Roliga resmål med vänner i Europa  

Roliga resmål med vänner i Europa  
Semestrar & Resor

Även om sommaren sakta men säkert tyvärr börjar lida mot sitt slut och många har återgått till arbetet så är det inte särskilt konstigt om man känner sig sugen på att resa någonstans. Att resa under hösten, särskilt någonstans där det är lite varmare, kan göra att man har mer energi att jobba när dagarna blir mörkare och mörkare.

Samtidigt så finns det få saker som slår att åka på resa med sina vänner. Att upptäcka en ny stad tillsammans med människor som man tycker om är det få saker som slår och kan få en att bli ännu närmare som vänner. Att organisera en resa tillsammans med människor man håller allra kärast i världen skapar ofta minnen för livet och laddar batterierna på ett sätt som är svårt att mäta med någonting annat. Glöm dock inte att teckna en reseförsäkring.

Även om det kan vara roligt med att spendera delar av helgen med att spela på onlinecasino, något du kan läsa om i en hajper.com recension, eller gå ut krogen kommer det inte i närheten av hur roligt det är att utforska en ny stad tillsammans med sina bästa vänner. I den här texten kommer vi att dela med oss av några roliga resmål som kan passa som handen i handsken för kortare resor med sina vänner. Kika här om du behöver hitta boende till din resa.

Köpenhamn

Köpenhamn är ett klassiskt resmål för en weekend. Den danska huvudstaden är oerhört enkel att ta sig till med hjälp av tåg eller flyg från stora svenska städer. Köpenhamn bjuder på allt och lite till när man kommer som turist. Här finns några av världens bästa restauranger i olika prisklasser och budgetar och det är lätt att hitta centrala boenden. Här kan man ta del av kultur, mat och fest i en oerhört rolig stad.

Barcelona

Barcelona är en av de populäraste turistdestinationerna i Europa och det av en väldigt god anledning. Kataloniens pärla bjuder upp på allt och lite till när det kommer till aktiviteter och saker att göra. Här kan man äta några av världens bästa tapas eller avnjuta en god drink under de ljumna kvällarna. Om man inte åker allt för sent under året så kan man också besöka någon av de enorma stränderna som ligger i stadens utkanter. Barcelona bjuder på kultur och fest i ungefär samma skala och man kan antingen spendera dagen med att se på den imponerande arkitekturen eller testa på någon av de olika barerna (eller göra både och). Barcelona är en utav de billigare städerna i Europa

Berlin

Berlin är ett annat klassiskt resmål för stora grupper av svenskar. Precis som med Barcelona så tillåter Berlin att man gör det som själv faller en in och det som man är intresserad av. Som en av de största städerna i Europa så finns det gott om god mat och bra alternativ när det kommer till boenden. Berlin kan precis som Barcelona vara väldigt billigt om man reser på en budget.

Staden kryllar av historier och ärren som andra världskriget och Berlinmuren har skapat. Man kan gå runt i staden och känna historiens vingslag vart man än vänder sitt huvud. Staden har också en av de mest utvecklade bar och festscenerna i världen och här kan man hitta allt mellan himmel och jord att göra på kvällarna. Att gå ut och festa i Berlin liknar ingenting i Sverige och det kan vara värt att läsa på lite innan man beger sig ut i natten.

London

För den som känner sig sugen på en resa fylld av god mat och shopping finns det få ställen som passar bättre än London. Detta är den staden i Europa som många svenskar håller som sin absoluta favorit och det är inte särskilt svårt att förstå varför. Staden är oerhört vacker och var man än vrider och vänder huvudet finns det intressanta affärer och restauranger att besöka. Oavsett om ni vill spendera dagarna med att promenera i Regents park eller besöka varuhuset Harrods så finns det gott om saker att göra i den engelska huvudstaden. Här finns det också gott om sevärdärdheter i form av Big Ben, Houses of Parliament, Westminster Abbey och mycket mer. London kan som stad vara relativt dyr, vilket också är en av få nackdelar med att besöka den.

Mer Semestrar & Resor