​​​​​​​Fixa stilen: Hur man hittar den perfekta slipsen

​​​​​​​Fixa stilen: Hur man hittar den perfekta slipsen
Nätbutiker

Slipsar är en viktig del av mode och en slips kan vara den avgörande pricken över i:et på din eleganta outfit. Det är en liten men viktig detalj inte bara när du vill göra ett professionellt intryck på kontoret eller på affärsmiddagen, men även när du behöver se städad ut inför en tillställning som till exempel ett bröllop eller en begravning. Vi guidar dig om vad du behöver se upp för innan du köper en ny slips och hur du samtidigt undviker en negativ kundupplevelse.

Slipsar kan addera en viktig touch av professionalism eller maskulinitet till en outfit och kan bäras av både män och kvinnor. Oavsett om du aldrig har ägt en slips tidigare eller om du bara behöver ändra lite i garderoben är det viktigt att du funderar lite på vilken typ av slips du letar efter. Då är det naturligtvis viktigt att du undviker återförsäljare med en överväldigande mängd missnöjda kunder.

Vi har samlat ihop en liten slipsguide, så att du kan se till att en av de viktigaste detaljerna i garderoben sitter på rätt plats.

När är det lämpligt att bära slips?

Det kan kännas väldigt maskulint att bära en slips. I Sverige används slipsar bland annat för att främja ett professionellt utseende, men är även en viktig detalj vid högtidliga tillställningar och fester. Många män väljer att bära slips för att se elegant ut på både bröllop och begravningar, men även för viktiga arbetsmiddagar eller tillfällen då man behöver se professionell ut.

Vilken typ av slipsband finns det?

Slipsar är faktiskt en hel vetenskap. Längd och bredd varierar från slips till slips, och det finns ett brett utbud av slipsar i varierande tyger. Om du känner dig ambitiös och vill hitta en seriös slipslook kan det vara lämpligt att kontakta en expert i en herrklädesbutik eller besöka en skräddare som kan hjälpa dig med att hitta den perfekta slipsen just för dig.

Hur väljer jag rätt slips?

Slipsen ska förstås passa dig och din kroppsform, men även den kostym som du bär och som slipsen alltså kompletterar. Din längd och kroppsbyggnad spelar en viktig roll, men det gör också jackans revers (bredden på öppningen ovanför bröstet och buken). Experter på herrkläder säger att den bredaste platsen på slipsen ska vara lika bred som baksidan när jackan knäpps upp. Om du är smalare eller mindre bör du därför leta efter en tunnare slips.

Det spelar självklart också roll vilket tyg slipsen är gjord i. För att få inspiration och hjälp i att välja rätt: leta på internet efter bilder av personer med liknande kroppsbyggnad som dig. På det sättet kan du föreställa dig vilken slips som kommer att passa dig bäst. Delar du liknande kroppsbyggnad som en kändis? Då finns det chans att det finns bilder på nätet av personen när hen bär slips. Genom att jämföra och ta inspiration av andra slipsbärare kan du enklare hitta en slips som passar dig.

Vilken färg ska slipsen ha?

Det finns randiga och prickiga slipsar, och det finns vanliga slipsar och brokiga band med jultomten på (notera: Tomteband är bara okej till jullunch). Vilken färg du ska välja beror på hur resten av din outfit är sammansatt. Men det handlar också om din hudfärg, hårfärg och till och med din ögonfärg. Spendera lite tid på att räkna ut vilka färger som får det bästa i dig. Det är otroligt att en så liten klädsel kan vara så avgörande.

Kolla in våra recensioner innan du köper en slips

Det finns gott om möjligheter att få tag på en ny slips, både om du vill köpa en i en fysisk butik eller online. Om du vill beställa en slips på nätet kan du till exempel överväga att ta en titt på ASOS, som har ett brett utbud av slipsar på hyllorna, eller kanske hos Ellos. Du väljer själv.

En sak är säker. Om du funderar på att köpa en ny slips - eller kanske en hel kollektion - då är det viktigt att välja en återförsäljare med goda kundupplevelser så att ditt slipsköp inte blir en besvikelse. Här på OmdömesStälle har vi gjort arbetet åt dig och sammanställt en databas med svenska nätbutiket med recensioner från tidigare kunder med egna erfarenheter.

Ha kul med ditt slipsäventyr. Vi är säkra på att du kommer att se knivskarp ut.

Mer Nätbutiker