknas omedelbart efter testet. Vissa webbplatser erbjuder möjligheten att ladda ner ett certifikat som du kan visa dina vänner (eller inte).

IQ-testet är utmanande och lite ovanligt, och vem vet - det kan resultera i en ny Albert Einstein!

Läs några klassiska serier

Om en akademisk utmaning känns överväldigande, kanske lite lättläst läsning är mer lockande. Det finns en mängd olika serier online för dem som vill återuppleva gamla tider.

Oavsett om det är klassiska Marvel- eller DC-titlar eller en genre som manga finns det gott om gratis webbplatser på nätet för den som vill ha något lite annorlunda för omväxlings skull.

Hitta en föreläsning eller presentation

Som ett alternativ till att titta på korta videoklipp på YouTube kan du överväga att hitta en intressant föreläsning eller ett intressant föredrag på en webbplats som TED Talks. Den här webbplatsen är särskilt bra eftersom det finns undertexter på de flesta språk, och det är möjligt att bläddra bland ett stort antal ämnen och intressen för att hitta något som passar för dig.

Med praktiskt taget tusentals presentationer som laddats upp av expertföreläsare har tittaren ett stort urval, även när han eller hon bara vill hitta lite tidsfördriv.

Besök ett online-museum

För den kulturintresserade finns ett antal museer och konstgallerier på internet. Många har interaktiva skärmar och virtuella rundturer som kan nås och visas på en mobil enhet, och upplevelsen kan vara både uppslukande och fascinerande.

Med ett internationellt utbud av museer har du som besökare på nätet verkligen ett stort urval att välja mellan.

Prova något annorlunda!

När de välkända online-platserna som Facebook och Twitter blir lite tråkiga kan du prova någon av dessa mindre kända idéer för att hitta något lite annorlunda under de stunder du behöver ett tidsfördriv.

Mer Telekom