All inclusive resor - charterresor

All inclusive resor - charterresor
Semestrar & Resor

Att åka på all-inclusive är kanske det allra mest smidiga sättet att resa på. Därför är det heller inte så konstigt att så många väljer att åka på solsemester. I dagsläget finns det väldigt många aktörer som erbjuder olika all inclusive resor. Dessutom är all inclusive ofta ett bra sätt att spara pengar på din semester. Men, vad ingår i all inclusive och vilket bolag ska man välja? Vi vet precis vad du behöver tänka på, vad som är värt att leta efter och vilka saker som är viktiga att ha i åtanke när du ska åka på en sista minuten med all inclusive, eller när du bokar en all-inclusive lång tid i förväg.

Vad ingår i all inclusive?

Det viktigaste först. Vad ingår i all inclusive? Som namnet antyder trots att det är på engelska, så ingår allt. Kanske inte de souvenirer du vill köpa på plats eller maten du äter på restaurang, men allt annat. Resan dit, boende och mat samt dryck på hotellet är det som du betalar för när du köper all-inclusive. Innan du gör din bokning vill vi ändå påminna om att det är bra att du läser igenom villkoren. Vissa arrangörer har villkor vad gäller dryck- eller matutbud. Du ska självklart kunna njuta av din resa och inte bli besviken när du kommer fram för att det finns saker som inte ingår i priset trots att det är en all-inclusive. Men, det är också där som vi kommer in i bilden.

Vart kan jag resa om jag vill ha all-inclusive?

Det är upp till alla researrangörer att, i samråd med hotellen de samarbetar, välja vart de erbjuder all inclusive resor. Ser du exempelvis på en stor aktör som TUI har de all-inclusive till olika kontinenter i världen. Åker du på en all-inclusive kan du själv välja din reslängd, förutsatt att det resebolag åker med erbjuder just den tidslängden på den destinationen du väljer. Möjligheterna är väldigt många, och att resa all-inclusive innebär att du när du väl är framme på destinationen enbart kan njuta och inte måste tänka på sovplatser eller måltider. Bättre än så blir det inte. En all-inclusive finns till för att du faktiskt ska kunna njuta av din semester och inte behöva tänka på vardagens stress.

All-inclusive resor till sol eller stad

Du kan åka på all inclusive resor både när du vill sola och när du vill shoppa loss i en av europas största modestäder. Tänk på att utbudet av resor som har all-inclusive kan variera. Under de värsta månaderna av coronapandemin var det exempelvis färre personer som ville resa utanför EU. Det påverkade självklart också utbudet av all inclusive resor så att de blev färre.

Vill du slippa ifrån den trista och kalla vintern här på de nordligare breddgraderna kan du ta boka en resa till sol och all-inclusive. Vi har tipsen på de allra bästa bolagen du kan boka med.

Hos vem ska jag boka all-inclusive?

När du bokar en all-inclusive ska du naturligtvis välja att boka din resa hos något av de bolag som har fått allra bäst omdömen. Tänk på att alla bolag samarbetar med olika hotell som finns på olika platser på resmålet. Se därför till att besöka oss för att läsa rekommendationer som tidigare resenärer gett om det bolag du funderar på att resa med innan du bokar en resa.

Vilka försäkringar behöver jag om jag åker på all inclusive resor?

Om du åker på en all-inclusive, oberoende av om du bokar i god tid eller slår slag i saken och tar en sista minuten all inclusive, så behöver du ha en giltig reseförsäkring. Du kan kontrollera hur ditt reseskydd ser ut hos ditt försäkringsbolag. Tänk också på att kontrollera hos UD innan du åker om de har några rekommendationer gällande resmålet du ska åka till. I vissa fall kan det också vara bra att skicka in en anmälan till UD om när och var du befinner dig när du lämnar Sverige.

Så hittar du de billigaste all-inclusive resorna

Letar du efter en bra all-inclusive resa? Kanske vill du åka iväg men har inte tid att själv jämföra olika resebolag mot varandra för att hitta det bästa priset. Då kan du exempelvis vända dig till Trivago för att låta dem jämföra olika all-inclusive resor mot varandra å dina vägnar. Vi rekommenderar verkligen att du använder sådana jämförelsetjänster för att få ett så bra pris som möjligt.

Mer Semestrar & Resor