Sju enkla hemmafix som får din bostad att kännas som ny igen

Sju enkla hemmafix som får din bostad att kännas som ny igen
Nätbutiker

Har din hall och ditt kök blivit en smula tråkiga med åren? Eller tycker du att badrummet kanske är lite slitet numera? Det finns som tur är en hel uppsjö av enkla små tips och trix man kan göra för att fixa till sitt hem. Vi tipsar om ett gäng!

En hink färg behöver inte nödvändigtvis kosta särskilt mycket. Samma sak gäller för kakeldekor som man kan köpa enkelt online. Här kommer några förslag på hur du med enkla medel kan få ditt hus eller din lägenhet att kännas som nytt igen.

1. Våga utnyttja dina väggar mer

Vi vet. Det kan kännas lite läskigt att slå i en spik eller två i en vägg som är nymålad. Men att våga pryda sina väggar med personliga minnen och tavlor kan ge en rejäl skjuts till ett rum och samtidigt få det att kännas mer hemtrevligt. På många loppmarknader och second hand-butiker finns det fynd att göra. Eller varför inte leta upp en gammal griffeltavla som kan bli ett utmärkt hjälpmedel för dig att få livspusslet att fungera.

2. Pimpa din hall

Bra förvaring är A och O om du ska hålla koll på alla kläder och prylar i familjen. Tyvärr kan hallen vara en plats som ofta blir rörig i vardagen. Därför måste du ägna lite extra uppmärksamhet åt just den ytan. Bygg förvaring på höjden och var inte rädd för att sätta fast nya knoppar och hängare på väggen. Perfekt att använda istället för att slänga jackor och tröjor på hög på bänkar och stolar. Som grädde på moset ser det dessutom snyggt och välstädat ut!

3. Sätt färg på köksluckorna

Köket är enligt många hemmets viktigaste plats. Det är här du äter dina måltider och bjuder över vänner på kvällshäng. Men ibland blir man trött på hur platsen ser ut. Ett enkelt sätt att piffa till sitt kök är att måla om sina köksluckor. Det är varken speciellt svårt eller dyrt. Dessutom gör det mycket mer skillnad för rummets aura än vad man kan förledas att tro. Spring iväg till närmaste färgbutik och shoppa loss!

4. Ta ut svängarna med kaklet

När vi ändå är inne på temat kök. Det är inte alltid man har tid, kraft eller ekonomiska muskler för att skaffa sig ett sprillans nytt drömkök. Därför kan det vara läge ibland att kika på enklare lösningar. Kaklet som du har ovanför din diskbänk till exempel kan man göra något åt. Du behöver inte nödvändigtvis kakla om. Det går lika bra att köpa hem lite dekorplast som är självhäftande. Du klipper till det själv och fäster det på kakelplattorna i ett nafs. Det finns även färdigskurna varianter.

5. Dags för en ny sänggavel?

Du sätter snabbt och lätt din prägel på sovrummet genom att ha en personlig sänggavel. Det går så klart att köpa en ny sänggavel - men det är lika lätt att göra något själv. En klädd sänggavel ger en lyxig känsla och behöver bara kosta några hundralappar. Allt du behöver är en träskiva av något slag, textil och lite skumgummi. Sen är du i hamn!

6. En ny kran gör susen

Du måste inte bygga nytt för att unna dig en ny kran. En stor förändring i ditt badrum eller ditt kök går att få till genom att köpa en ny blandare. Det behöver inte kosta särskilt mycket heller. Tvärtom, en modell som sparar vatten och energi kan till och med ge lite mer pengar över i plånboken i slutet av månaden om man har tur. Något som behövs, vi svenskar använder i genomsnitt 140 liter vatten per person och dygn. Enhandsblandare är standard idag men det finns även ett stort utbud av klassiska blandare som har två vred.

7. Byt ut knoppar och handtag

Oavsett om det handlar om luckorna i köket eller byrån i sovrummet kan nya handtag och knoppar ge rummet ett rejält lyft. Du väljer själv vilken stil du vill ha - kanske skandinavisk, lantlig eller varför inte klassisk? Vanliga material som erbjuds är mässing, läder, koppar, krom och rostfritt. Bara fantasin sätter dina gränser.

Slutligen. Allt kan man faktiskt inte lösa själv - då är det bra att ha en fackman nära till hands. Om du inte vill reparera och fixa hemma finns så klart alternativ. Till exempel går det utmärkt att leta upp en bra hantverkare genom webbplatsen Belfix eller liknande tjänster på internet. Det är en garant för att arbetet utförs på ett fackmässigt sätt.

Lycka till!

Mer Nätbutiker