Black Friday 2021 - bästa erbjudandena i Sverige

Black Friday 2021 - bästa erbjudandena i Sverige
Nätbutiker

Black Friday 2021 närmar sig med stormsteg. Du som konsument har alla möjligheter i världen att spara pengar på dina inköp genom att leta efter bra erbjudanden och kampanjer. Oberoende av om du vill unna dig själv en produkt eller om du ska inhandla årets alla julklappar är Black Friday ett ypperligt tillfälle att köpa allt från skönhetsvård till teknikprylar, inredning, pysselmaterial och böcker. E-handeln och dess närvaro under Black Week växer sig allt större, vilket inte minst gick att se förra året när 9 av 10 svenskar valde att handla online under november då Black Week inträffade.

När är Black Friday 2021?

Black Friday inträffar alltid fredagen efter den amerikanska högtiden Thanksgiving. I år innebär det att Black Friday kommer gå av stapeln den 26 november. Det allra vanligaste är att butikerna släpper sina Black Friday erbjudanden vid midnatt och att rean sedan fortgår i 24 timmar. Det gäller för nätbutiker, medan du i fysiska butiker kan handla under deras öppettider.

Många näthandlar och affärer har, förutom specifika Black Friday kampanjer, även erbjudanden under hela veckan när den stora shoppingdagen inträffar. Som bekant för många går hela veckan under namnet Black Week och det är tacksamt att invänta den här veckan för att göra sådana inköp du har velat göra ett tag. Under den här veckan kan du nämligen hitta mängder av nedsatta varor till utmärkta priser. Letar du efter en specifik vara tipsar vi dig om att titta på vår förteckning över nätbutiker som du kan sortera enligt vilket utbud och sortiment de har.

Så kan du spara pengar under Black Friday

Syftet med Black Friday 2021 är naturligtvis att du ska kunna hitta en produkt du vill köpa till ett lägre pris än vanligt. För att du ska kunna göra en bra affär behöver du vara påläst. Faktum är att det är vanligare än man kan tro att butiker höjer priserna på sina produkter innan Black Week för att sedan sänka dem så att kunderna ska tro att de får en bra rabatt. Det är naturligtvis inte en fälla du vill gå i. Följ därför våra tips, läs recensioner och kundupplevelser så att du kan vara trygg med ditt köp.

Vårt främsta tips till dig som redan vet vad det är du ska köpa är att du i god tid innan Black Friday 2021 kontrollerar vad den produkten kostar när den inte är på kampanj. På det sättet kan du vara säker på att du inte blir lurad att betala normalpris för en vara trots att butiken annonserar att priset är nedsatt under Black Week.

Kartlägg kampanjer under Black Friday i Sverige

Eftersom många aktörer har rabatter och erbjudanden under hela Black Week är det bra om du tar reda på vilka kampanjer olika affärer har. En del butiker väljer att ha kampanjer som är giltiga i ett visst antal timmar, medan andra kampanjer pågår under hela Black Week. Förbered dig på årets shoppingvecka genom att läsa på om vilka kampanjer olika affärer har. Gör du det kommer du också ha lättare för att räkna ut när du kommer kunna göra ett riktigt bra klipp.

Rabatter att leta efter på Black Friday

Under förra årets Black Friday fanns det en tydlig vinnare; elektronikhandeln. En stor del av elektronikförsäljningen sker via nätet, och att hitta bra elektronikprodukter till ett rabatterat pris är någonting du kommer ha stor chans att göra under Black Friday i Sverige. Behöver du nya hörlurar, ett hemmabiosystem eller om din telefon sjunger på sista versen och behöver uppdateras kan du exempelvis titta in hos affärer som MediaMarkt och Webhallen. Båda de nätbutikerna har tidigare år haft generösa erbjudanden under Black Week, samtidigt som kunder som handlat hos dem generellt sett är väldigt nöjda med sina köp.

Handla hos pålitliga aktörer under Black Friday 2021

Även fast många väntar med sina inköp tills Black Friday inträffar för att kunna spara pengar vet vi även att det görs en hel del mer spontana inköp under Black Week. Kanske är det så pass enkelt att du kommer snubbla över en bra rabatt på gardiner som du tycker om av och därför vill göra ett inköp. Det är precis det som Black Friday är till för. Innan du gör ett köp vill vi påminna om hur viktigt det är att du väljer att handla hos pålitliga och trygga återförsäljare. Hittade du exempelvis gardiner du gillade hos Jotex? Läs en recension om affären innan du lägger till produkterna i din varukorg.

Det vi vill säga är kort och gott; var noga med att du väljer affärer som har ett gott renommé även under Black Week. Är du osäker på om den affär du tittar på är bra eller inte har vi all information du behöver.

Mer Nätbutiker