Undvik extra resekostnader - så kan du spara pengar under din semester

Undvik extra resekostnader - så kan du spara pengar under din semester
Semestrar & Resor

I en hektisk vardag är en semester en av de bästa sakerna du kan se fram emot när det är din tur att ta ledigt. Många av oss gillar att ha ett eget sparkonto där vi avsätter pengar så att vi har råd att verkligen njuta av det när vi ska ut och resa. Ändå är det mycket vanligt att vi slutar spendera mer pengar än vi hade trott, vilket lätt kan dämpa själva upplevelsen. Naturligtvis är detta något vi vill undvika, och lyckligtvis finns det mycket du kan göra i förväg för att du ska hålla dig till din semesterbudget. Den forskning och planering du gör för resor kan sluta spara otroligt mycket pengar så att du till och med kan gå hem med pengar kvar.

Inte bara boendet och flygbiljetten som kostar!

Ett vanligt misstag är att tro att det bara är hotell och flygbiljetter som står för de största utgifterna. Vi gillar att lägga mycket tid på att välja mellan företag som Flygresor och Supersavertravel för att hitta de billigaste flygbiljetterna, men glömmer ofta många av de andra utgifterna som står för mycket av kostnaderna. Några av de mest underskattade utgifterna när det gäller resor är vanligtvis mat, dryck, aktiviteter och transport. Det kan vara saker som är lätta att glömma när du fokuserar på holistiska saker som destinationen och resan. När du ska börja titta på vilka utgifter du behöver tänka på är det viktigt att du har en uppfattning om hur resan kommer att bli och hur lång tid det kommer att pågå. Saker som vi ofta tror inte kommer att kosta så mycket pengar, som exempelvis mat och dryck, kan bli en av de mest överraskande utgifterna om man inte planerar i förväg. Vill du läsa mer om hur du kan hitta billiga resor och flygbiljetter kan du göra det här.

Ha kontroll över ekonomin - gör en budget

Ett av de bästa sätten att få kontroll över antagna kostnader är att göra ensemesterbudget där du anger hur mycket du vill lägga på de olika posterna och vad du tror kan vara en riktig budget att relatera till på de olika posterna. Här är det viktigt att du gör några grundläggande undersökningar i förväg. Hur mycket du kommer att lägga på olika saker varierar mycket i förhållande till bland annat den destination du väljer. Om du ska resa till ett annat land är det viktigt att du har kontroll över vilken valuta de använder och vad växelkursen är för att byta från svenska kronor till den valda valutan. Försök också hitta exempel på nätet för saker som restaurangmenyer, aktiviteter och transport så att du har en uppfattning om vad priserna är i området du befinner dig i. Underskatta inte hur många måltider du vill ha under en dag, och speciellt även drycker om du ska resa till en het destination. Det är lätt att bli förvånad över saker som till exempel hur många flaskor vatten du slutligen köpte på vägen från en plats till en annan eftersom vårt behov av vätska är mycket högre i ett varmare klimat. Kom också ihåg att tänka på kvällar där du verkligen vill unna dig en finare middag med flera rätter och drycker.

Budgeten bör innehålla poster för:

Mat och dryck

- se till att inkludera snacks och andra spontana inköp, till exempel vattenflaskor.

Aktiviteter

- tänk noga efter vad du tror att du kanske vill göra på den angivna destinationen.

Transport

- Även om du kanske inte planerar att resa mycket till din destination, kan vissa korta taxiresor snabbt kosta mycket.

Shopping

- Försök att ställa in dig själv ett belopp som du är villig att spendera för detta och hålla reda på vad du har spenderat.

Annat

- se till att du har koll på saker du inte har tänkt på, men som du fortfarande kan göra när ett oväntat tillfälle uppstår, till exempel en massage eller en olycka som kräver en resa till närmaste apotek för nödvändigheter.

Planera de flesta aktiviteterna i förväg

På populära semestermål ordnas vanligtvis ett antal olika aktiviteter för besökare. Dessa kan ofta vara något som kan kosta mycket, men verkligen vara värt att ta med sig. För att få en överblick över de olika aktiviteterna du kan förvänta dig att hitta finns det ett antal informationssajter och företag online som kan ge dig den information du behöver. Här kan du se en översikt över ett antal populära företag inom Semestrar & Resor som kan hjälpa dig att planera din nästa semester. Om du väljer att använda ett företag för att ordna aktiviteter eller andra saker som är relaterade till din resa, är det också mycket viktigt att du ser till att företagen är både säkra och pålitliga. På OmdömesStälle hittar du inte bara en översikt över dessa företag, utan du kan även läsa kundrecensioner från andra personer som har använt sig av deras tjänster. Detta gör det mycket lättare för dig att hitta all information du behöver för att välja det bästa alternativet för dig.

Spara pengar på mat genom att laga själv

Eftersom mat snabbt kan vara en av de största utgiftsposterna för vardagliga inköp, finns det något som verkligen är värt att fokusera på när det gäller hur du kan spara pengar när du är på semester. Färdig mat från restauranger eller andra företag kostar vanligtvis mycket mer än att köpa mat i en mataffär och tillaga maten själv. Om du på egen hand vill göra varma rätter till middag är det naturligtvis en förutsättning att det boende du valt har rätt faciliteter för detta. Tänk på att det ibland kan vara snäppet dyrare att boka ett hotellrum med kök och kokmöjligheter, men när du lagar din egen mat sparar du massvis med pengar jämfört med att äta ute. Det kan verka lockande att välja ett förmånligare hotellrum utan kök, men tänk på att det i slutändan alltså kan bli mycket dyrare att alltid äta ute. Ta därför det i beaktande när du bokar hotellrum och planera din mat i förväg.

Detta betyder dock inte nödvändigtvis att du inte kan dra nytta av detta även om du bara har ett enda hotellrum. De flesta hotellrum har ofta ett kylskåp och du kan spara mycket pengar genom att till exempel bara göra dig en smörgås till lunch, som du antingen äter där eller tar med dig till stranden. På så sätt kan du minska din matbudget avsevärt.

Ett annat bra tips är att köpa några bra ostar, kex, bröd, frukt och kanske till och med en flaska vin, och ta detta med dig till en vacker plats på destinationen för att njuta av en billig och underbar kvällsmåltid med en vacker atmosfär. Försök också tänka på vad du verkligen vill betala för när du reser. Det finns vanligtvis ett hav av frestelser så innan du köper den där glassen eller det dyra kaffet bör du först fundera lite över vad detta kommer att betyda för din dagliga budget. Ibland kan det vara minst lika trevligt att ta med egna snacks för att sitta vid havet och njuta av kvällen istället för att sitta på restaurang.

Välj rätt resmål för dig

En annan sak som kan hjälpa dig att spara mycket pengar när du är på semester är att lägga mycket tid på att välja det bästa resmålet för dig. Om du har en klar uppfattning om vad det är du vill lägga tid och pengar på, så är det oftast ganska enkelt att ta reda på vad som erbjuds på en specifik destination, vilka faciliteter vissa hotell erbjuder och vad som finns i närheten. Om du till exempel bara vill ha en semester fylld med sol och avkoppling utan att behöva röra dig mer än nödvändigt, kan det vara ett bra alternativ att hitta ett hotell som har de faciliteter och aktiviteter du vill ha i närheten. Det kan till och med löna sig att välja en All Inclusive-resa. Vilken destination som är bäst för dig beror också på hur många festen består av. Gruppresor är mycket populära för både familjer, vänner och arrangerade resor för någon som vill träffa nya människor när de är på en resa.

Var försiktig med resepackningen

De flesta av oss har nog upplevt att glömma något under packningen vilket innebär att du måste köpa nytt antingen på destinationen eller på vägen dit. Detta är något som kan leda till både små och stora oväntade utgifter. Små saker som en tandborste eller strumpor är inte det största problemet att behöva byta ut, men om du ska ut på en resa där du ska göra något som vinteraktiviteter och du glömmer bort en del av utrustningen du tänkte ta med, kan detta leda till en stor och irriterande extra kostnad. Du kanske därför vill göra enpackningslista i god tid som du har tillgänglig och kan lägga till saker så snart du tänker på dem. Du kan till och med hitta exempel på online-packningslistor som tar upp de viktigaste sakerna, och det finns ett antal appar och tjänster som kan hjälpa dig att få en fullständig överblick över vad som är viktigt att komma ihåg.

Ta med din egen underhållning på resan

Vi spenderar ofta så mycket pengar på resan och vistelsen att vi inte har mycket kvar efteråt. Särskilt efter att vi har lagt in budgeten de aktiviteter vi verkligen vill ta del av. En spa -vistelse kan vara fantastisk för både kropp och själ och kan snabbt bli den ultimata avkopplingssemestern. Det finns ett antal alternativ för spahotell, men en sådan typ av semester kan snabbt bli väldigt dyr när du har lagt till alla behandlingar och faciliteter du vill använda. Om du väljer en sådan typ av semester och ser att du inte har mycket pengar över förunderhållning och andra aktiviteter, så ett bra tips är att ta med din egen underhållning. Det kan vara både roligt och mysigt att tillbringa kvällen med ett roligt brädspel, en social frågesport, en bra bok eller kanske vill du bara se en bra film på Netflix i det lyxiga hotellrummet.

Genom att använda dessa tips kommer du definitivt att kunna spara mycket pengar när du reser, och så länge du har klart för dig vad du uppskattar mest under en semester kommer det inte att gå utöver hur trevlig resan blir. Börja planera i god tid innan resan och när du börjar få en överblick över vilken typ av resa du vill ha, hur lång tid det ska vara, hur många festen kommer att bestå av, då är det lätt att fortsätta göra en budget som tar höjd för allt du vill att din semester ska innehålla. Gör god forskning om destinationen i förväg, ju mer du vet desto lättare är det för dig att få en överblick över vad som är de bästa och billigaste alternativen. Glöm inte att läsa kundrecensioner om du bestämmer dig för att använda ett företag för någon av aspekterna av din resa. Börja planera din drömsemester idag!

Mer Semestrar & Resor