OmdömesStälle

  Recensioner Skånska Byggvaror

  Vill du bygga ett eget uterum? Då har Skånska Byggvaror precis vad du vill ha. Här hittar du färdiga uterum, växthus mm som du enkelt skruvar ihop själv.

  Information om företaget

  Idén för Skånska Byggvaror uppkom redan 1965 när Börje Blomkvist insåg att den Svenska marknaden behövde ett smidigare och billigare alternativ till den etablerade byggvaruhandeln. Hans idé var mycket lyckad och idag har över 1 miljon kunder handlat hos Skånska Byggvaror. Idag är Oscar Tjärnberg VD och lyckan fortsätter. Skånska Byggvaror försöker alltid att klippa ut mellan händer och effektivisera deras verksamhet och leveranser för att dem alltid ska kunna hålla ett så lågt pris som möjligt. Skånska Byggvarors vision som driver dem är att ”kunderna ska vara nöjda”. En enkel och effektiv vision. Skånska Byggvaror har även en verksamhet i Norge med varumärket Grönt Fokus. Skånska Byggvaror är marknads ledande inom e-handel i deras bransch med över hälften av deras försäljning går via hemsidan. Mycket av deras produkter är egen designade och producerade i deras fabrik i Bjuv. Totalt har dem 9 butiker och ca 190 anställda och deras huvudkontor ligger i Ängelholm.

  Därför ska du välja Original karmlösning

  Vad erbjuder Skånska Byggvaror

  Hos Skånska Byggvaror kan du köpa byggmaterial helt frakt fritt över hela Sverige. Allt levereras direkt till din uppfart. Dock så får man betala en expeditionsavgift vilket kan ses som en frakt kostnad. Expeditionsavgiften är på 95 eller 275 kronor. Deras leveranser sker på dagtid och du måste vara där och ta emot den. Leveranstider varier stort beroende på vad du har beställt, planerad leverans står på din orderbekräftelse. Vid förseningar av leveranser har du rätt till prisavdrag vilket är, 2-3 veckor – 1% av ordervärdet, 4 veckor eller mer – 2% av ordervärdet. Dem har alltid fokuserat på att sälja uterum, växthus, stugor och förråd, fönster, dörrar, förvaring, badrum, markiser, spa och bastu och garage. Dem har även en blogg där du finner massor med inspiration om hur du kan göra hemma hos dig. Det finns massor med artiklar om uterum, växthus, bygghjälp och mycket annat. Likt Ikea får man skruva ihop sina egna möbler med hjälp av deras medskickade instruktioner. Detta hjälper till att sänka deras pris ännu mer. Det finns även videos på deras hemsida för montering vilket underlättar om man inte skulle förstå.

  Tips, reklamationer och kontakt

  Du har alltid rätt till 14 dagars ångerrätt efter att du har mottagit varan. Så vill du returnera varan kan du göra det inom 14 dagar i original emballage. Du som kund får stå för fraktkostnaden vid returer. Vid tillverkningsvaror kan inte returrätten användas. Du kan nå deras kundservice via telefon eller via epost. Reklamationer kan du göra inom 3 år om du skulle upptäcka att något är fel på varan. Då har du två månader på dig att kontakta Skånska Byggvaror efter att du har upptäckt felet. Vid leverans är det viktigt att eventuella lastbil har möjlighet till att köra in och vända någonstans. Lastbilen kan vara upp till 15 meter lång, 2,6 meter bred och 4,2 meter hög. Vissa praktiska begränsningar kan gälla i vissa orter.

  Har du handlat hos Skånska Byggvaror? Då får du gärna lämna en egen recension där du skriver om dina erfarenhet och vad du tycker och tänker om Skånska Byggvaror. Alla recensioner är välkomna.

  Skånska Byggvaror
  Omdömen, klagomål och kundupplevelser (5)

  4.6
  40% Skulle handla här igen!
  Beställning
  rating
  6.8
  Tjänst
  rating
  2.8
  Prissättning
  rating
  5.2
  Leverans
  rating
  3.6

  Alla recensioner

  Affiliate redovisning: Det här inlägget innehåller en anknuten länk, vilket innebär att när du klickar på Visa och därefter gör ett köp kan vi få en provision som hjälper till att driva webbplatsen.

  Sämst

  Fel leverans, dåligt bemötande, inget ansvarstagande! Handla på annat ställe!

  Av: Jonas Hjelm27-07-2021
  Beställning
  rating
  Tjänst
  rating
  Prissättning
  rating
  Leverans
  rating
  Skulle handla här igen
  Nej
  4.5
  rating

  Förseningar och dålig service!

  Har beställt ett växthus och diverse till det. Allt blir bara om och om igen försenat. Utlovad leveranstid skjuts upp gång efter annan. Det trots att man på hemsidan utlovar ett visst leveransdatum och att man ytterligare två gånger dyrt och heligt lovat att leverera en viss vecka. Självklart håller man inte det man lovat. Servicen är urusel eftersom man där ånyo bara lovar saker som man sen inte håller. Inga ursäkter utan bara att man skyller ifrån sig. Ingen ersättning ges heller utan erbjuds bara att beställa varorna igen om jag är missnöjd och vill ha mina räntepengar, men om jag beställer igen lär förmodligen förseningsmailen dugga lika tätt som förr. Kunde jag betygssätta med minusstjärnor skulle jag göra det.

  Av: Beata26-07-2021
  Beställning
  rating
  Tjänst
  rating
  Prissättning
  rating
  Leverans
  rating
  Skulle handla här igen
  Nej
  2
  rating

  Mix skjutdörrar

  Köpte mix skjutdörrar. Kan nog vara den sämsta bruksanvisning som ja sett i hela mitt liv. Å inredningen, borra hål på 22mm å 150 mm, fan sådant ska väl vara förborrat om de är standard mått. Nej härifrån blir de inge mer.

  Av: Gunnar17-01-2021
  Beställning
  rating
  Tjänst
  rating
  Prissättning
  rating
  Leverans
  rating
  Skulle handla här igen
  Ja
  6
  rating

  Dörrleverans

  Beställde 4 st formpressade vita innerdörrar och samtliga hade skador ! Flera av skadorna verkar ha uppstått i samband med inpackning av dörrarna och andra har orsakats av transporten. Pallen där dörrarna "halvstod" i där var inte "hornen" ordentligt buntade !? Nu får jag ju nya dörrar men om nästa leverans utförs på samma sätt med först dålig check av dörrarna innan dom inplastas och sen att inte leveransen utförs på ett korrekt sätt så kanske man ska ha tur om nästa leverans är ok !? Detta är min första beställning från er och nästa leverans är nog avgörande om det blir fler !? 🙄🤨

  Av: Kjell. Sandström 14-12-2020
  Beställning
  rating
  Tjänst
  rating
  Prissättning
  rating
  Leverans
  rating
  Skulle handla här igen
  Ja
  5
  rating

  Träfönster

  Köp aldrig spröjs till träfönster från Skånska Byggvaror
  Har nog aldrig sätt sämre utförande
  Sätts ihop med inne träplugg när när det sitta ute med regn mm ?
  Blir mycket illa behandla då vi ringer Kundservice de har inget ansvar för spröjsar efter 5 år?
  Spröjs clips är plasten så dålig att
  de går sönder efter 5 år samt mycket dålig lösning
  Kommer aldrig mer att köpa nått från Skånska Byggvaror
  Våra fönster är från 7 år !

  Av: Richard Persson01-06-2020
  Beställning
  rating
  Tjänst
  rating
  Prissättning
  rating
  Leverans
  rating
  Skulle handla här igen
  Nej
  5.5
  rating

  Skriv din egen recension om Skånska Byggvaror

  Din recension

  FAQ

  Är Skånska Byggvaror ett pålitligt företag?

  Just nu finns det en kundrecension om Skånska Byggvaror. I genomsnitt fick de ett stjärnbetyg på 4.6/10, med 40% av recenserare som indikerar att de skulle köpa från varumärket igen.

  Hurdana tjänster eller produkter erbjuder Skånska Byggvaror?

  Skånska Byggvaror är huvudsakligen aktivt i Nätbutikerkategorin, mer specifikt inom Hemartiklar. Jag har läst alla recensioner, vad nu?

  Fick du ett positivt intryck från recensionerna?

  Om du fick ett positivt intryck av recensionerna kan du fortsätta till Skånska Byggvarors webbplats för att göra din beställning. Om inte, klicka här för att fortsätta söka efter företag.