De bästa sajterna att streama sport på  

De bästa sajterna att streama sport på  
Telekom

Det finns idag en uppsjö av sajter där man kan streama sport i Sverige. Streaming är numera en självklar del av svenskarnas TV-utbud, faktum är att hela 60% av befolkningen idag använder någon typ av streamingtjänst för sitt TV-tittande. Undersökningar visar även att över 81% av Sveriges internetanvändare över sexton år någon gång har använt sig av en streamingtjänst. Några av de mest vanliga tjänsterna är Netflix, Viaplay och HBO Nordic. När det kommer till att streama sport ligger Sverige i topp i Europa. Av de sporter som folk helst tittar på är fotboll populärast, men även hockey är något som svenskarna älskar att streama. Här tar vi oss en närmare titt på de streamingtjänster som finns I Sverige och vad de erbjuder. Vi tar oss även en titt på vilka utländska streamingsajter som svenskar gillar att använda sig av för att titta på sport, och vad man behöver tänka på om detta är något som man överväger att göra.

Svtplay

Ett gratisalternativ för att streama sport är Svtplay. Här visas bland annat OS och VM i olika sporter, fotboll, hockey, tennis och handboll. Ett bra alternativ för den som är allmänt intresserad av sport och som inte är beredd att betala för ett sportpaket varje månad.

Kostnad: gratis

C More

C more är en populär streamingtjänst för sport, eftersom sajten möjliggör streaming av matcher för Sveriges största ligor. Här hittar du SHL, Allsvenskan och Handbollsligan, men även La Liga och MLS, något som säkert intresserar den som alltid är jakt efter det perfekta oddset. Enligt vissa är C More det bästa alternativet för den som vill streama Allsvenskan. C More är även ett bra val för den som värdesätter högupplöst kvalitet. Faktum är att kvaliteten är så bra att det går att streama innehållet med projektor på en stor duk om man vill.

Kostnad: För 299 kronor i månaden får du bland annat UEFA Champions League, alla matcher i La Liga, Serie A, MLS och landslagsmatcher, samt livesport från hela världen.

Viaplay

Viaplay är ett bra alternativ för dig som är ute efter att titta på Premier League. Här hittar du även La liga, Champions League, NFL och NHL. I det breda utbudet finns även bland annat Amerikansk fotboll, Formel 1 och golf. Viaplay sport har också sportdokumentärer och ett stort utbud av hockey. Liksom med C More Sport är kvalitén här så bra att den tåls att streamas på en stor duk.

Kostnad: Viaplay Total kostar 449 kronor i månaden och då ingår bland annat Premier League, UEFA Europa League, NFL, NHL och Formula 1, samt Fighting och hela deras serie- barn- och filmutbud.

Viafree

Ett gratisalternativ när det gäller streaming av sport är Viafree, som är Viasats reklamfinansierade onlinesida. Här hittar du både fotboll, golf och Formel 1. Viafree har även en del sportrelaterade dokumentärer. Ett tips är att kolla in Via Free om man funderar på att skaffa Viasat.

Kostnad: gratis

Andra gratissajter för att streama sport

Något som även är vanligt är att strömma sport från andra länder genom en VPN, som till exempel NordVPN. Med en VPN så får man genast tillgång till strömningstjänster från hela världen, något som möjliggör att titta på sport från vilket land som helst.

Att titta på sport med VPN är något som blivit populärt eftersom det betyder att man kan titta på en hel del sport gratis. Men att strömma till exempel sportevenemang på detta sätt är något av en gråzon, juridiskt sett.

Det är inte olagligt att streama sport från en webbplats, men däremot så kan nedladdning eller så kallade peer-to-peer-strömningstjänster ses som ett brott mot upphovslagarna.

Det är alltså viktigt att ha koll på detta innan man börjar strömma sport från gratissajter med hjälp av en VPN. Denna typ av strömning är dock som sagt väldigt populär, och några av de sajter som sportintresserade gillar att använda sig av är:

  • Live Soccer TV för den som är intresserad av bland annat fotboll, cricket och rugby – har ett lättanvänt gränssnitt och mobilvänlig design.

  • Cricfree är en annan webbplats som passar cricketentusiaster – det är en omfattande källa till cricketspel men innehåller en del distraherande popup-annonser.

  • Sony Liv är en strömningstjänst där man kan titta på fotbollsmatcher i HD-kvalitet – denna strömningstjänst har en live-resultattavla men en nackdel är att innehållet är mestadels indiskt utan undertexter.

En fråga om smak

Sammanfattningsvis kan man säga att den första frågan man bör ställa sig när man väljer streamingtjänst för att titta på sport är vad som intresserar en mest. Är du ute efter fotboll, hockey, eller något annat? Det är mycket möjligt att en gratissajt som Viafree räcker för att tillfredsställa ditt sportintresse.

På tal om gratis så är det självklart frestande att titta på sport kostnadsfritt genom utländska streamingsajter med hjälp av en VPN, men kom ihåg att detta som sagt är något av en juridisk gråzon.

Ett sista tips är att många streamingtjänster erbjuder nya kunder att prova på deras tjänster gratis i två veckor – ett smart val för den som vill vara säker på att välja rätt.

Mer Telekom