Idéer för pyssel till alla hjärtans dag

Idéer för pyssel till alla hjärtans dag
Nätbutiker

Alla hjärtans dag firas den 14 februari varje år, och många tycker om att pyssla och kanske skapa till exempel ett egentillverkad kort till en älskad eller vän. Om du vill så kan du dock göra mycket mer än bara göra kort. Du kan överraska dina vänner med till exempel ett hemgjort alla hjärtans dag-smycke, en tvål eller en dekorerad väska. Du kan hitta de bästa idéerna för alla hjärtans dag-pyssel här. Visa de du tycker om lite extra kärlek på Alla hjärtans dag.

En egentillverkad present är alltid roligt och vad kan vara roligare att göra kalla vinterdagar än att testa olika pysseltips. Eller om du är intresserad av att baka, kan du till exempel baka hjärtformade cupcakes. Om du tycker om att tillverka saker finns det många passande butiker att handla i.

Alla hjärtans dag pyssel

Att stöpa egna ljus kan bli en rolig present. Det kräver lite tålamod, men när du väl får till snitsen så går det snabbt. Alla hjärtans dag är den dagen på året då det är dags att påminna en bästa vän eller partner om hur viktiga och speciella de är. Så gör en speciell present till en speciell person.

Macrame är en hantverksteknik där knutar bildar vackra, dekorativa band. Du kan till exempel göra örhängen, en nyckelring eller en väggdekoration. Om du inte har pysslat så mycket förut kan det vara bäst att börja med något mindre, som en nyckelring.

Målarbilder för alla hjärtans dag kan även det vara ett pyssel som du kan göra. Skriv ut bilder och måla tillsammans, eller måla en egen bild till den du älskar. Även för barnen kan det här vara ett roligt pyssel.

Hemgjord tvål är perfekt för alla och är både en vacker och praktisk alla hjärtans dag-present. Tvål är inte så svårt att göra som det kan låta. Köp färdig tvålpasta, silikonformar och valfria doftoljor. Tvålpastan finns i olika färger och vill du trycka ett visst mönster på den kan du köpa färdiga silikonstämplar som du enkelt kan trycka mönstren på din tvål med. För att fira alla hjärtans dag kan man till exempel stämpla hjärtan.

Alternativt kan du rita din egen tvål med olika mönster på en träpinne, eller köpa hjärtformade formar att göra tvålen i. På så sätt får du färdiga, hjärtformade tvålbitar där du kan välja den doft du gillar. Populära dofter för tvål kan vara lavendel, kaffedofter eller örter.

Hemmagjord kola görs på bara 20 minuter genom att värma upp smör, socker, vispgrädde och sirap i en kastrull. Man ska vara försiktig med blandningen, eftersom den inte får koka, utan den värms upp på en låg värme. Återigen kan du använda en stor silikonformplatta med flera hjärtformade formar. Fyll dem med blandningen och låt stelna i rumstemperatur.

Om du vill kan du smaksätta kolan med vaniljsirap, saltade nötter eller vad du vill. Lägg kolan i en vacker presentask och vira en röd, vacker satinrosett runt den.

Läppbalsam är en present till en skönhetsälskare och är faktiskt mycket hälsosammare än de färdiga alternativen i butiken. Hemlagat läppbalsam kan göras av bivax, och förutom läpparna kan det till även användas till bland annat nagelbanden.

Du kan även tillsätta olika dofter till läppbalsamet, som vanilj eller olika fruktdofter. Detta hantverk är också lämpligt för barn.

Alla hjärtans dag-aktiviteter för barn

Självklart kan ovan nämnda pysselidéer även genomföras med barn, men det finns också många olika pysselidéer för mindre barn.

Hemmagjord duschtvål är lätt att göra tillsammans med de yngre medlemmarna i familjen. Köp formbar badtvål i olika färger så att barn kan göra presenter till sina vänner. Du kan använda pepparkaksformar eller köpa olika formar från en hantverksbutik. Den färdiga tvålen kan förpackas i exempelvis cellofan med en liten rosett och ett alla hjärtans dag-kort fäst på presentsnöret. Olika onlinebutiker erbjuder hantverksmaterial där du kan hitta de produkter du behöver för alla hjärtans dag-pyssel.

En skraplott är enkel att göra och en spännande present till både barn och vuxna. De kan få skrapa fram en överraskning som till exempel: ”Grattis! Du vann precis picknick med mig!” eller "Grattis! Du vann en biobiljett!”. På Alla hjärtans dag så kan vinsterna på lotteriet vara en kram, en skridskoresa eller en middag. Ett Alla hjärtans dag-lotteri är enkelt och går snabbt att genomföra.

Sy ett alla hjärtans dag-kort och ge ett lite annorlunda kort i present. Gör ett kort med nål och tråd för att göra ett hjärta eller annat dekorativt mönster. Om det är ett litet barn som ska göra detta kan den vuxne hjälpa till, så att barnet kan trä nålen genom hålet i garnet som den vuxne har förberett. Detta är bra träning för den lilla nybörjarsömmerskan.

Att skapa något på egen hand är inte bara ett bra sätt att göra en personlig present till en vän, det är också ett trevligt tidsfördriv för alla hjärtans dag. Skaffa lite olika sorters pysseltillbehör till barnen (eller dig själv) och bjud in ditt barns vänner till pysselstunderna! En fin present på Alla hjärtans dag är alltid uppskattat.

Mer Nätbutiker