Behöver du hjälp med att finna en bra bärbar speldator?

Behöver du hjälp med att finna en bra bärbar speldator?
Nätbutiker

Många av dagens bärbara gaming datorer är snarlika i kvalité som de stationära, vilket gör dem ännu mer eftertraktade då det är vanligt att gamers vill kunna ta med sig spelet på resan, till vännerna eller liknande.

Många gamers föredrar fortfarande att sitta framför sin stationära gaming dator med tillhörande utrustning som höjer spelupplevelsen. Att sitta i sin lilla spelhörna med dator, hörlurar och annat som kan vara gynnsamt för att kunna agera på ett starkare sätt i spelet. Å andra sidan så blir efterfrågan på en bärbar speldator allt större, eftersom det då är lätt att ta med sig spelet på resan, hem till vännerna eller liknande.

Även om man har hittat sitt favoritspel, så kan det vara skönt med att emellanåt köra annat spel än det gamla vanliga. Ombyte av miljö med nya intryck, nya utmaningar och spelsätt kan förse spelarna med nyttig hjärngympa. Vid spelande mår vår hjärna bland annat bra av att ta del av en ny miljö med nya rörliga objekt som utgör hinder och nya mysterier som måste lösas för att komma vidare i spelet.

Viktiga faktorer vid köp av gaming laptop

En inbiten gamer blir lätt nyfiken på nya spel som släpps på marknaden och ibland kan det vara skönt med ombyte av miljö i spelvärlden. Däremot krävs det ofta högre prestanda krav på datorn med de nyare spelen som släpps. Vilket leder till ökat behov av ny dator. Om du känner igen dig och att du behöver tips så rekommenderar vi denna guide för bästa gaming laptop som Esportlandet skrivit.

Oavsett hur höga krav du har på en bärbar speldator, så bör du fokusera på tre olika saker att titta på innan du bestämmer dig.

  • Om ditt spelintresse gäller nyare spel än exempelvis WoW och Counter Strike, så rekommenderas ett grafikkort som inte är lägre än 1070-serien eller motsvarande.

  • När det gäller RAM-minnet är det en god investering om detta ligger på minst 16 GB, då många nya spel idag kan behöva detta stöd. Det blir dessutom allt mer vanligt att minimum ligger på den nivån, även på smartphones.

  • Vid datorspelande kan batteritiden förbrukas snabbt, så om du är säker på att du vill kunna spela under längre perioder utan möjlighet till att ladda datorn, så kontrollera batteritiden. Å andra sidan kanske det även funkar med att investera i en powerbank som är lätt att ta med, men de fungerar bara på datorer som har stöd för thunderbolt och laddning via usb-c.

Andra frågor för dig att besvara innan du köper en bärbar speldator är hur länge du tänker dig använda datorn och på vilket sätt. Har du tillräckligt med ekonomiska resurser, så kanske det är bäst för dig att investera i en modell med snabbare RAM-minne och bättre grafikkort då det är de som ger störst effekt på spelandet.

Mer Nätbutiker